Vad innebär böneutrop?

ISLAM. Ska moskén i Växjö få använda böneutrop? Det finns ett antal fakta man behöver känna till för att kunna fatta beslut i den frågan, skriver Tomas Samuel, f.d. imam. Samuel säger samma som Pettersson sagt i många år, det är bara början. Först ville muslimerna ha moskéer utan böneutrop för att inte störa, sedan vill de ha en gång i veckan vid fredagsbönen. så smånigom kommer begäran om fem böneutrop per dag som i muslimska länder. Det är islams steg för steg taktik.

Böneutropet kallas för ”Adhan” på arabiska och betyder ”information, pålysning”. Böneutropet kom till av i huvudsak två anledningar.

Böneutropet ska påminna människor om när det var dags att be. På den tiden fanns inga klockor med alarm. När den muslimska befolkningen ökade i antal så fanns ett verkligt behov av att påminna människor om de olika bönetiderna. Men det behovet existerar knappt i dag eftersom vi har armbandsur, klockor på väggar, och i våra mobiltelefoner.

Böneutropet ska proklamera islam över en stad. Denna innebörd i böneutropet återfinns i kommentaren till ”Umdat Al-Ahkam” som är en av de viktigaste böckerna för islamisk juridik (fiqh). I den kan vi läsa under kapitlet för böneutrop ”Adhan”. Jag citerar: ”Adhan är en mycket viktig ritual i religionsutövningen av islam, man kan likna det vid den muslimska flaggan och utropet visar att folket i staden är muslimer. Det är också viktigt för proklamationen av Allahs ord och på så sätt manifestera Allahs religion (islam). Böneutropet inleds med ”takbir” genom att proklamera ”Allaho akbar” för att visa att Allah är den störste och att allting och alla, utom Allah i islam, ska böja sig. Det islamiska vittnesbördet är den andra satsen i böneutropet (Det finns ingen Gud utom Allah och Muhammed är hans sändebud). Detta bekräftar islam och proklamerar det (islam) över landet.”

Här följer en direkt översättning av böneutropet:

Allah är störst. Allah är störst.

Jag vittnar att det finns ingen gud (som är värd tillbedjan) utom Allah.

Jag vittnar att Muhammed är Allahs sändebud.

Kom till bön. Kom till bön.

Kom till framgång. Kom till framgång

Allah är störst. Allah är störst.

Det finns ingen gud utom Allah.

Det finns olika villkor för hur böneutropet ska utföras: Böneutropet ska utföras av en man som har vacker röst. Kvinnor är inte tillåtna att höja sina röster eftersom en kvinnas röst skulle kunna innebära en frestelse för män (A”oura på arabiska).

Böneutropet ska utföras med hög röst. Det finns löfte om en belöning från Allah för en hög röst som når så långt som möjligt.

Läs hela Tomas Samuels inlägg på Dagen.se…

-Pettersson ser att böneutropet bekräftar att islam, Allah och Muhammed tagit över och den som inte inser det är okunnig och naiv.

Skriv på Stoppa böneutrop i Växjö!

***

Stöd bloggen

Petterssons blogg drivs ideellt och är reklamfri. Vill du uppmuntra oss och hjälpa till med de kostnader som finns så är du välkommen med ett bidrag!

Sörmlands Sparbank Konto 8257-8 93 341 516-8 (olika banker har olika system), Sparbanken tillhör Swedbank och det femte siffran 8:an är speciellt för dem. 

Paypal garanterar att vi eller någon annan obehörig inte kan se dina betalningsuppgifter. Se till höger i datorn och längre ned i mobilen.

Du kan även SWISHA till 0760 858 480 

20 thoughts on “Vad innebär böneutrop?

 1. Är lite i chock.tittade på ett inslag om mordet i vetlanda.araben hade huggt den som dog med minst 30 knivhugg!? Systern som också blivit huggen spelade död.det överlevde hon på.jag bor i vetlanda och känner föräldrarna.men 30 hugg!?!? Rena slakten!svinet bodde i lägenheten under.
  Vet att det inte har med böneutrop att göra,men pettersson tar ju inte upp detta fallet av någon anledning

 2. Äh, vi har nog med riktiga problem i samhället. Kan ni tänka er att det fortfarande är tillåtet att röka på uteserveringen? Vi snackar alltså 2018! För att inte tala om all manspreading och mansplaining, herregud!

  Tänk vad många svenskar flyger mycket, onödiga och korta sträckor inom landet. Då är det bättre med svenskarna som flyger till Somalia och Irak ett par gånger om året.

  Vissa skulle kalla böneutropen för en osedvanligt uppenbar och hänsynslös härskarteknik; då har man ju inte fattat någonting. 😉

 3. Jag mår tillräckligt illa av att se alla hjärnskadade/hjärntvättade individer
  (notera att jag inte skriver “människor”) vandra omkring, utan arbete och leva på våra skattepengar.
  Jag mår också tillräckligt illa av att se alla kuvade, stackars kvinnor med sopsäck över huvudet.

  All religion grundar sig på fantasi, obekräftade påståenden eller rena lögner och påhitt!
  All religion är dock inte, som islam, aggresiv mot sin omgivning.

  Utan underlag, liksom religion, vill jag “tro” att det min dotter brukar säga när vi tycker någon gjort något dumt:
  “Pappa, du måste förstå att 50% av alla människor är dummare än
  genomsnittet!”

  Dock gäller inte hennes “regel” för sveriges röstande befolkning, för där
  är 87% dummare än snittet!

  – Men håll ut! => Väljarstatistiken tyder på att några har närmat sig verkligheten. = Det blir bättre efter nästa val, med Åkesson som
  vår statsminister! – Och SD som sveriges största parti!

 4. Intressant artikel, bra att Pettersson ger nyttig samhällsinformation om våldsideologin islam….
  Steg för steg taktiken är på väg att lyckas med Socialdemokraternas och Miljödårarnas hjälp!
  SE PÅ MALMÖ….! Idag är det judarna som körs iväg, imorgon kan det mycket väl vara alla icke-muslimer….
  Att PÅTVINGA icke-muslimer dessa aggressiva ideologiska budskap om att Allah är störst är kriminellt och ingenting annat! De respekterar INTE något annat än muslimer och då vi varit kristna i Sverige i mer än 1000 år måste vi säga ifrån på samma sätt som de gör och vi måste markera vår närvaro mycket aggressivt: DETTA ÄR KRISTEN MARK, FÖRSVINN OCH KOM ALDRIG TILLBAKA!!!

 5. Böneutropet i sig är en bön. Klockorna endast en signal. Vi har religionsfrihet i Sverige och det innebär att jag skall vara fri från att tvingas höra att Allah är störst.
  Det är en väsentlig skillnad på klockringning och att störa omgivningen med ett religiöst budskap.

 6. Gudstjänst låter som ”åsna med ont i magen” – inte hets mot folkgrupp

  https://cdn3.cdnme.se/cdn/6-1/2057368/images/2012/donkey_50a1527a9606ee7705806bfb.jpg

  Delcitat

  Ett Facebook-inlägg om att en gudstjänst låter som en ”åsna med ont i magen” bedöms inte vara hets mot folkgrupp.

  En 39-årig man lade sommaren 2014 ut en filmsekvens från en muslimsk utomhusgudstjänst i Nyköping på Facebook. Filmklippet visade hur deltagare i gudstjänsten samlades. I kommentarsfältet hade mannen skrivit ”Det är inte normalt att vakna till en åsna som har ont i magen”.

  Inlägget låg uppe på Facebook i cirka två timmar men raderades sedan av 39-åringen. Flera personer hade vid det laget redan anmält det till polisen och uppretade människor hade samlats utanför 39-åringens bostad. (Publicerat 16 mars, 2015)

  Slut delcitat

  Läs gärna fortsättningen på länken nedan:

  https://www.alltomjuridik.se/gudstjanst-asna/

 7. Jag tycker att även klockringning från kyrkor ska förbjudas i alla fall i tättbebyggt område. Det är en sanitär olägenhet som inte hör hemma i ett modernt samhälle där folk har klockor och mobiler och inte behöver påminnas om gudstjänster.

  • Hur menar du nu,? Det är inte bara till Gudstjänst som det ringer
   i klockorna, det ringa lilla antal som går på Gudstjänst hade nog
   hittat dit ändå, så där hade det kunnat tagits bort, men man
   ringer även vid dödsfall o begravningar Bröllop o Dop,
   alltså speciella tillfällen för människor, och klockringning till
   skillnad dom andras oljud har gjorts i flera hundra år, vi ska
   inte behöva ta bort alla traditioner bara för att här har kommit
   hit folkslag, som inte är inbjudna av Svenska folket utan bara
   av politiker.
   Däremot kunde dom gärna ta bort den nuvarande Ärkebiskopen
   och satt dit någon som jobbar för dom kristnas sak !

  • Gällande kyrk klockor så ringer inte dom för att kalla till gudstjänsten. Och om det skulle vara så, så skulle det innebära att dom ringde en gång i veckan vilket innebär att det skulle vara söndag morgon. Men det gör man inte längre, ISÅFALL borde jag om någon veta detta eftersom jag bor i den staden som i Sverige kallas för SVERIGES JERUSALEM men det finns faktiskt ett tillfälle när klockorna ringer och det är vid begravning.
   Vilket innebär att det är ju inte varje vecka som någon DÖ och därför inte heller någon klock-ringning .
   SÅ DEN SOM JÄMFÖR BÖNEUTROP OCH KLOCKRINGNING OCH PÅSTÅR ATT DET ÄR SAMMA SAK, DEN PERSONEN KAN INTE VARA MYCKET ATT HÄNGA I GRANEN OM MAN SÖKER SANNINGEN.

 8. Ge dem ett lillfinger, så tar de snart hela handen. Politikerna skulle styra med svenska gamla ordspråk så blev det då rat inte sämre än vad vi har nu.

 9. Finns ingen normalt funtad ursvensk som vill ha detta inpå sig. Finns ingen som vill bo eller verka i närheten av en aktiv minaret. Sverige är i grunden ett kristet land. Vi ska inte tvingas att respektera muslimernas våldsideologi !

 10. Som jag skrev tidigare. Jag vill se brölande moskeer där PK-eliten bor. Tycker att vanligt folk mer än väl fått lida av mångkulturen och vad det innebär.

Kommentera