S vill styra med C

VALET 2018. Socialdemokraterna sträcker nu ut en hand till Centerpartiet inför höstens val. På Expressen Debatt skriver näringsminister Mikael Damberg och partisekreterare Lena Rådström Baastad att man ”uppskattar Centerpartiet som konstruktiv och ansvarstagande kraft i svensk politik” och att man måste kunna pröva ”blocköverskridande alternativ”.


S-topparna pekar på skillnader i synen på bland annat arbetsmarknaden men lyfter fram de tidigare samarbetena mellan de båda partierna som beskrivs som ”bra för Sverige”.

Damberg och Rådström Baastad skriver att Centerpartiet är en ”konstruktiv och ansvarstagande kraft i svensk politik” och menar att ett blocköverskridande alternativ måste prövas ”i ett läge där Moderaterna söker gripa makten genom SD:s stöd”.

-Pettersson tror inte ett dugg på detta. Socialdemokraterna vill styra ensamma men kan inte och huvudsyftet är att splittra Alliansen, och möjligen lyckas de lura C.

Vi har sagt det förr. En röst på C är en röst på fyra år till med Stefan Löfven…

13 thoughts on “S vill styra med C

 1. Jag noterar att partisekreterare Lena Rådström Baastad är en av S-topparna som bjudit in Annie Lööf (C) till samarbete.

  Här lite om Lena Rådström Baastads politiska arbete och meriter från tiden då hon styrde i Örebro kommun. Först Stefan Löfvens åsikt …

  https://uvell.se/wp-content/uploads/2016/08/21975407-KJdXj.png

  … och såna här “okonventionella” metoder tog Lena Rådström Baastad (+ Mona Sahlin år 2010) till för att vinna lokalval i invandrartäta stadsdelen Vivalla i Örebro kommun …

  http://left4photo.com/uploads/3/8/7/1/3871576/1474227557.png

  Kan sådant vara helt OK också för Annie Lööf (C) för att svinga sig upp till en mycket hög maktposition i regerings-styret av hela Sverige?

  • Tillägg:

   C-ledaren Annie Lööf nobbar förslaget.

   Citat från SVT Text:

   106 SVT Text Fredag 02 mar 2018
   INRIKES PUBLICERAD 2 MARS

   S-toppar öppnar för C-samarbete

   “Centerpartiet och Socialdemokraternas
   samarbeten går långt tillbaka i tiden
   och har varit bra för Sverige”. Det
   skriver två S-toppar på Expressens
   debattsida.

   Näringsminister Mikael Damberg och
   partisekreterare Lena Rådström Baastad
   passar på att gratulera C på 105-års-
   dagen med en invit om nya samarbeten:

   “Vi uppskattar Centern som konstruktiv
   och ansvarstagande kraft i svensk
   politik”, skriver de i debattartikeln
   och nämner också att “blocköverskrid-
   ande alternativ måste kunna prövas”.
   C-ledaren Annie Lööf nobbar förslaget.

   Slut citat

 2. och nu Tiotusenkronorsfrågan: -Vilka är i störst behov av akut psykvård, de som kommer att rösta på C eller de som kommer att rösta på S? (själv har jag inte den blekaste)

 3. Det är väl bara att kolla in hennes Invandrings argument , den damen får ofta uttala sig i Media, men slipper att få några besvärliga frågor om hur hon ska styra upp 30 miljoner nya invånare när vi inte ens
  kan få någon ordning på dom 2 miljoner som redan är här.

  MEN HON ÄR ETT UTMÄRKT EXEMPEL AV POLITIKER VARS MUN GÄRNA GLAPPAR OM STORA ÅTAGANDEN FÖR DET PLÅGADE SKATTEFOLKET,HON TILLHÖR SJÄLV DOM SOM FÖRSER SIG MED BÅDE FETA LÖNER OCH FÖRMÅNER SOM VANLIGA MÄNNISKOR
  ENBART KAN DRÖMMA OM!

 4. https://pbs.twimg.com/media/CmiZTMGWgAEdHXG.jpg

  Annie Lööf (C) tyckte det var helt obegripligt att nazister kunde tåga på Göteborgs gator och hon fick stöd av andra politiker.

  Samtidigt skanderade nazisterna att rikspolischef Dan Eliasson och polischefen i Storgöteborg, Erik Nord, var folkförrädare.

  Nu bemöter Nord kritiken och påhoppen – och förklarar varför demonstrationen fick hållas. – Det är lätt att skylla på polisen och säga att det är polisens fel, att vi borde ha slagit ner dem. Men då får ni ge oss mandat att göra det, säger han.

  http://www.rapport24.com/uploads/7/5/5/4/75549431/published/polisen-sl-r.jpg

  ​Annie Lööf (C) ägnar sig som vanligt åt signalpolitik, alltid kan de ge några röster från PK-gänget! Sen att hon inte sagt ett pip om den olagliga demonstration som de sk Afghanska ” barnen” ägnat sig åt en längre tid är av samma opportunistiska skäl…

 5. Ja eldfärgade har jag respekt för (läs litar ej på) hon är lika kul som den galla som man spyr upp (röd/gul) i slutet av influensan tänk på det om Ni inte vill ha mångigte och avskaffande av arvsordningen som vi med huvudet på skaft aldrig glömmer att hon har sagt.

 6. Skulle DU köpa en begagnad bil av Löfven?

  Annie har flera gånger sagt att Löfven är en diktator som lurar och styr – men det pressar Lööf att bekänna färg. Är hon allians eller är hon beredd att sälja sig till en falsksmilande Löfven som viftar med en låtsasministerstol.

  Åkesson kunde inte fått en bättre fredagspresent.

Kommentera