Intervju med Mikael Ribbenvik

Mikael Ribbenvik är numera generaldirektör på Migrationsverket. Han är också den som redan 2012 tog beslutet att alla syrier som söker asyl i Sverige får stanna.

I fredags intervjuades han av Kvartals Jörgen Huitfeldt och i intervjun avslöjades saker många förmodligen inte känner till.

Vi får bl.a. veta att…

  • Människor som fått uppehållstillstånd och som reser på semester i landet man flytt från, kan förlora detta. Jag kommer osökt att tänka på den från Iran kommande afghanen Amir Nabizadeh, som i december reste hem på semester. Allt Migrationsverket behöver är tips när sådant sker och det gör man här.
  • Migrationsverket snabbt insåg att asylmottagandet är för stort för Sveriges möjligheter att ge jobb och bostad till alla, men att det är politiska beslut som styr hur detta ska ordnas.
  • Den ensamkommande Muhammad Hussaini som försökte knivmörda en polis på Medborgarplatsen i augusti förra året, fått tillstånd att besöka hemlandet och komma tillbaks till Sverige på socialstyrelsens anmodan. Detta i strid med Migrationsverkets regler.
  • Människor med onda avsikter utgör en allt större del av de asylsökande och att allt fler ärenden skickas över till SÄPO.
  • Individer som vet att de förmodligen inte får ett uppehållstillstånd gör allt för att försvåra identifieringen, bl.a. genom att kasta alla id-handlingar innan man kommer till Sverige.

Detta och mycket annat berättas i intervjun med Mikael Ribbenvik.

Ägna 40 minuter åt att lyssna på hur en av Sveriges mest erkända journalister gör en intervju på ett sätt man borde förvänta sig att alla seriösa journalister gör. Ni på lokaltidningen och andra etablerade medier borde definitivt lyssna och lära hur en riktig journalist utför sitt jobb.

Kvartal

3 thoughts on “Intervju med Mikael Ribbenvik

  1. Fantastiskt att det fortfarande finns riktiga journalister som inte bara citerar sånt som anses politiskt korrekt.

    Men, de för en tynande tillvaro, PK-media vill (törs?) inte använda dem.

    Sanningen kan vara obehaglig, och man vill hellre försäkra sig om presstöd än avbilda verkligheten.

Kommentera