Danmarks regering vill ha hårdare straff i ”getton”


INVANDRING. I det ”gettopaket” som Danmarks statsminister Lars Løkke Rasmussen, borgerliga Venstre, ska presentera om några dagar föreslås att vissa brott ska straffas dubbelt upp i utsatta områden.

– Det kan vara vandalisering, stölder och hot som är orsaken. Det betyder att klubban faller extra hårt i de områdena, säger justitieminister Søren Pape Poulsen, Konservative, till Berlingske.

Birgitte Arent Eiriksson, advokat och verksam i tankesmedjan Justitia, är kritisk. – I en rättsstat är det mycket viktigt att alla är lika inför lagen. Men jag har mycket svårt att se att det ska gälla med det här förslaget, säger hon till Ritzau. Om straffen ska skärpas ska det gälla i hela landet, anser Eiriksson.

-Pettersson håller med Eiriksson, ska straffen skärpas ska det gälla i hela landet.

För Sveriges del räcker det att få domstolarna att använda de lagar som finns. Alldeles för sälla används hela straffskalan utan ofta hamnar domstolen på minimistraff eller hittar en ursäkt för att lägga sig under minimistraffet.

Bra att danskarna talar klarspråk dock, getton, i Sverige talas om utsatta områden, särskilt utsatta områden och no-go zoner fast en del journalister och politiker säger att det inte finns några no-go zoner trots att de inte törs åka dit utan livvakter…

Berlingske, tyvärr betalvägg…


9 responses to “Danmarks regering vill ha hårdare straff i ”getton”

 • Argus

  Det är rimligt att brottslingens straff står i proportion med brottsoffrets utsatthet. Oavsett vad vi tycker om massinvandringen så bor även utsatta i utanförskapsområden. Det kan vara allt i från övervintrade fränder till religiösa minoriteter. Jag tycker att även Sverige bör följa Danmark men även skärpa straffen för brott mot barn, gamla, handikappade och andra utsatta kombinerat med en obligatorisk utvisning oavsett status.

  Gilla

 • verklighetochsanning

  det är hur enkelt som helst att uttvisa alla muslimer. Varför gå omvägen över lagstftning. Endast EN lag behövs som säger att invasiva som inte delar svenska värderingar och vars ”religion” förbjuder dem att integreras/inkluderas i landet ska utvisas direkt! Denna beskrivning passar på muslimer.

  Gilla

 • Kurt Kodstedt (påhittenamn)

  Danmark visar vägen, hårdare straff men över hela landet, utvisa kriminella till ursprungslandet. Ta ifrån dem medborgarskapet och sätt dem på en öde ö! Gäng och klanledare måste behandlas utan silkesvantar, i många andra länder skjuter man dem men här i Europa borde vi se till att de utvisas, även 2:a generationens brottslingar.
  I Brasilien, Mexiko, Filippinerna och många andra stater inser man att enda sättet att komma åt dessa syndikat är att skjuta klanledarna utan någon inblandning av domstolar, den enda rätta vägen att gå.
  Så gör vi inte i Europa men möjligen i framtiden. Grundproblemet är EU som släpper in för mycket individer som inte tillhör vår flora och fauna. Storbritannien visar vägen, kanske följer Polen och Italien efter och lämnar EU, det finns inget annat sätt om vi inte alla ska gå under!

  Gilla

 • Mia

  Åklagaren: I det här fallet kan inte likhet inför lagen gälla eftersom den åtalade bor och även har begått brottet i Rinkeby.

  Jag yrkar därför på att påföljden blir den dubbla mot det normala.

  Gilla

 • Kenth Andersson

  Och inte helt oväntat så kritiseras detta mycket förnuftiga förslag från advokathåll som anser att detta inte anstår en rättsstat men kriminalitet som drabbar hederliga medborgare och göder feta advokater anstår naturligtvis en rättsstat ?

  Gilla

 • Mia

  Det låter inte särskilt demokratiskt med skilda straff beroende på var brottet begås.
  Hur tänker man när man kommer med sådana förslag?

  Gilla

  • Kenth Andersson

   Svar:
   Utan decennier av en totalt ansvarslös och okontrollerad massinvandring till Danmark precis som till Sverige och övriga Västeuropa så hade inte dagens kriminella anarkisamhälle med ghetton existerat och då hade alla medborgare fallit under samma lagar precis som det var innan dagens heliga pensionsräddande mångkultur tog över samhället med andra ord när Sverige var ett äkta tryggt homogent kristet icke mångkulturellt land som vi dagens fossiler haft turen att få uppleva men som våra barn, barnbarn och barnbarnsbarn tyvärr missar när Sverige inom kort seglar under en annan flagg och religion !!!!!!!

   Gilla

 • CARL

  Bra jobbat Danmark.Bli inte som messarnas land.

  Gilla

Kommentarer granskas inte före publicering. Det innebär att den som skriver en kommentar själv ansvarar för kommentarens innehåll. Den som skriver kommentarer ska följa svensk lag. Kommentera gärna, håll god ton och var artig, hota aldrig, använt sunt förnuft. Tre eller fler länkar innebär att kommentaren ställs i kö och måste vänta på godkännande.

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggare gillar detta: