Danmarks statsminister: Inga getton 2030

INVANDRING. Danmarks regering tar i med hårdhandskarna för att avskaffa landets ”getton” fram till 2030. En av nyheterna i det så kallade gettopaketet som nu presenterats är att föräldrar ska kunna utvisas om de skickar barnen på omskolningsläger.

Gettopaketet är tänkt att minska ”parallellsamfund” i Danmark, det vill säga bostadsområden med många invandrare och stort utanförskap. Statsminister Lars Løkke Rasmussen (V), som leder det konservativa regeringspartiet Venstre, flankerades av inte mindre än sju ministrar när han lade fram lagpaketet i bostadsområdet Mjølnerparken i Nørrebro, Köpenhamn, som tidigare har beskrivits som Danmarks farligaste plats.

Statsministern pekade särskilt ut invånare som fötts i, eller har föräldrar som invandrat från ett land utanför västvärlden.

Danmark har förändrats, och det utmanar sammanhållningen, sade Løkke Rasmussen, skriver Berlingske.

-Pettersson noterar att den danska regeringen presenterar 22 förslag, några nedan. Synd att den svenska regeringen förnekar att vi har några getton annars skulle de kunna kopiera: Annars undrar vilket parti blir först att tala klarspråk i valrörelsen?

  • Poliser ska kunna upprätta särskilda zoner där straffen fördubblas och barn i utsatta områden ska tvångsinskrivas på förskolor.
  • Personer som flyttar till bostadsområden som finns på regeringens ”gettolista” får sänkta socialbidrag och kommuner ska förbjudas att hänvisa personer med socialbidrag till bostadsområden på listan.
  • Bostadsbolag ska få lättare att neka uthyrning till personer som har straffats för vissa brott under de senaste fem åren och kriminella ska också lättare kunna vräkas.
  • Staten ska få möjlighet att ta över bostadsområden och i värsta fall riva eller sälja byggnaderna om inte bostadsbolagen presenterar en tillfredställande åtgärdsplan för att minska utanförskapet.
  • Varje förskola får ha högst 30 procent barn från områden på ”gettolistan” och barn ska tvingas gå om sista året på förskolan om de inte klarar ett prov i slutet av terminen.
  • Om personal som jobbar med barn inte larmar om barnen vanvårdas ska de kunna straffas hårdare.
  • Staten ska kunna stänga skolor som har för låga resultat.
  • Tolv miljarder danska kronor ska läggas på rivningar och upprustning i socialt utsatta områden.
  • Föräldrar som skickar sina barn på så kallade omskolningsresor utomlands ska kunna dömas till fängelse och utvisas.
  • I paketet finns också morötter. Kommuner ska belönas med pengar när de kan sysselsätta personer med rötter i länder utanför västvärlden och även få pengar om elever från nämnda grupp får samma eller högre betyg än gruppens genomsnitt under året dessförinnan.

9 thoughts on “Danmarks statsminister: Inga getton 2030

  1. Sverige gör tvärtom, försöker bygga 100 000 nya Rinkeby lägenheter och ger nya svenska pass till 160 000 oidentifierade aliens per år. Bara för att Margot ska spela fin i F-N (fuckin n….)

  2. Skillnaden mellan den svenska och den danska regeringen är att den danska regeringen vill göra något år problemen medans den svenska inte alls vill, för hade viljan funnits hos den svenska regeringen hade de nog också kommit med sådana lagar istället att förneka existensen av ghetton (och sedan oroar regeringen sig för ”sverigebilden” i utländska media när man skapat laglösa zoner som man lämnar åt sitt öde)

  3. Finns en möjlighet att Danmark kan bli i princip muslimfritt, muslimerna kommer att lämna av fri vilja.
    Sverige och Tyskland är på bekvämt avstånd.
    Gratulerar er danskar.

  4. Stockholms finansborgarråd Karin Wanngård (S) sade i SVT Aktuellt redan i aug 2017 att ”Rinkeby är en av Stockholms fina stadsdelar”.

    Med andra ord kontrar Wanngård (S) med att Stockholm ligger långt före Danmark eftersom det socialdemokratiska finansborgarrådet Wanngård påstått sig redan år 2017 ha lyckades omvandla det ”fd ghettot” Rinkeby till ett numera fint ”icke ghetto”, som hon är mycket stolt över.

    https://i.ytimg.com/vi/BSH7T88TC-Q/hq720.jpg

    [youtube https://www.youtube.com/watch?v=BSH7T88TC-Q&w=560&h=315%5D

  5. Ni danskar har vaknat, jag hoppas ni lyckas för det blir inte lätt.
    Mohammedanerna har inte sällan 5-6 barn, så tiden jobbar emot er ”natives” men ge inte upp hoppet om att kunna bromsa och i bästa fall stoppa upp den negativa, inte minst vålds, spiralen.
    I Sverige är läget så mycket värre, där ser jag ingen möjlighet ens om den politiska viljan skulle finnas (men inte ens den finns).

    • Märkligt att Danmark också lät mångkulturen ta över landet, detta utspel om inga ghetton 2030 och olika straff och mindre socialbidrag i dagens ghetton osv osv är bara svammel och fantasier kommer naturligtvis inte att fungera i verkligheten hur ska det gå till och varför dras inte hela bidraget in för dem som flyttar till danska ghetton ?
      Detta danska förslag påminner SD:s teoretiska åsikter och förslag om hur Sverige ska räddas men som heller inte kommer att sjösättas i verkligheten, det blir lite löjets skimmer över alla förslag från verklighetsfrämmande politiker efter att man under decennier i Västeuropa först tillåtit och haft en totalt ansvarslös och okontrollerade massinvandringen och nu när problemen uppstår då tror man att det ska gå att göra något åt saken men det är kört handlar ju om miljontals människor som kommit till Europa och det förstår naturligtvis både Danmark, SD och övriga Västeuropa att alla dessa ger man sig inte på det blir ju krig men att ständigt slänga ur sig politiska populistiska men tandlösa budskap bara för att vinna val och få sitta vid makten är inte svårt och är endast vad det handlar om.
      FÖRSENT SKA SYNDAREN VAKNA !!!!!!

  6. Hade jag fortfarande bott i Sverige hade jag kanske valt att utvandra till Danmark. Danskan går ju att förstå, så steget inte så stort.

  7. Ja det är något annat det .Och vi satstsar vara fossilfria 2030 . Ja vi går allt annat en än ljus framtid tillmötes …

Kommentera