Stoppa böneutrop i Växjö!


ISLAM. Moskén i Växjö har ansökt om att få ha böneutrop. I ett normalt land skulle den ansökan ha kastats i papperskorgen med hänvisning till lagen. 

Enligt Regeringsformen kap 2 och Europakonventionen så får religion inte påtvingas andra människor. Detta gäller också på offentlig plats. Med böneutrop, till skillnad från kyrkklockor, tvingas människor på offentlig plats och t.o.m i sina hem att åhöra ett religiöst budskap. Det hör varken moraliskt eller juridiskt hemma i ett sekulärt samhälle. Därför måste vi protestera mot förslaget om böneutrop från moskén i Växjö!

Skriv under HÄR Stoppa böneupproret i Växjö

Om religionsfrihet
1 § Envar äger rätt att fritt utöva sin religion, såvitt han icke därigenom stör samhällets lugn eller åstadkommer allmän förargelse.

Ovanstående lag är från 1951 men den senaste jag hittar. Rätta mig om det finns någon senare.

***

Stöd bloggen

Petterssons blogg drivs ideellt och är reklamfri. Vill du uppmuntra oss och hjälpa till med de kostnader som finns så är du välkommen med ett bidrag!

Sörmlands Sparbank Konto 8257-8 93 341 516-8 (olika banker har olika system), Sparbanken tillhör Swedbank och det femte siffran 8:an är speciellt för dem. 

Paypal garanterar att vi eller någon annan obehörig inte kan se dina betalningsuppgifter. Se till höger i datorn och längre ned i mobilen.

Du kan även SWISHA till 0760 858 480 


50 responses to “Stoppa böneutrop i Växjö!

 • Växjö moské har sänt böneutrop utan tillstånd i flera år | Petterssons gör skillnad!

  […] Växjös muslimer har ansökt om att få anordna böneutrop en gång i veckan. Men nu framkommer nya uppgifter att stadens Islamiska center redan har sänt […]

  Gilla

 • Britt

  Vill inte ha något religiöst bölande, vi har särat svensks kyrkan från staten , då ska det inte tvingas på oss annat !

  Gilla

 • Vad innebär böneutrop? | Petterssons gör skillnad!

  […] Skriv på Stoppa böneutrop i Växjö! […]

  Gilla

 • Lena

  Det här pisamma problemet hade inte behövts att talas om överhuvudtaget om Sverige hade styrts med tanke på att de som har bidragit under sitt liv i Sverige hade prioriterats.
  Att ledarna för landet hade satt sina egna medborgare i första rummet och uppskattat de traditioner och kultur som är svenskt !

  Istället så kördes det svenska folket rakt över helt hänsynslöst !

  Gilla

  • BjörnLarsson

   Men det är ju hela svenska folket som röstar för precis det här, och alla nu levande väljare har gjort det hela sina liv. Politikerna har inte precis hållit det hemligt vad de anser om migration, eller hur? Finns ingen annan att skylla på än rikets högsta beslutsfattare.

   Gilla

   • Lena

    Björn Larsson :
    Visst, men det svenska folket var / är uppfostrade med att staten tänker och handlar för dem.
    Jag har bott utanför landet i över trettio år och har inte förrän jag flyttade ut upptäckt vad som skedde.

    Gilla

 • Sven-Erik

  Naket våld är Islams kärna! Ett tunt lager av religiös fernissa dock påstruken med fanatisk indoktrinering sedan unga år och dödshot om man lämnar den pseudoreligiösa sekten. ”Profeten” Muhammed insåg att våld och erövring sväljes lättare med en överdos religion. Så började denna muslimska framgångssaga alternativt framgångsmardröm!

  Visst är det skönt och smågosigt att känna sig snäll, varmhjärtad, öppenhjärtad men med avstängd hjärna ser nu dessa människor med överskurken Reinfeldt i spetsen till att störta nationen Sverige i fördärvet.

  Vill ni fortfarande tillåta Islam i Sverige?

  Islam tillåter inte demokrati och mänskliga rättigheter i något av de 60 muslimska länderna. Detta är Sveriges värdegrund och de som inte delar denna ska ut ur nationen! Islam säger muslimer får inte integreras eller inkluderas( den nya förskönande omskrivningen av PKSVINEN). Flyktingkonventionen säger att flyktingar ska assimileras om de vill stanna men det har inte PKfascisterna lämpligt nog inte hört talas om.

  Gilla

  • BjörnLarsson

   Men islam kanske lär sig och förändrar sig? Låt se nu, inte det 1396:e året heller, men nästa år kanske?!

   Gilla

 • Punto

  Percy Nilsson i Höllviken blev förbannad över att störas av glassbilen. Efter muntlig klagan så stack han en kniv i ett däck. För det fick han böta och betala skadestånd. Men vad jag läste så slutade glassbilen att störa inom hörhåll från Percys tomt så han är nöjd. Så enkelt tystar man nog inte en moské.

  Gilla

 • Rolf

  Galenskapen har inga gränser. Jag vill se brölande Moskeer i där PK-eliten bor. Det vore nått.

  Gilla

  • Lena

   Rolf :
   Det vill ingen ickemuslim, inte ens i det här villaområdet.

   Gilla

   • BjörnLarsson

    Jag jobbade en gång i ett muslimskt land (utanför Arabien, där folk har en helt annan inhemsk och riktig kultur). Folk var Kalle Anka-muslimer, alltså lika kristna som svenskar vars enda kontakt med kristendom är att de tittar på Kalle Anka klockan tre på julafton. Böneutropen var universellt hatade där. Lägenheterna närmast moskéerna var de billigaste i huvudstan.

    Jag undvek noggrant ämnet islam när jag var där, men jag frågade en inhemsk kollega varför han inte tar rast för att be. Han sade att han gör det bara på fredagarna klockan tre (Kalle Anka-klockslaget). Så jag frågade honom klockan tre nästa fredag varför han inte ber. Han sa att han gör det nästa vecka, kanske. Firade förresten jul med en imam som gäst, vi åt skinka och drack snaps tillsammans. Såna muslimer kan man leva med.

    Islam är inte en religion, det är helt enkelt bara arabernas livsstil på stenåldern.

    Gilla

 • pettersonaxeagentlemansgentleman

  Skulle detta spektakulärt respektlösa förslag vinna tillräckligt gehör och tillstyrkas, kan vi vara förvissade om att de provocerande ljudföroreningar det i själva verket handlar om kommer att sprida sig med pandemisk hastighet över resten av vårt plågade land.

  Biskopen i Växjö stift, vilken jämte ett otal av sina vansläktade kolleger, sätter en heder i att jämna marken för kristenhetens främsta fiender, har i egenskap av en av Svenska Kyrkans ansvariga förgrundsgestalter, en mycket stor skuld i det brott som nu är i antvardande och på randen av sin fullbordan.

  Ve den ogudaktige Modeus, denne ulv i klerikal mundering!
  Såväl hans horn som bockfötter har vid ett oräkneligt antal tillfällen framskymtat under den sakrala maskeringen och skammen är total.
  Andreas 😦

  Gilla

 • centurion

  Någon miljönisse på kommunen jämförde bölandet med glassbilens oljud. Gillar inte den sanitära olägenheten heller. Men trots denna enerverande klagolåt, så är det ju inte själva lätet som är det värsta. Utan vad detta påfund representerar. Förtrycket, indoktrineringen, medeltidsidéerna, dödskulten, hatet……Dom tar för sig ; bit för bit. Detta vansinne måste få ett slut !

  Gilla

 • Malin

  Islam är inget jag ska plågas med i mitt Sverige.

  Gilla

 • Matte

  Katerina Janouch har på sin sida en lång artikel även med kontakt uppg.
  med både mail adr. och vanlig post samt tele.

  ”Protester i hela landet mot Växjö och Borås:
  Stoppa islamiseringen av Sverige!”

  Angående böneutrop i Växjö skriver allmänheten så här:

  Jag vill tydligt poängtera att Växjö kommun inte kan ge tillstånd till böneutrop utan att bryta mot religionsfrihetslagen(1951:680).
  1 § Envar äger rätt att fritt utöva sin religion, såvitt han icke därigenom stör samhällets lugn eller åstadkommer allmän förargelse. Många människor har redan uttryckt sitt missnöje av att samhällets lugn störs och sin förargelse av att påtvingas andras religion i offentlig miljö. Att tillåta detta skulle vara ett brott mot våra grundlagar. Detta kommer vi som medborgare inte att acceptera. Kommunen är skyldig att följa lagen i beslutet om att tillåta eller inte tillåta böneutrop. Skulle Växjö Kommun trots vetskapen om att ett lagbrott begås tillåta böneutrop, kommer givetvis kommunen att polisanmälas i nästa skede för att få det prövat mot lagen.

  Muslimskolan som är på gång i Borås:

  Till Borås stad.

  Jag vill härmed protestera mot öppnandet av den muslimska friskolan i regi av Föreningen islamiska skolan, samt överklaga beslutet att skolan ges tillstånd att öppna. Föreningen islamiska skolan drivs av Abdirizak Waberi, som tidigare uttalat sig oerhört diskriminerande mot flickor och kvinnor och även agerat på ett sätt som strider mot svensk värdegrund. Genom att ge tillstånd till den muslimska friskolan bidrar man till ökad segregation, framväxt av parallellsamhällen, minskad integration samt att man härigenom cementerar en särbehandling av flickor och kvinnor och sänder ut felaktiga signaler till pojkar och män. Att i ett demokratiskt och sekulärt samhälle tillåta en särbehandling som missgynnar flickor från späda år sänder man därmed ut signaler om att man inte står bakom principen om alla människors lika värden. Vilka garantier ges eleverna att få en jämlik undervisning, fri från religiös och extremistisk påverkan? Så som medborgare i Sverige kräver jag att den muslimska friskolan stoppas.

  http://katerinamagasin.se/protester-hela-landet-mot-vaxjo-och-boras-stoppa-islamiseringen-av-sverige/

  Gilla

  • Robin H.

   ”Muslimskolan som är på gång i Borås”

   Målnummer 24009-16 Dom 2017-06-08 Förvaltnings
   rätten i Stockholm:
   Islamiska skolan i Göteborg får bedriva skola vid Römosseskolan i Borås stad. Förvaltningsrätten har beslutat att – avslå Borås stads överklagande – av Skolinspektionens beslut, att godkänna Föreningen Islamiska skolan i Göteborg som huvudman för förskoleklass, grundskola årskurserna 1 till 9 och fritidshem vid Römosseskolan i Borås i Borås kommun.
   Förvaltningsrätten har, i likhet med Skolinspektionen, gjort bedömningen att Föreningen Islamiska skolans etablering i Borås kommun inte innebär påtagliga negativa följder för eleverna eller för den del av skolväsendet som anordnas av Borås kommun.

   Överklagat till Kammarrättens målnummer 4064 -17 Dom februari 2018, direkt överklagat till Högsta Domstolen den16 februari 2018.
   Hd målnummer 912- 18

   Gilla

 • Peter Skoglund

  En tyst bön är alltid att föredra.

  Som ateist ser jag det som helt naturligt.

  Gilla

 • Tony

  Katarina Januoch går idag till våldsamt angrepp på en av dom
  värsta storhycklarna i media, nämligen Peter Wolodarski, en
  av dom som är orsak till att alla konstigheter från Medeltiden
  byggs upp i VÅRT LAND.

  Gilla

 • MB

  Tänkt skriva under, men det första jag såg var Facebook, då ångrade jag mig.

  Gilla

 • br

  Detta hände inatt.araben hade slått systrarna med ett grovt tillhygge.det såg polisen direkt när de såg hur systrarna såg ut

  Gilla

 • br

  En ensamkommande slog ihjäl en kvinna i vetlanda.dessutom slog han nästan ihjäl hennes syster.hennes liv hänger på en skör tråd.jag varnade redan för 5 år sedan att våldet kommer till min hemstad med tiden.nu har det hänt.tackk till alla som kämpar för att araber ska få stanna i sverige fast de inte har behov av asyl i sverige.min dotter arbetar bara ett kvarter ifrån ghettot.fy faan för löfven,reinfeldt,malena ernman och Schyffert.etc. etc

  Gilla

 • Kurt Kodstedt (påhittenamn)

  SKRÄMMANDE flathet att tillåta muslimska böneutrop, – brukar låta som ett koppel åsnor med magknip….Vad blir muslimernas nästa steg ?

  Gilla

 • Liten sniken ....

  På DN är man nöjd.

  Gilla

 • Bo Rönn

  Gångna tiders kyrkklockor skrämde djävlar till flykt. Minaretens böneböl återkallar djävlar.

  Gilla

 • CARL

  Det hör inte hemma i ett mordernt land.Man kräks av att höra sånt äckligt ljud.

  Gilla

 • Gus

  Än värre är att det är hatet och ondskan som legimiseras gentemot Sveriges folk med dessa oljud från minareter ..

  Gilla

 • Robin H.

  Avseende Fredde ”Nu är det dags att ersätta högtalarna mot en app och hörlurar, alla har ju mobil”, nämns.

  Vid alla bönestunder, flera gånger om dagen, meddelar också alla moskéer i Sverige via egen mobilapp det till de sina.

  Gilla

 • Fredde

  Varför ska de över huvud taget ha högtalare? Kanske dags att gå in i modern tid!

  Från början var det en man i varje minaret som skrekt ut böner – sedan byttes denne man ut mot högtalare.

  Nu är det dags att ersätta högtalarna mot en app och hörlurar, alla har ju mobil.

  Då störs ingen runt om. Klart!

  Om de absolut vill ha allmänna böneutrop, finns det en bra lösning på det också.
  Åk hem till moskélandet och väsnas där istället.

  Gilla

  • Punto

   Mycket bra förslag med App. När man ser alla dessa invandrare som alltid sitter och går fingrandes på dyra mobiler. Så undrar jag, hur har de råd? Investering plus månadsavgift. Men de har tydligen råd så då bör imamen ge ut en App.

   Själv har jag inte råd och har bara en mobil med kontantkort som jag endast kan tala med. För nödsituation eller på resa och då lugna hemmafronten att allt är bra. Datorn har jag hemma på skrivbordet.

   Men nu är det ett djävla tjat om appar. Se på TV så tjatar man om app – jag betalar ju för tusan redan licens. Parkera – App. Åka buss – App. Det blir värre och värre.

   Gilla

   • Robin H.

    Moskeappen finns redan! Sedan många år meddelas alla muslimer i Sverige via moskéers mobilapp, när det är bönedags!

    Gilla

 • Matte

  Biskopen i Växjö stift Fredrik Modéus som förespråkar böneutrop
  fick en present – Koranen.

  Thoralf skriver på sin blogg med bl.a.:

  ”Under lördagen höll biskop Fredrik Modéus utbildning för nya kyrkofullmäktigeledarmöter.
  Några av våra ledarmöter från Kalmar var med på utbildningen.
  En av våra ledarmöter hade köpt ett exemplar av koranen i present till biskop Fredrik Modéus.
  Den var preparerad med några blad med kommentarer från Mona Walter som förklaring till vissa verser/ avsnitt i koranen”.

  En present till biskop Fredrik Modéus
  http://thoralf.bloggplatsen.se/2018/02/18/11516102-en-present-till-biskopen-fredrik-modus/

  Grattis Thoralf som blev omvald till ordförande i deras kommunförening.

  Gilla

 • ossie

  Återigen visar Svenska Kyrkan sin vurm för Islam, Man får hoppas att växjöborna går man ur huse för att gå ur denna svensk och kristendomsfientliga kyrka, Ska fan finansiera vår egen undergång.

  Gilla

  • Bosse

   Det var nån stolle som jämförde med glassbilen.Den får nog inte heller tuta om den inte har glass.Sen är nog en Magnum mandel
   som signaleras från glassbilen betydligt godare än att höra på detta skrän fem ggr per dag.Jag har bott i närheten av en sån där och det kan jag säga var inte trevligt om man ville dra sig på morgon.

   Gilla

 • BjörnLarsson

  Jula säljer såna där gasbruksdrivna signalhorn för 49:90. För den som börja med fredagsmyset redan klockan tre.

  Gilla

 • OPete

  Det hör inte hemma här alls !!! Lyssna på Ungerns Viktor Orba’n han vet vad han pratar om !!! Tack för att det finns några rediga politiker kvar !!!

  Gilla

  • Matte

   Miloš Zeman Tjeckiens president sade redan i begynnelsen att ta emot med: ”Vi kan inte integrera dem för vi har inga moskéer”
   Bygga upp landet med moskéer var det inte tal om.

   Premiärminister Bohuslav Sobotka har sagt att han hellre betalar böterna till EU.
   Av kvotflyktingarna som Tjeckien skulle ta emot på 1.200 blev det enbart 12. De fick nog.
   Han vill heller inte ens se dem komma in i landet som asylsökare.

   Gilla

 • nosferatu

  Jag tycker det är bättre att kontakta den lokala kommunledningen och biskopen som försvarar böneutropet med konkreta, relevanta och genomtänkta frågor.

  http://troint.vaxjo.se/extern/index.asp?page=detailNS&namnd=KS

  biskop.vaxjo@svenskakyrkan.se

  Gilla

 • Gus

  Påträngande oljud , förstärkt med kraftiga högtalare. Hör inte hemma i Norden !

  Gilla

Kommentarer granskas inte före publicering. Det innebär att den som skriver en kommentar själv ansvarar för kommentarens innehåll. Den som skriver kommentarer ska följa svensk lag. Kommentera gärna, håll god ton och var artig, hota aldrig, använt sunt förnuft. Tre eller fler länkar innebär att kommentaren ställs i kö och måste vänta på godkännande. Använd bara ett alias, skifta inte.

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggare gillar detta: