Stäng

Det är bistert i hela Europa…

KLIMAT & VÄDER. Det är bistert i hela Europa, i Rom snöar det och präster och andra roar sig med att kasta snöbollar framför Peterskyrkan, i Kroatien och Albanien har skolor stängts, i London och Bryssel varnas gamla och hemlösa för livsfara på grund av kylan. 

Peterskyrkan i Rom

Vasaloppet har problem med kyla och för mycket snö, trots att meteorologer för tio år sedan sa att om tio år kommer det att vara snöfritt i Dalarna.

I Skåne är det – 7, hos Pettersson i Södermanland -12 och längst i norr närmare -40 grader. Dessutom blåser det friskt så känslan är minus tio grader till.

På vissa håll snöar det kraftigt med stora problem i trafiken som följd. I Litauen, Polen och Frankrike har människor frusit ihjäl.

I Tyskland har det uppmätts – 27 grader.

-Pettersson konstaterar som vanligt att enligt experterna är detta väder. Värmeböljor däremot beror på klimatförändringar och att du och jag kör för mycket bil…

Pettersson har straxt efter soluppgången lämnat stugvärmen och kollat spår efter vildsvin, älg, rådjur, hare, räv, mus och annat. -12 grader och 8 m/s.

 

SMHI spår att temperaturen understiger noll hela nästa vecka, och att vi därmed får en nationell isvecka. Det händer inte så ofta, sedan 1950 bara sex gånger. Värst var det i februari 1970 då vi hade tio nationella isdygn i följd.

De låga temperaturerna, i kombination med kalla vindar, gör att det finns risk för nedisning av fartyg i annars isfria delar av Östersjön. Stora mängder snö väntas också på sina håll…

…och Miljöpartiet ska rädda klimaten genom att införa flygskatt bara i Sverige…

33 reaktioner på “Det är bistert i hela Europa…

 1. Kul att se det Petterssonska hemnet, förresten! 🙂 Ja, nu är det riktig svensk vinter. Som det ska vara. Det är trevligt, att ha ”riktiga” årstider, som helt lever. Hoppas sommaren blir lika utpräglad, som vintern är nu. 🙂 Det saknade vi VERKLIGEN förra året.

 2. Ja, i Italien är det inte bistert idag! Där är det glatt! För där lever hoppet idag! 🙂 I Italien, är det minsann inte snömos. Nej, där finns många goda hållbara bollar i luften som kastas ut i luften idag. Få se vad som sker, och hur det blir. 🙂

 3. Klimatförändringar ja, mänskligpåverkan troligen inte!

  Jo de naturligt förekommande klimatcyklerna kan ju vara något besvärande men någon mänsklig påverkan på klimatet är ytterst tveksam!

  Nu stillar vi oss lite och funderar lite över sakernas tillstånd!

  När jag gick i grundskolan så hänvisade skolan i sina läroböcker till kända vetenskapsmän som säger att klimat kommer och går, ja i cykler! Cykler vissa varma perioder och andra kalla och allt däremellan! Klimatcykler om ett år, fem år, tio år, femtio år, hundra år, tusen år också vidare! Inget konstigt med det!

  Vi fick också lära oss att organisktmaterial innehåller kol! Allt organisktmaterial som bryts ner genererar koldioxid! Allt levande är organiskt och innehåller kol, allt från växter till djur på land och i världshaven!

  De absolut största koldioxid källorna är världshaven genom den ständiga förruttnelse som pågår under ytan på världshaven!

  Det pratas om Bangladesh och andra länder som del vis eller helt befinner sig under havsnivån men så har det varit under hela mitt liv och troligen sedan årtusenden tillbaka! Jo då under min livstid har nya öar med landområden tillkommit! Det har väl skett med någon form av naturlig landhöjning!

  Utefter Sveriges östkuster pågår ständig landhöjning med några millimeter per år! Den är fullständigt naturlig och har inget med någon mänsklig påverkan att göra!

  Följande frågor är ju av intresse för de som påstår sig vara miljöivrare! De brukar vara fruktansvärt dåligt pålästa

  Brukar ställa frågor avseende utsläpp, ja till de mest inbitna extremist miljömupparna, ja de där mupparna utan någon som helst insikt, de som bara har en enda stor högtalare placerad mitt i ansiktet och väldigt små mottagare på sidan av huvudet!l

  Vad krävs för att ett brännbart material eller produkt ska avge energi?

  Vad är skillnaden på fossilt drivmedel  och förnyelsebart drivmedel, avseende koldioxid utsläpp?

  Klarar atmosfären av att särskilja koldioxid från olika bränsleslag? T.ex förnyelsebara VS fossila?

  Vid ett uttag av 10 000 kWh vid förbränning, vilket drivmedel släpper ut minst och mest koldioxid?

  Vid uttag av 10 000 kWh hur mycket i enheten kubikmeter drivmedel krävs av de olika brännbara drivmedlen,

  Diesel,
  Eldningsolja,
  Bensin,
  Etanol,
  Ved och
  Träpellets?

  Vad krävs för att fotosyntesen ska fungera?

  Vilka är av de absolut bästa koldioxid fällorna?

  Hittills har inte en enda miljömupp svarat rätt på någon av frågorna!

  Det visar att det påstådda av människor påverkande faktorerna går att utesluta från klimathotet! Miljömupparna tänker inte själv, utan lyssnar på några förståsigpåare som med makt gillar att trycka ner mänskligheten i skoskaften!

  Nu ska vi i diskussionen också betänka att olja produceras under jordskorpan dagligen och stundligen! Den naturliga oljeproduktionen har aldrig upphört och kommer heller aldrig att upphöra! Det är bara idioter som påstår att den naturliga oljeproduktionen upphört!

  Nu är det ju så att människan självklart ska arbeta för och utveckla nya energislag med mindre miljöpåverkan men inte pågrund av oljebrist eller hot om ett människopåverkat klimathot! Nä vi behöver nya energislag eftersom att jordens befolkning ökar och energiuttaget ökar, det är viktigt att varje enskild individ begränsar sin miljöpåverkan till ett minimum, så att fler får möjlighet att ta del av innovationerna på energimarknaden!

  Jo nu kan ju någon miljömupp försöka besvara frågorna ovan!

 4. Politikerna bryr sig inte ett skit om varken väder eller klimat. Denna illusion har bara syftet att rättfärdiga uppfinningsrikedomen att hitta på nya och allt högre skatter. Muhammed kostar nämligen Gigantiska belopp. Valboskapen representerar ÅSNAN och Skitsnacket MOROTEN. Stefan är inte bara dumdryg, han ger sig även på att håna sina försörjare.

 5. Den ”allvetande” världsförbättraren här på bloggen tar varje
  tillfälle i akt att skriva folk på näsan hur outbildade och dumma
  dom är som har avvikande åsikter mot världsförbättraren.

 6. Klimatet ska vi hålla ögonen på det kan bli allvar på många olika sätt, ex är jordskiktet tunt, dvs den odlingsbara marken och det är begränsade ytor, världshaven värms upp och det orsakar katastrofväder, vi ska dock inte lyssna på miljödårar utan på riktiga expert, dvs vetenskapsmännen.
  Lyssnar på P1, mycket informativt, lyssnade med halva örat i morse, de pratade om Bangladesh som ligger i farozonen vid katastrofväder, de har c:a 100miljoner invånare på en yta 1/3 av Sverige….om jag minns rätt….Klimatet och BARNBEGRÄNSNING borde stå högst på dagordningen på jorden….Alla SIDAS resurser borde gå till preventivmedel och operationer så dessa inte förökar sig värre än råttor…..NÄR KATASTROFEN kommer träder typer som Stefan Löven & Miljödårarna fram och KRÄVER ATT VI SKA KLIVA IN SOM RÄDDARE….! Prioritet nummer ett måste bli BARNBEGRÄNSNING FÖR DESSA MUSLIMER!!!!!

 7. Mia! Nu är vi där igen.Du påstår att vi måste tycka likadant när det gäller vädret.Nej, vi lyder verkligheten och ni verklighetsförnekare går efter bilder.
  Om tio st går ut just nu och tycker att det är kallt då upplever dom verkligheten.Dom går inte efter bilder. Man kan också gå efter statistik och så här kallt har det inte varit i världen på hundra år. Eller det kanske är köldrekord och snörekord därför att uppvärmningen har startat på allvar?
  När jag kokar vatten så brukar det bli varmare och inte kallare.

  1. Attt det är kallt just nu är tillfälligt och har inte med klimatförändringar att göra, även om en del gärna vill göra sig lustig över det de gånger det blir rejält kallt.
   Det jag skrev först var bara att det inte är samma kyla i Arktis just nu där temperturen är 25 grader varmare än normalt. Men det behöver heller inte ha något med globalt klimat att göra, det finns väder även i Arktis.
   Jag hängde inte riktigt med det du skrev om bilder…..

 8. De som blint trodde på Al Gore borde väl ha vaknat nu. Han sa ju att
  2014 skulle det inte finnas snö på vintrarna längre. Arktis må ha fått onormala temperaturer, antagligen s k undervattenvulkaner. De lär finnas
  många sådana vulkaner världen över. Men de beror inte på människan,
  utan snarare solen, allas vår stora stjärna. Att vi går mot en s k mini-
  istid har väl idag inget nyhetsvärde. Det har ju de ledande inom astro-
  fysiken sagt i ett tiotal år nu. Astrofysikern Piers Corbyn har mycket
  intressant att delge på detta område.

  MP mal vidare på sin globalistiska agenda. Det är människans fel, är
  ju deras utgångsläge, i flera klimatfrågor och så kan dom hålla på, så
  länge politiker fortsätter hävda konsensus i stället för vetenskap.

  1. Al Gore blev klimatexpert när han insåg att han inte
   kunde bli president. Ungefär som Miljöpartister här,
   om man inte har något vettigt att komma med kan man alltid skrämma med klimatet.

 9. Jag håller med djävla regering att hitta på skatter att höja. Vi vet ju alla vad det beror på, fast de hittar på undanflykter. Sänk inkomstskatten med en tusenlapp när dom höjer flygskatten så kanske vi hade kunnat lita på vår regering, och så kanske det gått jämt upp för de flesta.

 10. Och på samma gång slår Isabella Lövin rekord i enfald och dumhet.
  Låt gärna landet gå under pga miljöskatter, bara det inte lämnar någon skit efter sig.

 11. Idag skriver fem ledande miljöpartister om att det är brott att rädda klimatet i Sverige. Småländer som USA, Kina o Indien är väl inget att bry sig om. Det är Sverige som är problemet. KOMISKT!

 12. Vikingar klarar den här kylan som Kung Bore har gett oss.
  Nu är de mygg fritt.
  Den här vinterkylan som råder så är det vinter.
  Med kylan blir det bra väder och inget snöblask samt fina vinervägar
  utan detta saltande.
  Den här kylan som råder nu isig är inget.
  På 70 – 80 talet med de köldknäpparna som var då så låg temperaturen nere på runt -15 – -20° och under samt även nosade till
  nere vid – 30°.
  Det jobbiga är när det blåser rejält för den biter i.

  Nu får de allt kännas vid att här uppe på dessa breddgrader
  är det inte sommar året om.

  Man hör heller inget ”Hej – Hej” vid butikerna.

  1. Tyvärr sitter de inne i lokalerna, på centrumen etc och tigger ändå. Muttrar efter en om man går förbi dem.

 13. Inte lika kallt överallt.
  I Arktis är det nu 25 grader varmare än normalt.

  Om det är lika tillfälligt som kylan på andra håll vet jag inte, men troligen.

  1. Det gäller för klimativrarna,att nu smida medan…. Före Lobbyisterna och moderna teknikens tidevarv,överlevde folk likväl !! För min del tror jag att de yngre generationerna knappar för mycket,på sina telefoner.Ett välutbildat och klokt folk,skulle aldrig gå på dessa nya tiders vädergyckel….
   När man som bl.a. Mia tror,att jordens temperaturer,lokalt är fastlagda av vår Herre,är dags att vakna upp.
   Dagens lustiga historia läste jag i dansk press.Där förklara man att de ynka minusgrader som nu råder i Danmark,beror på att havsisen inte växt i vinter !!
   Tja,har man inget annat samtalsämne,kan man ju prata väder….

   1. ”Ett välutbildat och klokt folk,skulle aldrig gå på dessa nya tiders vädergyckel”.

    Men i alla världens länder har man ändå gjort det, eftersom forskarna blir mer och mer övertygade om vad som håller på att ske. Du kanske är för gammal för att hinna inse hur fel du haft, men kommande gernerationer får uppleva desto mer.

    Varför blandar du in vår Herre, han har inget med detta att göra. Och själv tror jag inte ens att han finns.

    En sak som förvånar mig är att alla undantagslöst är av exakt samma uppfattning om klimatet. Och allt annat. Det måste vara att ni påverkar varann. Eller att om man har den rätta tron som SD-sympatisör ingår det att tycka på ett bestämt sätt.
    För det har ju knappast med eget tänkande eller kunskap att göra.

   2. Egentligen förtjänar dina rader inte en motkommentar.
    Nu tillhör jag de vänligare,och ber dig inse att pressen,och alla övriga medier är styrda av globala finansiella källor.
    Läs gärna Petterssons sammanfattning av deras publicerade
    sensationer,enda sedan tillbaka på 60-talet.
    Du finner denna under rubriken ”Klartecken för dieselförbud” !!

   3. Jag har redan läst Petterssons lista på faror, bl.a om kärnvapen och den faran är verkligen inte över med tanke på relationen USA – Korea. Kärnvapenen är betydeligt starkare idag än de på 60-talet.

    Asteroider är inget som försvunnit. Jorden har ju till och med träffats av en planet för mycket länge sedan då månen bildades. Vår jord är ganska utsatt där den kretsar runt vår sol.

    Inte konstigt att man varnat för AIDS. I Afrika gick denna sjukdom som en epidemi och barn förlorade ofta både mor och far och blev även själva sjuka.

    Ozonhotet minns jag inte så mycket av, men det fanns ju något i bl.a kylskåp som bidrog till att det blev ett hål och då slutade man släppa ut sådan eller minskade.

    Nej, jag tror inte att det är SD som är de som vet mest om klimatet bara för att de förnekar klimatförändringar.
    Studera själva vad forskarna säger och förlita er inte helt på media. Eller Al Gore.
    Och våga tycka annorlunda någon gång och inte baar följa med strömmen av ”rätta” åsikter.

  2. Mia ! Tror inte våra nästa generationer behöver oroa sig för klimatet ! Du och likvärdiga ute i Europa har sett till att våra barn och barnbarn har betydligt farligare saker att möta i framtiden !!!

   1. ”Att våga tycka annorlunda någon gång och inte bara
    följa med strömmen av rätta åsikter”’?

    Aha, då måste Sossarna ha rätt i allt vad dom påstår
    eftersom du i alla sammanhang försvarar allt vad dom
    gör och säger?

 14. Hade tillräckligt många Svenskar varit vid sunda vätskor hade de förstått att väder och vind alltid varit skiftande.

 15. Nu ökar svenskars skyldighet att bygga ännu fler energismarta gratislägenheter för utomeuropeiska semesterfirare.

 16. Tänk vad den globala uppvärmningen ställer till, fast
  Stollarna bland miljöparasiterna kommer säkert att framhärda
  det?

Kommentera

%d bloggare gillar detta: