Intervju med Mikael Ribbenvik


Mikael Ribbenvik är numera generaldirektör på Migrationsverket. Han är också den som redan 2012 tog beslutet att alla syrier som söker asyl i Sverige får stanna.

I fredags intervjuades han av Kvartals Jörgen Huitfeldt och i intervjun avslöjades saker många förmodligen inte känner till.

Vi får bl.a. veta att…

  • Människor som fått uppehållstillstånd och som reser på semester i landet man flytt från, kan förlora detta. Jag kommer osökt att tänka på den från Iran kommande afghanen Amir Nabizadeh, som i december reste hem på semester. Allt Migrationsverket behöver är tips när sådant sker och det gör man här.
  • Migrationsverket snabbt insåg att asylmottagandet är för stort för Sveriges möjligheter att ge jobb och bostad till alla, men att det är politiska beslut som styr hur detta ska ordnas.
  • Den ensamkommande Muhammad Hussaini som försökte knivmörda en polis på Medborgarplatsen i augusti förra året, fått tillstånd att besöka hemlandet och komma tillbaks till Sverige på socialstyrelsens anmodan. Detta i strid med Migrationsverkets regler.
  • Människor med onda avsikter utgör en allt större del av de asylsökande och att allt fler ärenden skickas över till SÄPO.
  • Individer som vet att de förmodligen inte får ett uppehållstillstånd gör allt för att försvåra identifieringen, bl.a. genom att kasta alla id-handlingar innan man kommer till Sverige.

Detta och mycket annat berättas i intervjun med Mikael Ribbenvik.

Ägna 40 minuter åt att lyssna på hur en av Sveriges mest erkända journalister gör en intervju på ett sätt man borde förvänta sig att alla seriösa journalister gör. Ni på lokaltidningen och andra etablerade medier borde definitivt lyssna och lära hur en riktig journalist utför sitt jobb.

Kvartal


3 responses to “Intervju med Mikael Ribbenvik

Kommentarer granskas inte före publicering. Det innebär att den som skriver en kommentar själv ansvarar för kommentarens innehåll. Den som skriver kommentarer ska följa svensk lag. Kommentera gärna, håll god ton och var artig, hota aldrig, använt sunt förnuft. Tre eller fler länkar innebär att kommentaren ställs i kö och måste vänta på godkännande. Använd bara ett alias, skifta inte.

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggare gillar detta: