Två misstänkta för gurkmisshandel


BROTTSLIGHET. Två pojkar, ”över 15 men under 18 år” misstänks för att ha slagit en lärare på en skola i Karlstad i huvudet med en gurka. Pojkarna har tidigare avvisats från skolan minst fyra gånger eftersom de inte är elever där.  

Pojkarna är misstänkta för misshandel och olaga integritetsintrång eftersom händelsen filmades.

Läraren skadades inte allvarligt fysiskt, men är fortfarande, två veckor efter händelsen, inte tillbaka i tjänst.

– På grund av den kränkning hon utsattes för, säger Fredrik Persson, ungdomsutredare vid polisen i Karlstad.

Företeelsen som kallas ”ortens batong” går ut på att filma när man slår någon hårt i huvudet med en gurka och lägga ut filmen på sociala medier. Slaget ska vara så hårt att gurkan går av.

På fredagsförmiddagen fick polisen i Karlstad ytterligare ett ärende om ”ortens batong” då en ung man slagit en gurka i huvudet på en man i en matbutik. Butiken anmälde ynglingen för skadegörelse då gurkan tappat sin ursprungliga form efter tilltaget.

-Pettersson menar att så länge samhället inte reagerar kommer sådana är tilltag att fortsätta. Det ska straffas, direkt och rimligt hårt, så tar det slut, minska bidragen för för földrarna eller…

Ortens batong, förekommer i hela landet.

Dagens Handel


4 responses to “Två misstänkta för gurkmisshandel

 • putte

  Påminner lite om en händelse som ska ha inträffat vid ett större bråk någonstans i Dalarna för många år sedan . Länsman fick rycka in för att avstyra en sammandrabbning mellan ett par knallar på en marknad och fick då använda sin nya gummibatong vilket slagskämparna aldrig hade sett förut varvid den ene knallen utbrast ”va katten slåss du med korv”.

  Gilla

 • Kenth Andersson

  Är dessa två parasiter med grottbeteende i grönsaksbranchen ?
  Dårskapen i 7 klöverns trygga heliga och mångkulturella Sverige bara fortsätter och nu får dessa ouppfostsrde snorungar garanterat en klapp på huvudet av en PK-rektor på skolan som säger fy på er inte ska ni förstöra en gurka, läraren får naturligtvis stå sitt kast hon/han har väl kränkt dessa två s.k elever det är ju alltid lärarnas fel numera samtidigt som de folkvalda idiotpolitikerna är förvånade över lärarbristen !!!

  Gilla

 • age

  Vem skadades mest, gurkan eller läraren?

  Gilla

 • Lyckholms Bryggeri

  Verkar vara en rolig lek, själv hade jag gett tillbaka, men då i form av en riktig batong!

  Gilla

Kommentarer granskas inte före publicering. Det innebär att den som skriver en kommentar själv ansvarar för kommentarens innehåll. Den som skriver kommentarer ska följa svensk lag. Kommentera gärna, håll god ton och var artig, hota aldrig, använt sunt förnuft. Tre eller fler länkar innebär att kommentaren ställs i kö och måste vänta på godkännande.

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggare gillar detta: