Stäng

Svältande arbetare kollapsar på grund av hunger

KOMMUNISM. Venezuela ligger i norra Sydamerika med kust mot Karibiska havet. Landets har bland världens största oljereserver. Länge framstod Venezuela som ovanligt stabilt och välmående för regionen.

Sedan gjordes en ”socialistisk revolution” i början av 2000-talet och landets har dragits ned i en djup ekonomisk kris. SVT med fler skyller på de fallande oljepriserna men Norge drabbas lika hård och där är krisen inte så påtaglig så vitt jag vet.

Miljoner venezuelaner flyr, på grund av svält och brist på sjukvård med mera. Samhället och demokratin har kollapsat.

– Pettersson har märkt att socialdemokraten Göran Greider som brukade framhålla den socialistiska diktaturen Venezuelas fördelar nu är fullkomligt tyst. Märkligt.

Antingen har herr Greider slut på bortförklaringar eller också har han åkt till Venezuela som frivillig volontär för att utan mat hjälpa till.

”Tusentals arbetare har sagt upp sig för att i stället leta efter mat bland skräp och i soptunnor”, rapporterar Bloomberg.

Det socialistiska föregångslandet går nu alltså samma upptrampade väg som samtliga socialistiskt styrda länder gått innan dem och många vill att Sverige följer i samma spår…

18 reaktioner på “Svältande arbetare kollapsar på grund av hunger

 1. Lite fakta. Venezuela avskedade alla de (utländska) oljearbetarna för att förstatliga och då fick de inte upp någon olja.
  Coca Cola la ner produktionen för det fanns inget socker.
  Chaves dotter är rikaste kvinnan i landet.
  V. har åkt ur alla samarbetsorgan i Latin och Sydamerika.
  Maduro kan inte betala av på statsskulden. Han säger att läget är under kontroll. Han har hittat på en ny valuta som han ska betala med och landet ska bli rikt.
  Han slängde ut alla spanjorer ur landet för han anser att spanjorer är onda.
  Han har torterat människor från andra partier.
  Under demonstrationerna dög flera.
  Ledarskiktet hade rysk kaviar och champagne som de festade på samtidigt folket svälter, många miljoner, det är dokumenterat.
  Detta är ett axplock som är faktaunderbyggt och inga fake news. Oljepriset har inget med saken att göra då man inte kan pumpa upp olja.
  Det är högst förståeligt att svensk media inte rapporterar då det strider mot deras värdegrund. Kommunister är goda människor som vill väl.

 2. Vi följer ju i samma spår! Eller snarare vår genomruttna regim. Förfallet och fattigdomen och förfallet, brer ju ut sig främst bland oss äktsvenskar! Och allra mest bland våra pensionärer. Som det talas absolut tyst om. Man kan undra varför????? Varför det inte görs reportage om dessa lidande, burkplockande, och halvsvältande lidande, när det ömkas jämt så fort det är flyktingar det handlar om, precis som om de vore bättre människor att bry sig om på något sätt????? NEJ, VEM UNDRAR!!!

 3. Glöm inte bort överbefolkning! Den tar död på land efter land och kommer att göra det samma här i Sverige nu när vi har importerat kullföderskor!

  Tack vare oljan har Venezuela klarat sig tills nu!

  1. Befolkningsökning är bara av godo. Så länge det är produktiva människor som inte uppfostras till bindgalna sossar eller mussar. Eftersom varje människa i en modern ekonomi skapar mycket mer resurser än vad denne förbrukar. Resurser skapas ju av arbete, de flyger inte in i munnen som stekta sparvar. Så länge fler människor arbetar, desto rikare blir varje människa. Så har det alltid varit, sedan tiotusentals år, om du tittar på den exponentiella tillväxten av välstånd och resurser sedan dess.

  2. Kalasbetaren .
   När jag var ung så hade Sverige kring 7 miljoner invånare, då fanns det både mat och rent vatten till medborgarna.
   När jag bodde i det lilla landet Nederländerna så var där 16 miljoner invånare och vi kunde inte dricka vattnet ur kranarna då det var klassat med för stort nitratinnehåll, detta på grund av för många djur på för små områden, deras urin läckte ut i dricksvattnet.

 4. Tja, det skulle nog bara göra Greider gott att åka till Venezuela och svälta eftersom han tycks ha levt mycket gott i det kapitalistiska samhället, hoppla!!!!!

 5. Men både kommunism och islamism är ju så fint.
  Vi har ju t.o.m. båda representerade i vårt land.
  – Men de ingår väl i de 87% som är ”dummare än genomsnittet”?

  Med en röstsedel i hand kommer automatiskt, uttrycket,
  ”allas lika värde” upp i verkligheten.

 6. Ännu ett skolexempel på kommunism / socialism.

  När skall dumhuvudena som tror på detta sektliknande styrelseskick vakna?

  I Venezuela har troligtvis dock drömmarna som gjorde katastrofen verklig, blivit vaccinerade nu när de fått det de ville ha.

  1. Nä du, så enkelt är det inte! Sossarna lär sig aldrig. Det föds varje dag massor av blivande fattigpensionärer som kommer att rösta för socialism hela sina liv. Precis som dagens fattigpensionärer gjorde, trots att de alla kände till socialismens massmord och koncentrationsläger. Jag tog upp frågan med en venezulansk student i Sverige för ett år sedan. Jag uppmuntrade honom med att hans utbildning kommer att ge honom stora möjligheter i hemlandet när regimen kollapsat nu snart. Det framgick att han själv var socialist. Han vill bara att det dåliga ska försvinna, så att socialismen kan infria sina löften. Fattar ingenting. Går rakt in i döden av egen fri vilja. Sossens hela hjärna blundar. Det är därför allt vänsterpack hela tiden har så nära till att ta till våld.

   Jag rekommenderar ”The Death of Stalin”, en aktuell komedi om socialismens höjdpunkt, den innersta kärnan i Stalins Kreml. Mycket välgjord, en lite teatralisk karikatyr som förtydligar såna figurers mentalitet. Med varning för genomgående grovt sexuellt språk!

 7. Var helst dom dumdryga kommunisterna drar fram i världen blir
  resultatet fattigdom och förslumning, precis tvärtemot deras prat
  om jämlikhet o solidaritet!

  Hög svansföring är ingen garanti för välstånd!

 8. Venezuela har en fördel jämfört med Sverige genom att inte attrahera invandring som är oanställbar. När svenska skatter inte räcker till kommer vi få samma fördel.

 9. Vi är nästan där, zåzzarna och stollepartiet MP gör så gott de kan att leverera till alla utom de som står för skattemiljarderna. Invällarna har ingen skattemoral så därifrån kommer det inga skatteintäkter. Det blir fint för latmaskarna i riksdag och kommun, de får väl låna till sina livslånga underhåll.

 10. Jag rekommenderar Ayn Rands bok ”Atlas Shrugged” (”Och Världen Skälvde” på svenska). Handlar om en kvinnlig operativ chef på ett tågbolag som försöker få tågen att gå trots förfall och förbud, i ett USA vars ekonomi gradvis bryter samman under socialistiskt styre. Under dramat finns en filosofisk studie av socialismen och dess psykologi. Tidlöst, tyvärr.

 11. Venezuelas oljeproduktion, i mängd olja, har halverats senaste 4 åren, och ser de senaste månaderna ut att bryta samman totalt. Eftersom socialister inte har någon kännedom om vad en ekonomi är för någonting, så investerar de aldrig i underhåll. Allt från pumpar till pipelines och raffinaderier (nu på 34% kapacitet) är fysiskt förstörda av slitage. Oljepriset är nu cirka $60. Fram till första gulfkriget var (utan att justera för inflation) $25 ett normalt pris och Venezuelas ekonomi gick strålande.
  https://tradingeconomics.com/venezuela/crude-oil-production

  USA sanktionerar enskilda politiker, inte landet, för att sossarna sabbar sin ruin på egen hand mycket effektivare än vad någon utomstående skulle kunna göra åt dem.

Kommentera

%d bloggare gillar detta: