110 flickor saknas i Nigeria


MEDIA. Efter en tids tystnad mata vi dagligen med nyheter om bombningarna i östra Ghouta, Syrien. Alla nyhetsbolag verkar rapportera ungefär likadant så inom PK-media verkar följa John bestämma och enfald råda.

I måndags attackerades en internatskola i staden Dapchi i nordöstra Nigeria av den kriminella muslimska terrorgruppen Boko Haram och fortfarande saknas 110 flickor bekräftar landets informationsminister Lai Mohammed.

Totalt går 906 elever på flickskolan. Uppgifterna om hur många som återfunnits har varit oklara och militären och lokala och nationella myndigheter har gett olika uppgifter vid flera tillfällen.

Kachalla Bukar är pappa till en av de försvunna flickorna, och medlem i den föräldragrupp som själva försökt skapa sig en bild av hur många som saknas.

– Min dotter Aisha saknas och vi får ingen information från skolan eftersom det är soldater överallt. Inget skydd kom till Dapchi dagen då männen kom, nu har hundratals soldater tagit över byn, säger han till CNN.

-Pettersson noterar att rapporterna om Boko Harams kidnappningar, våldtäkter och massmord är förhållande vis få i PK-media, oklart varför.

Det kanske inte finns något propagandaorgan som SOHR i Nigeria som tillhandahåller färdigvinklade nyheter och inga glassiga hotell att dricka grogg på, vad vet jag om journalistyrket…


2 responses to “110 flickor saknas i Nigeria

  • Argus

    Skicka dit ”våra” ensamkommande så får de vistas i ett land med bekant klimat och religion. Kön är som bekant en social konstruktion så det vore ingen sak för dessa män att bli unga flickor. I alla fall inte enligt de största idioterna till vänster.

    Gilla

  • Kent

    Förutom att det är islamister som är våldsverkare så kan säkert brist på glassiga hotell och grogg spela in.

    Gilla

Kommentarer granskas inte före publicering. Det innebär att den som skriver en kommentar själv ansvarar för kommentarens innehåll. Den som skriver kommentarer ska följa svensk lag. Kommentera gärna, håll god ton och var artig, hota aldrig, använt sunt förnuft. Tre eller fler länkar innebär att kommentaren ställs i kö och måste vänta på godkännande. Använd bara ett alias, skifta inte.

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggare gillar detta: