Mannen som berör


Kent Ekeroth är en person som berör. Alla har säkerligen en åsikt om honom och hans framtoning.

Tveklöst är Ekeroth en politiker som klivit över tröskeln ett par gånger för mycket. Med jobbet som riksdagspolitiker medföljer ett ansvar som påverkar privatlivet mer än vad det gör för sjuksköterskor, verkstadsarbetare och städerskor. Det ansvaret har Ekeroth haft svårt att bemästra.

Visst har också politiker ett privatliv och ett privatliv har de rätt till, precis lika mycket som du, jag och alla löntagare i Sverige. Fast ansvaret som politiker sträcker sig längre än till dörren på riksdagskansliet eller det lokala stadshuset. Att vistas på krogen klockan tre på natten, när man har ett välavlönat arbete att sköta dagen efter kanske inte är det mest begåvade.

Visst har Ekeroth klivit över den berömda tröskeln ett antal gånger för mycket, men samtidigt tror jag man hittar få politiker som är så engagerade, populära hos de egna väljarna och pålästa som han.

Ekeroth är också en av de SD-representanter som gett ansikte till den politik som skapat framgångarna. Han är för många en symbol, mer än en representant för ett framgångsrikt riksdagsparti.

Ingen vet idag om det är bra eller dåligt om Ekeroth petas från riksdagslistan. Nu ökar åter SD i opinionen och verkar hämta dessa väljare från Socialdemokraterna. Att i det läget gå ut med att en av partiets mest populära företrädare kan förlora riksdagsplatsen, känns inte direkt genomtänkt. Man får nästan uppfattningen att SD inte vill växa mer och att det beror på svårigheten att få fram värdiga representanter i den omfattning som krävs.

Ekeroth verkar vara en ung man i en vuxen karls kostym, men också unga män kan växa upp och bli till riktiga karlar, bara de får chansen att mogna. Låt honom bevisa att han blivit vuxen uppgiften och jag lovar att politiker i övriga partier kommer att sucka när de tvingas möta honom i debatter.

Att Kent Ekeroth petades från posten som rättspolitisk talesperson var givet. En företrädare som vid upprepade tillfällen uppträtt i fel sammanhang, ska och får aldrig företräda ett parti som just rättspolitisk företrädare. Det vore ett självmål som heter duga. Att peta honom från riksdagen verkar mer vara till för att blidka eventuella samarbetspartner. Bra eller dåligt, men om SD vill få inflytande i en eventuell regering kanske detta är oundvikligt?

 


23 responses to “Mannen som berör

 • eugenecork

  hoppas verkligen att Kenta får ordentligt me pröjs, när han
  nattetid praktiserat som observatör, om hur Sthlms undre värld
  är uppbyggd…där han blev nobbad inträde (Halv Trappa el Soli-
  daritet) är ett av Sthlms största ”drugdealer places”, vilket är
  vittnat och känt i de flesta nattflanörers kretsar…att då släppa
  in luskande spioner i sin dekadanta kula funkar givetvis inte

  Gilla

 • Tomas O'Maely

  Kent Ekeroth är en bra politiker, men våra motståndare har upptäckt att han är relativt lätt att provocera till att göra saker som visserligen inte är olagliga men kan användas mot honom och Sverigedemokraterna.

  Det är fel av vår partiledning att sparka honom.

  Gilla

  • Kenth Andersson

   Varför sparkar J.Å och hans kamrater i SD då K.Ekeroth om han nu är bra det är väl korkat, börjar kanske partiet som ska rädda Sverige luta lite åt PK-familjen ?

   Gilla

 • Bosse

  Jag har skrivit till Sverigedemokraternas kansli och talat om vad jag tycker i den här frågan om att sparka Kent Ekroth.Kan han bara hålla sig i skinnet så behövs han och han är nyttig för partiet.Dom svarade att det är inte helt klart än.Frågan ska nu runt på landets avdelningar och där avgörs det slutligen.

  Gilla

 • Stenbock

  Tycker Kent skall göra som det ryska ishockeyteamet,strunta i vad de övre beslutar,och själv bestämma vilken nationalsång som gäller. I landet där guldmedaljerna hamnade i hockey´n stämde laget enat upp för sitt land,och sjöng med hög röst deras egen hymn.
  Stenbock som följt delar av OS,anser liksom det teamet,att de rena idrottsmännen har sin fulla rätt,att vara stolta över sina framgångar !
  En bild från PK-blaskan besvärar de sig däröver:
  https://hds.imgix.net/c79hmJNPcYZj7cmT6ZlPrYzCEMA.jpg?w=1280&fit=crop&crop=faces%2Centropy&h=768&auto=format&q=40

  Gilla

 • Kjelle

  Jag tycker inte Kent har gjort något fel.Vem har inte ute för att träffa någon att prata umgås,ta ett par öl.Har NI aldrig varit ung,har NI bara suttit hemma och tittat på TV.Töntar??.

  Gilla

  • nosferatu

   Fel och fel. Bör en politiker vara ute och kröka 03:00 när man ska upp och jobba dagen efter och när Ekeroth vet att man som politiker är väl påpassad…i synnerhet om man Sverigedemokrat?

   Han har ett privatliv som alla politiker, men har befunnit sig i situationer riksdagspolitiker inte ska befinna sig i och det borde han veta.

   Gilla

   • Kurt

    Om han sköter sitt jobb har han rätt att göra vad han vill på sin fritid så länge han inte bryter mot lagen. Sen är alla fria att tycka vad de vill men faktum kvarstår att det arbete han gjort för SD är fantastiskt och det känns befriande när han går upp i talarstolen.
    Om Kent sparkas från SD följer jag dessvärre med.

    Gilla

 • Kapten Bölja

  Hur mycket provocerande skall en politiker behöva tåla?

  Alla vet att vänstern inte har den minsta anständighet
  och god ton utan ständigt skall kasta glåpord och provocera
  i offentliga sammanhang.

  Att Ekroth säger ifrån och SD-topparna accepterar dessa
  provokationer är sedan en helt annan sak.

  Gilla

  • Joy

   Så ser jag på saken också! Hade personlig kontakt med Kent i början då SD växte, innan tiden i riksdagen. En lyhörd, klok, skarp, vältalig och analytisk man. Vi delade inte alltid åsikter, men vi kunde diskutera på en god nivå. Så det jag vet om honom är att han har väl underbyggda argument och kan redogöra för dem. Att behöva tåla rent slit är bedrövligt, men folk slår gärna underifrån och man måste ha en ängels tålamod och gudomlig förmåga att skaka av sig hatet.

   Kent är mänsklig, det är förfärligt att han inte kan vistas bland folk utan att de flyger på honom. Jag anser att politikerna och journalisterna piskar upp stämningen i landet och låtsas att SD är nazister och vill ha etnisk utrensning. Det har de Aldrig förespråkat. Det som är normal diskussion i andra nordiska länder är nazism i Sverige. Helt sjukt av våra ledande skikt att döda en sund debatt!

   Gilla

 • eugenecork

  ”Att vistas på krogen klockan tre på natten, när man har ett välavlönat arbete att sköta dagen efter kanske inte är det mest begåvade”

  att någon tar på sig ansvaret hålla koll på Sverige även
  nattetid anser jag vara helt givet…att vår ORDNINGSMAN
  i vredesmod ibland ”tänder snett” är bara ett friskhetstecken
  Att vi ”lackar till” under dagtid ojjas inte så mycket över, men
  de att Sverige är Sverige även nattetid tycks falla i glömska?
  …eller va?

  Gilla

 • Roland ram

  Vad sverige behöver är riktiga politiker inte dessa ryggradslösa kräk som företräder folket och landet idag.
  Varför SD försöker närma sig dom övriga partierna genom sina uteslutning,och upprensning i dom egna leden för att bli rumsrena är märkligt.Vi som röstar på SD skiter i politiskkorrekthet vi vill ha sverige fritt från våldtäktsmän,mördare,terrorister, bidragssnyltare.Vi vill ha tillbaka vårat land.

  Gilla

 • CARL

  Kent är än klippa som måste vara kvar i Sd.

  Gilla

 • svensson

  Maila SD och kräv att Kent ska finnas på listan så vi får bestämma. OBS han blev frikänd i högre instans ska han ändå fortsätta att straffas? Kent behövs i riksdagen tror han kommer sköta fritiden bättre efter detta.

  Gilla

 • ossie

  Tyvärr har han visat så dåligt omdöme vid flertal tillfällen så det är inte försvarbart.

  Gilla

  • Roland ram

   Om man i Sverige kan ta all världens terrorister i försvar måste man kunna förlåta Kents triviala snedsteg.

   Gilla

 • Kalasbetalaren

  Enkelt att lösa! Kent får stå med även om det är sist på listan och sen får väljarna avgöra om han ska personkryssas in eller inte!

  Går det inte att kryssa in Kent och Tor Alf kommer inte SD att få min röst! Då blir det NMR!

  Gilla

Kommentarer granskas inte före publicering. Det innebär att den som skriver en kommentar själv ansvarar för kommentarens innehåll. Den som skriver kommentarer ska följa svensk lag. Kommentera gärna, håll god ton och var artig, hota aldrig, använt sunt förnuft. Tre eller fler länkar innebär att kommentaren ställs i kö och måste vänta på godkännande.

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggare gillar detta: