Stäng

Muhammed visste bäst

Inom islam är det ok att använda både modern och traditionell medicin vid sjukdom. Traditionell medicin kallas profetens medicin (al-tibb an-Nabawi) och ses som perfekt då Muhammed, naturligtvis, visste bäst. Därför används det än idag.

Muhammed ansåg att sjukdom beror på obalans i kroppen och speciellt magen som han kallade ”kroppen källa”. Han betonade vikten av god sömn, att inte överäta (magen ska hållas ren och därför är fasta viktigt) och hur man bör sitta både när man äter och går på toa. Det finns till och med en bön att be efter man har tömt tarmen! Böner och amuletter är en viktig del av behandlingen och i koranen kan man läsa att det botade en man som stuckits av en skorpion.

Islam

Koranen beskriver också honung som källan till tillfrisknande och Muhammed tyckte att det var den bästa medicinen. En annan populär medicin var olivolja och Muhammed sa att olivträdet var välsignat. Han kom med den revolutionerande idén att man ska behandla torr hud med oljan.

Så kallad blöt koppning (hajima) innebär att man gör flera små snitt i huden så att blod kan sugas ut och samlas upp i koppen. Detta sägs rena blodsystemet och ta bort smärtor. Idag vet man att detta är en pseudovetenskap.

Om svart kummin, inte att förväxla med kryddan, sa Muhammed att den kunde bota allt, förutom döden. Den används mot sjukdomar i luftvägarna, problem med matsmältningen och för att stärka immunsystemet. Men den har en bedövande verkan och är giftigt i höga doser. Man tycker att Guds profet borde fått en förvaring om detta.

IslamKvinnor

Sivak är kvistar från arakträdet (salvadora persica) som de rättrogna än idag använder som tandborstar. Muhammed sa att de skulle användas innan varje bönestund medan man tvättar fötterna. Detta gör Gud glad medan djävulen blir arg. Vem hade kunnat ana att Gud var så engagerad i tandhälsa!

Medan jag efterforskade det här ämnet lade jag märke till hur skribenter från väst tydligt ville bekräfta det som Muhammed lärde om medicin med hjälp av den kunskap som vi har idag. Till exempel att oljan i sivak faktiskt är bra för tänderna som att detta på något sätt betyder att Muhammed faktiskt visste vad han talade om. Tycker de att han var en föregångare när han gifte sig med en liten flicka och förordade våldtäkt? Nej, Muhammad visste inte bäst. Oavsett ämne.

5 reaktioner på “Muhammed visste bäst

  1. Det mesta Muhammeed har sagt i religösa sammanhang håller jag inte med om, men i detta fall har han ju flera bra tips, som folk använder sig av även idag.
    Folk visste tydligen en hel del om detta redan på 600-talet.

  2. Mona Sahlin intygade falsk och ljög mycket, kanske därför hon föll för bondfångar smicker, trots det uppenbara bedrägeriet muhammedanismen kärnväljare står för, och fixade plats för en moské på Medborgarplatsen där psykotisk storbedragare pedofil krigsförbrytare könsdiskriminering månggifte hyllas, tvärt emot vår brottsbalk.

Kommentera

%d bloggare gillar detta: