”Araber och muslimer kommer aldrig att acceptera Israel som den judiska staten”


MELLANÖSTERN. Den framstående specialisten på Mellanöstern, Mordechai Kedar, publicerade nyligen en artikel där han hävdar att Israel aldrig kan vinna sina grannars acceptans. Denna slutsats går emot det Israels Segerprojekt som jag har föreslagit, vilket handlar om att vinna just denna acceptans. Så Kedars analys kräver ett svar.

Han framhåller två argument, religiösa och nationalistiska, till stöd för sin slutsats. ”Det religiösa skälet är rotat i Islams uppfattning om sig själv som en religion vars uppgift är att göra slut på båda judendomen och kristendomen och ta över allt som en gång var judiskt eller kristet: land, gudstjänstlokaler och människor. …Att judar nu försöker be på Tempelberget tyder på att judendomen har återvänt till att vara en aktiv, levande och även dynamisk religion. Detta gör att själva raison d’être för Islam ifrågasätts. … Muslimer som är lojala mot sin religion och medvetna om denna fara kan inte på något sätt acceptera existensen av en judisk stat, inte ens en pytteliten sådan vid Tel Avivs kust”.

Det nationalistiska motivet handlar om den palestinska nationella rörelsen som ”helt och hållet är baserat på förnekandet av det judiska folkets rätt till sitt land och sin stat”. Därför vill man ha ”en arabisk stat på Israels ruiner, inte bredvid det”.

Genom att kombinera dessa två motivationer drar han slutsatsen att ”araber och muslimer inte har möjlighet att acceptera Israel som den judiska staten”.

Till svar – och detta är det viktigaste – säger Kedar att Israel bör ”klargöra för dem att Jerusalem tillhör judarna och de måste lära sig leva med det”. Av detta kan man extrapolera att han uppmanar Israel att hävda sig som den judiska staten mot araber och muslimer.

Läs hela inlägget av Daniel Pipes…


13 responses to “”Araber och muslimer kommer aldrig att acceptera Israel som den judiska staten”

 • JEX

  Det ser man hur det är med att vara granne med dom lättkränkta muslimer/araber som vill förgöra alla kristna, judar, hinduer mm. Snart här i Europa också när dom blir tillräckligt många så blir det troligen krig här med. Förresten det är det ju redan fast i mindre eskalerande skala.

  Gilla

  • age

   Det är anledningen till att vi, Sverigevänner och övriga, som vill ha vårt fosterland kvar, att samlas till ”Grannsamverkan”!

   ”Grannsamverkan” är etablerat under parafrasen;
   ”Samverkan mot brott”.

   Koranen; Islam ska ta över världen! Inte delar av den, utan hela!
   – Och om så behövs – med våld!

   D.v.s. VI MÅSTE ENAS !
   Vi måste enas i ”Grannsamverkan”!
   Vi måste försvara det vi äger!
   Vi måste försvara våra nära och kära!
   Vi måste försvara vårt fosterland!
   SÄPO har just erkänt att de tappat kontrollen!
   SÄPO har just erkänt att de inte ”rår på” ”no-go zoonerna”!
   SÄPO är säkert tacksamma om vi tar hand om vårt skydd!

   Polisen måste snart anlita försvaret för att klara sig!

   Vi kan, i små grupper, med god kommunikation (t.ex över kodad internet, ”VPN – tunnel” eller annat) bygga ett eget försvar, som inte varken Säkerhetspolisen, SÄPO eller den numera kuvade poliskåren klarar av!
   Vi måste tänka på att det är förbjudet att försvara sig och sitt!
   D.v.s. det som kan kallas Medborgargarden är förbjudet!

   Grannsamverkan mot brott är däremot tillåtet!
   Sverigevänner, försvara ditt, dina och ditt fosterland!
   ”En svenk tiger” – inte nu längre!
   ”Håll Sverige rent!”

   Gilla

  • Kenneth Sanfridsson

   Det är det som är meningen. Alla kristna, judar, buddister, och alla människor som inte konverterar till islam, skall dödas. Det är islams huvuduppgift; hela världen skall islamiseras. Kärleken till nästan ? Frihet ? Fred och samförstånd ? Nej, nej – det är västideologi. Dom ska man hata.

   Gilla

 • ossie

  Araber och mussar kommer aldrig att kunna krossa Israel. Dom har ju försökt ett antal ggr med förödande resultat för dom stackarna.

  Gilla

  • Lagro

   1947 -1949 var det ett inbördeskrig för Israels oberoende och självständig stat som utropades 1948 och godkändes av FN.

   Sexdagars kriget 1967 var ett anfallskrig från Israel för att kunna ockupera Sinai, Gaza, Västbanken, Jerusalem och Golan höjden.

   Yom Kippur kriget 1973 var det Egypten som gick över Suez kanalen för att ta tillbaka förlorade områden från 1967 kriget.
   Det kriget gick mycket dåligt för Israel som skulle ha förlorat det, om inte USA ställt upp med en luftbro och Israel fick in krigsmaterial på det sättet.

   1982 gick Israel med Sharon in i Libanon för att krossa PLO, men det blev aldrig något avgörande utan Hezbollahn skapades, som gjorde att Israel drog sig ur 2000 utan att ha uppnått någonting.

   2006 gick Israel in i Libanon för att krossa Hezbollahn, men Israel fick stora förluster och drog sig ur utan att ha uppnått någonting.
   Hezbollahn utropade sig som segrare i det kriget.

   Israels militär är uppbyggd på att försvara landet och inte att anfalla andra länder som kan bli mycket kostsamt.
   Däremot har Israel ett mycket bra flyg som har dominerat de här länderna i Mellan Östern.
   Men nu har Israels plan börjat bli nedskjutna som gör att den överlägsenheten kan försvinna.

   Gilla

 • Truthfighter

  Det spelar ingen roll!!! Accepterar djävulen Gud, som överstyre????? D v s ondskan behöver inte acceptera oss, för att vi ska acceptera oss, och att vi har rätt att finnas till, och har sunda ide’er. Det spelar ingen som helst roll vad de tycker om Israel eller oss. INGEN SOM HELST!!! FÖR SANNINGEN STÅR SJÄLVSTÄNDIGT FRI OCH STARK FRÅN DEM!!! Vänstern och islamistdårarna kan bara draaaa….till den underjord de hör hemma!!!

  Gilla

 • Joy

  Heja Israel och heja Sverige som fri och egen stat! God nationalism är frihet och demokrati, punkt slut.

  Gilla

  • Lagro

   Palestinierna och andra araber kommer inte att acceptera den judiska staten Israel, men Israel måste leva med det, och Israel kommer inte att försvinna finns ingen möjlighet till det.
   Det är araberna och palestinierna som förlorar på att inte se till realiteten och acceptera Israel.
   Det kommer aldrig att bli någon palestinsk stat på Västbanken och det har sannolikt Israel redan bestämt.
   Palestinierna och dess ledare kräver att de 800.000 personer som blev utkörda 1947-48 skall ha rätt att återvända och deras ättlingar, som skulle röra sig totalt om ca 5 miljoner människor.
   De kräver att Jerusalem skall bli deras huvudstad, som inte Israel kommer att acceptera.
   Det palestinierna har som mål och plan är att ta över hela det område som är Israel idag, och det blir en islam stat med sharia lagar, området är för litet för två stater och Israel kan inte få säkra gränser med två stater.
   En palestinsk stat på Västbanken är inte realistiskt helt enkelt, utan ger falska förhoppningar till palestinierna.

   Gilla

   • Lagro

    De som tror på en tvåstatslösning med en palestinsk självständig stat på Västbanken kan ses som drömmare, som är helt orealistiskt.
    En möjlighet är att göra Västbanken till någon slags autonomi med självbestämmande, med egen polis men ingen militär, och som Israel har kontroll på.
    En palestinsk stat borde kunna bildas av Gaza, som har alla förutsättningar att kunna bli en lysande självständig stat.
    Men det måste bli ett erkännande av Israel med normala förbindelser.

    Gilla

   • Joy

    Om muslimer nu är så goda kunde de ha assimilerat palestinierna för länge sedan, Jordanien exempelvis. Men de vägrar. Men vi svenskar ska hysa folk från menaländerna, det är bra världspolitik, anser både EU och FN.

    Rena mörkret!

    Gilla

  • Lagro

   Man kan inte påstå att Israel är en demokrati, utan kan kanske bäst definieras som en apartheid regim, därför judar och araber har inte samma rättigheter.
   För judarna i Israel är det en demokrati, men inte för araberna som är under andra lagar och regler.

   Gilla

   • Lagro

    Israel har bombat syriska trupper och dess allierade som strider mot terroristerna.
    Israel har också gett sjukvårdshjälp till terrorister men inte till de som strider mot terroristerna.
    Därför kan dras slutsatsen att Israel stödjer terroristerna i Syrien, att kalla terrorister för ”rebeller” är ingen skillnad.

    Gilla

Kommentarer granskas inte före publicering. Det innebär att den som skriver en kommentar själv ansvarar för kommentarens innehåll. Den som skriver kommentarer ska följa svensk lag. Kommentera gärna, håll god ton och var artig, hota aldrig, använt sunt förnuft. Tre eller fler länkar innebär att kommentaren ställs i kö och måste vänta på godkännande.

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggare gillar detta: