Egyptier lurade staten på 1,7 miljoner


BROTTSLIGHET. Hovrätten fastställer tingsrättens dom. William Takawy, född 1963 döms till fängelse i 1,5 år för grovt bidragsbrott och att betala skadestånd på över 1,7 miljoner kronor till Försäkringskassan.

Maryam Farag, född 1968, och hustru döms för bidragsbrott av normalgraden för att hon erhållit barnbidrag medan barnen gått i skolan utomlands.

Göta Hovrätt, Mål nr: B 2090-17, fastställer tingsrättens dom utom för kvinnan. Där ändrar Hovrätten domen så att påföljden bestäms till
villkorlig dom i förening med åttio (80) dagsböter á femtio (50) kr. I övrigt står tingsrättens dom fast.

-Pettersson undrar hur detta är möjligt. Paret kommer från Egypten men är svenska medborgare.

TIDIGARE 2017-06-22. Fängelse och miljonskadestånd för assistansfuskande araber som i media kallas Vetlandabor

INVANDRARBROTT. En man i 50-årsåldern ”från Vetlanda” kommun döms till fängelse i 18 månader samt skadestånd på 1 760 150 kronor för grovt bidragsbrott. Hustrun frikänns på åtalspunkten grovt bidragsbrott men döms till två månaders fängelse för bidragsbrott.

Den man från Vetlanda kommun som stått åtalad misstänkt för grovt bidragsbrott har nu fått sin dom.

Förutom ett och ett halvt års fängelse väntar ett högt skadestånd till Försäkringskassan för felaktigt utbetalt assistansersättning under perioden 2010 till 2013.

I oktober 2006, beviljade Försäkringskassan assistansersättning åt mannen. Hans hustru har varit anställd som mannens personliga assistent genom ett bolag som är ett av landets största för personlig assistans.

Försäkringskassan har via bolaget månatligen betalat ut drygt 45 000 kronor i assistansersättning. Hans hustru har varit anställd och tagit ut lön för cirka hälften av summan.

Under tidsperioden 2010 och 2013 hävdade åklagaren att paret spenderat den mesta tiden utomlands. En förutsättning för att assistansersättning ska utgå är att man är bosatt i Sverige i mer än sex månader.

Under tingsrättsförhandlingarna som pågick under två dagar bedyrade paret sin oskuld och menade att man tillbringat mellan 4-6 månader i Sverige årligen.

Eksjö tingsrätt väljer att gå på åklagarens linje och konstaterar att paret haft en bostad utomlands och att det inte framkommit annat än att paret avsåg att vistelsen skulle vara permanent när man skrev in ett av barnen på skolan 2010.

Rätten menar vidare att paret inte kunnat redogöra hur vistelsetiden i Sverige sett ut mer än att man varit i Sverige under sommarlov.

Tillsammans med övrig bevisning i form av bland annat kontoutdrag och eftersändning av post gör tingsrätten bedömningen att paret varit bosatta i mer än sex månader utomlands under den aktuella brottsperioden.

Vidare anser rätten att mannen inte vid något tillfälle under aktuella tidsperioden på ett sanningsenligt sätt redovisat de verkliga förhållandena för Försäkringskassan trots att han var skyldig att göra så. ”Det är uppenbart att mannen inte haft för avsikt att underrätta svenska myndigheter om de verkliga förhållandena, då skulle det leda till att familjen förlorade en betydande inkomst”, skriver tingsrätten i domen,

Gärningen motsvarar ett straffvärde i ett år och sex månader och det är den påföljd rätten väljer för mannen.

Eftersom den tilltalade döms i enlighet med åtalet ska han betala tillbaka den felaktiga utbetalda assistansersättningen.

Totalt handlar det om 1 760 150 kronor.

Kvinnan frikänns på punkten grovt bidragsbrott. Rätten menar att det är den tilltalade mannen som varit skyldig att underrätta Försäkringskassan om deras verkliga boendeförhållande utomlands. Däremot döms kvinnan för bidragsbrott för att ha uppburit barnbidrag och flerbarnstillägg. Hon har inte anmält att barnen inte längre var bosatta i Sverige vilket hon haft skyldighet att göra. Kvinna döms till två månaders fängelse.

Både mannen och hustrun ska betala 800 kronor till Brottsofferfonden. Överklagan ska ges in till Göta hovrätt senast 13 juli.

-Pettersson konstaterar att det är uppenbart att Vetlanda-Posten inte vid något tillfälle har för avsikt att berätta fär sina läsare och allmänheten att paret ”från Vetlanda” hör hemma i Egypten och de är inte smålänningar utan araber även om de lyckats lura till sig svensk medborgarskap. De är kriminella invandrare, dessutom är straffen ynkliga.

Gärning ur åtalet: Försäkringskassan beviljade i oktober 2006 William Takawy assistansersättning. Hans hustru Maryam Farag har via bolaget Humana Assistans AB varit anställd som William Takawy personliga assistent.

Försäkringskassan har via Humana Assistans AB betalat ut assistansersättning för William Takawy till hans maka Maryam Farag. En förutsättning för att assistansersättning skall utgå är att man är bosatt i Sverige. Makarna har inte varit bosatta i Sverige sedan i vart fall den 1 september 2010.

De har inte anmält till Försäkringskassan att de flyttat utomlands. Härigenom har William Takawy gemensamt och i samråd med hustrun Maryam Farag inte anmält ändrade förhållanden som han enligt lag eller förordning varit skyldig att anmäla. Den uteblivna anmälan har inneburit att assistansersättning oriktigt har betalats ut till hustrun, via bolaget avseende William Takawy vid 38 tillfällen under tiden 2010-09-01 till 2013-10-31 till ett sammanlagt belopp om 1 670 150 kronor enlighet vad som framgår nedan.

Mål nr: B 1368-15 vid Eksjö Tingsrätt

-Pettersson blir skitförbannad. Gång på gång åker babbar dit som utnyttjar vårt system. Det drabbar de svagaste i samhället och det beror på en otrolig flathet från myndigheter och de politiker och tjänstemän som tillåter skiten utan att reagera drabbas aldrig av några restriktioner eller straff. De som drabbas är sjuka som får sin hjälp indragen. Kriminella babbar dränerar välfärden.

Läs gärna om bortalaget 

De hånskrattar åt oss

”Om du kommer från Mellanöstern ser du med förundran på skandinavisk samhällssyn. Du kommer från ett ställe som kännetecknas av blodiga strider mellan en lång rad grupper. Så din utgångspunkt är självbevarelsedriften. Den utgångspunkten tar du med till Skandinavien. Landet som du kommer till ser ut att ligga öppet med en massa fördelar som väntar på att bli utnyttjade. Så uppstår bidragsutnyttjandet, föraktet för det nya landet och synsättet ”det ju bara är svenskarna man lurar”.

Ovanstående rader har skrivits av Thomas Gür, invandrare från Turkiet och journalist.

TIDIGARE 2016-12-01. Grovt bidragsbrott av ”smålänningar”

BROTTSLIGHET. Ett par tidigare Vetlandabor åtalas nu vid Eksjö tingsrätt för grovt bidragsbrott efter att de ska ha lurat till sig ca 1,7 miljoner kr i bidrag.

Ett par i 50-årsåldern som tidigare varit bosatta i Vetlanda kommun men sedan flyttat utomlands ska under tre års tid ha fått s k assistansersättning från Försäkringskassan trots att de inte hade rätt till det eftersom de flyttat utomlands och förlorat rätten till att ta del av den svenska socialförsäkringen.

Mannen hade rätt till assistansersättning och hans fru anställdes som personlig assistent. På så sätt fick paret ut omkring 45 000 kr i månaden. Totalt ska paret ha fått ca 40 utbetalningar trots att de inte hade rätt till det. Totalt knapp 1,7 miljoner kr.

Kvinnan ska dessutom ha fått barnbidrag för närmare 100 000 kr utbetalt under samma tid trots att hon inte hade rätt till det. På något sätt ska familjens flytt utomlands gått Försäkringskassan förbi. Enligt åklagaren handlar det om grova brott över en längre tid och dessutom med uppsåt.

Paret själva nekar till brott och säger i polisförhör att de har bott i Sverige hela tiden men bevisningen är tung. Parets barn gick inte i skolan på Höglandet under tre års tid och samtidigt eftersände familjen sin post till London och förde över ersättningen från Försäkringskassan till ett konto i London.

Polisutredningen har också visat att det knappt varit någon vattenförbrukning i familjens villa på Höglandet.

Paret har också utretts för brott i England, eftersom de har tagit emot bidrag från myndigheter där. I förhör med polisen i England har de uppgett att de bor i London.

-Pettersson säger att 45.000 i månaden är inte dåligt. Den oäkta hustrun undrar varför vi jobbar och sliter för…

…märkligt nog kallas paret ”Vetlandabor” av hatmedia trots att de är araber från Egypten. Dessutom var det polisen i London som kom bedrägeriet och inte de svenska myndigheterna.

Vetlandaposten


8 responses to “Egyptier lurade staten på 1,7 miljoner

 • age

  ”Vakna upp!”
  Det är redan för sent!
  Det var för sent redan vid förra valet!
  ”Massan har alltid rätt”;
  87% av vår röstberättigade befolkning har sagt och uttalat sin åsikt genom röstsedeln. (= allas lika värde)
  87% av ”oss” anser att vi ska ge bort allt vi äger!
  87% av ”oss” anser att vi ska bjuda in alla att ta över det vi äger!
  87% av ”oss” anser att vi ska minska på pensioner, sjukvård, äldrevård m.m. till förmån för afrikaner, mellanösternfolk och MUSLIMER!

  Vi ändra, Sverigevänner kan bara se på och acceptera!
  — eller kan vi kanske göra något?
  Vi kanske kan lämna baren i det sjunkande skeppet, Titanic, gå samman och visa att även starka individer kan bilda en stark grupp?
  (87%-arna är ju svaga individet som har bildat en stark grupp)

  Sverigevänner!
  Vi kan om vi vill och vi vill, när vi vet att vi kan!
  ”En svensk tiger” – men inte hur länge som helst!
  En Sverigevän gör sig hörd och uppmärksammad!
  Sverigevän! – Ta tillbaks ditt land: Rösta på SD! + stöd SD!

  Gilla

 • ruben

  Det är väl ett bevis på orimliga brister i myndigheternas kontroller och register. Myndigheterna tycks ha speciellt svårt med kontrolluppföljning av utländska bedragare. En form av särbehandling, som kan vara olaglig? Jag accepterar inte myndigheternas hantering av invandrare, som långsiktigt endast belastar våra skattemedel. Slöseri, som samtidigt följs av ständiga skattehöjningar, som alltid drabbar samma skötsamma människor. Stora mängder biståndspengar utan folkomröstning och gränslösa kostnader till bidragsturister i Sverige är inte rätt mot skattebetalarna. Det borde vara olagligt och jag tycker det är olagligt.

  Gilla

 • Hans Nilsson

  Dessa pengar får skattebetalarna titta i stjärnorna efter.

  Gilla

 • Laila

  Hoppas försäkringskassan behandlas som övriga svenskar, som måste anlita kronofogden för att få tillbaka pengarna.
  Det är omöjligt att lugga en skallig.

  Gilla

 • br

  Vetlanda posten har inte någonstans under hela veckan sen mordet skrivit att det var en arab.inte nån stans.däremot har de lyckats få tag på en arab som tydligen gjort något bra vid branden för en vecka sen .stor bild och namn på första sidan idag.

  Gilla

 • br

  Är det ok om han betalar i kameler och om det går bra var ska han ställa dem!?!?

  Gilla

 • Thor

  Och arabkärringen får naturligtvis pensionspoäng för sin bedrägerilön. 7-klöverpackets Sverige. Svenskar, vakna upp för i h-e, snart är det för sent!

  Gilla

 • compulsoryunion

  21 bidragsbrott av iranier gav villkorlig dom i Svea HovRätt

  Gilla

Kommentarer granskas inte före publicering. Det innebär att den som skriver en kommentar själv ansvarar för kommentarens innehåll. Den som skriver kommentarer ska följa svensk lag. Kommentera gärna, håll god ton och var artig, hota aldrig, använt sunt förnuft. Tre eller fler länkar innebär att kommentaren ställs i kö och måste vänta på godkännande. Använd bara ett alias, skifta inte.

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggare gillar detta: