Stäng

Syrien fortsätter att bomba östra Ghouta, enligt avtalet om vapenvila

MELLANÖSTERN. Den syriska regimen utförde nya flygräder mot den rebellkontrollerade enklaven östra Ghouta på söndagsmorgonen, trots att FN:s säkerhetsråd i går kväll röstade igenom en resolution om en vapenvila. Det säger det Syriska människorättsobervatoriet till AFP. Bland annat attackerade man staden Douma.

För att få Ryssland att skriva under resolutionen tog man bort en text om att vapenvilan skulle påbörjas inom 72 timmar och ersatte den med en text om att vapenvilan skulle införas ”utan fördröjning”.

Uppgörelsen ändrades också så att den inte gäller terrorgrupperna IS, al-Qaida, eller grupper som är kopplade till dessa. Flera sådana grupper finns i östra Ghouta, vilket har fått flera experter att döma ut resolutionen som tandlös.

– Inne i Ghouta finns rebeller, jihadister och IS-krigare som alla kan attackeras med ursäkten att de är terrorister, säger SVT:s Mellanösternexpert Stefan Åsberg.
Både Åsberg och tidningen The Atlantics skribent Krishnadev Calamur är skeptiska till om Syriens president Bashar al-Assad kommer att följa överenskommelsen.

-Pettersson noterar att SVT nu erkänner att det finns terrorister i området ”Inne i Ghouta finns rebeller, jihadister och IS-krigare som alla kan attackeras med ursäkten att de är terrorister, jag undrar dock vad SVT menar ”attackeras med ursäkten att de är terrorister”? 

Är de terrorister som gömmer sig bland civilbefolkningen eller menar SVT att de är demokratiska frihetskämpar?

Varför uppmanar utrikesminister Wallström, EU och FN inte de kriminella muslimska terrorgrupperna att ge upp i stället för att skylla allt på den syriska regeringen och Ryssland?

Det blir inte fred förrän terroristerna är krossade och det är tveksamt om det hjälper civilbefolkningen att köra in förnödenheter som terroristerna kommer att lägga beslag på, det förlänger kriget.

 

5 reaktioner på “Syrien fortsätter att bomba östra Ghouta, enligt avtalet om vapenvila

 1. Vi i Sverige borde tacka Assad och Ryssland att de är på god väg att utrota IS och andra terrorgrupper, vi som följt bloggen har sett filmer där dessa muslimska mördare plågar och skär halsen av människor samtidigt som de skriker ärkebiskopens valspråk ”allah akbar”!
  Dessa mördare är värre än Hitlers värsta krigsförbrytare och vi borde alla skämmas för att SOCIALDEMOKRATERNA vurmar för dessa individer som banne mig inte tillhör vår flora och fauna! Sossarna borde ägna sin tid åt svenska problem ex fattigpensionärer och SVÄLTANDE ÄLDRE i Sverige!
  Sossarna är de sämsta pack vi har inom politiken!

  1. De grupper som ockuperar Ghouta finns inte med I vapenvilan, därför gör syriska militären inget fel som bombar de terrorister som ockuperat Ghouta.
   Syriska militären har gjort en mycket stor uppladdning och väntar på order att gå in och rensa området.
   Det är ett område på ca 8 x 12 km som är Ghouta och där terroristerna finns.

   1. SAA startade den länge väntade offensiven vid 10 AM nu i söndagsmorgonen.
    Det är Tiger Forces och 4 .e divisionen SAA som leder operationen, och de har brutit igenom terroristernas försvarslinje och intagit ett flertal städer Hazrama, Al-Nashabivah och Al Salihiyah, samt en bergshöjd Tal Farzat.
    SAA kommer sannolikt att öppna flera fronter mot terroristerna därför SAA har massor med manskap och material som stödjer operationen i East Ghouta.

Kommentera

%d bloggare gillar detta: