Idag försattes Hussam i konkurs

INVANDRING. – Pettersson avslutade sitt första inlägg om Hussam med ”Jag tycker det luktar som 1000 loppor från döda kameler om detta och tyvärr ställer SN inga följdfrågor, men det tillhör tydligen inte journalistutbildningen att använda följdfrågor. Reportrarna verkar tro att deras uppdrag är att få läsarna att tycka rätt, i rätt frågor”.

Efter de senaste turerna har jag ingen anledning att ändra mig.

Idag försattes Hussam Al Soufani i konkurs av Nyköpings Tingsrätt på grund av obetalda hyresskulder för sin affärslokal i Oxelösund och sin lägenhet.

Hussam hade tidigare begärt uppskov i två veckor med betalningarna vilket beviljats eftersom han sa sig ha pengar och andra tillgångar på sammanlagt 800.000 kronor som väl skulle täcka skulderna.

Hussam menade också att han att rätt att inte betala hyran eftersom han inte fått en dörr som utlovats. Det var riktigt att han hade lovats en dörr men det gav ingen rätt att inte betala hyran och ingen hyresvärd sätter in en dörr till någon som inte betalar.

Hussam har också fru och fem barn att försörja!!!  Vad det har med den obetalda hyran att göra vet vi ej.

Hussam menar också att han kan får fram pengarna på några dagar från sin fru som jobbar i Kuwait på ett par dagar. Om det är samma fru som han försörjer eller en annan fru framgår inte!!!

Nåväl, Hussam fick sitt uppskov som förföll idag och några pengar kom inte fram så nu kommer konkursförvaltaren att se till att låsen till lokalen byts ut och Hussams tillgångar säljs.

 • Däremot har det ”försvunnit” vissa föremål i lokalen som har ett visst värde så Hussams vilja att betala kan betvivlas.

-Pettersson undrar fortfarande. Vad gör Hussam i Oxelösund? Varför försöker han driva en närbutik granne med ICA Kvantum där han säljer livsmedel som inte är hans område.

Han har en universitetsutbildning i affärsadministration från USA och har jobbat inom oljeindustrin i Kuwait. I Sverige sökte han jobb inom de områdena men språket gjorde det svårt, även om han pratar flytande engelska och kan en del svenska. Hans fru övertygade honom att starta eget och nu har det fortsatt. Han har gått kurser i företagande och tänker också starta klädbutik med frun och expandera. På sidan av pluggar han för att slutföra sin master!!! Detta enligt lokaltidningen som inte ställde några följdfrågor.

Varför jobbar inte Hussam i ett engelsktalande land, eller i Kuwait där hans fru arbetar?

Har han gjort något skit och utnyttjad de svenska myndigheternas idiotiska löfte om permanent uppehållstillstånd till alla syrier, även dem som inte flytt från från kriget. Läs gärna intervjun med Migrationsverkets generaldirektör Mikael Ribbenvik så förstår ni galenskapen bättre, eller kanske inte för jag fattar inte hur våra politiker kan vara så korkade.

Hussam Al Soufani är på obestånd, skuldsatt och får börja om. Svaret på vad han gör i Oxelösund får vi inte och jag tänker inte fråga hans arabiske tolk som Sveriges skattebetalare står för liksom vi betalar advokaten, rådmannen, protokollföraren och…

Nyköpings Tingsrätt K 110-18

TIDIGARE 2017-12-20. Nu hamnar Hussam inte i lokaltidningen…

INVANDRING. Hussam Eddin Al Soufani från Syrien öppnade livsmedelsbutik i Oxelösund för drygt ett år sedan. Lokaltidningen skröt om den driftige invandraren men ställde inga kritiska frågor om varför Hussam med som påstod att hade universitetsutbildning från USA och hade arbetat inom oljeindustrin i Kuwait och pratade flytande engelska och kan en del svenska flyttade till den lilla staden Oxelösund med 12.000 invånare för att konkurrera med grannarna ICA Kvantum och Netto med flera butiker. 

Nåväl, Hussam har haft stora problem trots påståendet att affärerna var på uppgång och detta började redan under den tidigare hyresvärlden.

Hussam Eddin Al-Soufani har krävt förändringar utöver hyresavtalet och när han inte fått det utan att betala har han skällt och hotat med repressalier. Dessutom sura miner när det påpekas att Hussam inte följer hyresavtalet.

Den dokumenterade överenskommelsen säger Hussam inte är gällande då den varit på svenska vilket han hävdar han inte förstår. Hussam vägrar dessutom gå igenom dokumentet med en svensktalande vän.

Den förre hyresvärden har informerat Hussam om att han själv då får stå för kostnaden för ändringar som de ej godkänt. Hussam tycker att hyresvärlden ska stå för de kostnaderna då det ger en värdeökning av fastigheten.

Vidare har Hussam trots information och påpekande kring kravet på att endast använda certifierade hantverkare och att vi som fastighetsägare ska godkänna dessa, genomfört eldragningar på egen hand vilka varit felaktigt utförda och orsakat extra kostnader vilket han vägrat att betala då han vägrat erkänna att han utfört dem.

Hussam har dessutom informerats både muntligt och skriftligt om att de hundar som han haft lösa i och kring fastigheten inte fick förekomma.

-Pettersson kan bara konstatera att Hussam snart får flytta då han dessutom inte betalat hyrorna till förre eller nuvarande fastighetsägaren.

Det måste vara en prövning att hyra ut lokaler till personer som skyller på att kontrakt de skrivit på inte gäller för att de inte förstår svenska, drar egen el felaktigt i lokaler som det finns lägenheter ovanför, har djur som springer lösa i en livsmedelsbutik och inte betalar hyran m.m.

Det är inte rasism att vägra hyra ut till vissa invandrare, det är sunt förnuft.

Det är dags att den Eskilstunastyrda lokaltidningen gör ett reportage om hur elaka de rasistiska svenska hyresvärdarna är…

TIDIGARE 2017-11-09. Idag fick Hussam slå igen sin butik

INVANDRING. För en månad sedan skrev den Eskilstunastyrda lokaltidningen i enbart positiva ordalag om Hussam som startat livmedelsbutik i Oxelösund och hade planer på att expandera. Tyvärr ställde SN inga följdfrågor trots att det fanns en hel del att fråga om. 

Idag fick Hussam slå igen sin butik efter att tjänstemän från länsstyrelse och kommun hälsat på. Det var dålig livsmedelshygien, dålig städning, 15 levande tamfåglar lösa i butiken, hundar, en död tamkanin i ett förrådsrum, två försvunna tamkaniner osv.

Tjänstemännen är dock snälla. De går inte ut med något officiellt utan ger Hussam chansen att städa upp till klockan 09:00 i morgon. Blir det godkänt då så får han öppna igen.

UPPDATERAT: Hussam fick öppna dagen efter, städningen blev inte fullt godkänd men Hussam lovade att ordna resten senare eftersom han var ensam och inte hunnit. Jag tvivlar på att ”inte hunnit” hade räckt för någon annan…

TIDIGARE 2017-08-11. Varför öppnar Hussam butik i Oxelösund?

INVANDRING. Den Eskilstunastyrda lokaltidningen  Södermanlands Nyheter har idag ett reportage om att nyföretagande i Oxelösund ökar. Det ökar faktiskt mest i hela östra Södermanland påstås det, inte dåligt.

Som exempel tar de upp en närlivsbutik i Oxelösund som bland annat säljer halalprodukter. Ägaren, Hussam Eddin Al Soufani från Syrien kom till Sverige 2014 och har drivit närlivsbutik i Oxelösund centrum i drygt ett år. Varorna han säljer är från hela världen. Affärerna är på uppgång och nu har han just bytt till en större lokal.

– Början är svår, men ju hårdare du jobbar desto mer framgång får du, säger han om sitt företagande.

Han berättar att det här egentligen inte är hans område, utan att han har en universitetsutbildning i affärsadministration från USA och har jobbat inom oljeindustrin i Kuwait. I Sverige sökte han jobb inom de områdena men språket gjorde det svårt, även om han pratar flytande engelska och kan en del svenska. Hans fru övertygade honom att starta eget och nu har det fortsatt. Han har gått kurser i företagande och tänker också starta klädbutik med frun och expandera. På sidan av pluggar han för att slutföra sin master.

– Vi är hårt jobbande. Jag vill vara produktiv och betala tillbaka till samhället, säger Hussam som dessutom pendlar från Norrköping varje dag även om han vill flytta till Oxelösund.

-Pettersson kopierade detta ur lokaltidningen men undrar varför inte reportern ställde några självklara frågor?

 • Hussam med famil kom från Syrien 2014, men har jobbat inom oljeindustrin i Kuwait. Varför flyttade han inte tillbaka till Kuwait eller till något land där det finns oljeindustri?
 • Hussam har universitetsutbildning i affärsadministration från USA. Är det inte bättre att försöka arbeta där han har nytta av den utbildningen? I USA eller något annat land.
 • Hussam talar flytande engelska säger han. Det finns mängder med länder som har engelska som förstaspråk och även har oljeindustri. Ännu fler där det finns oljeindustri där engelska är förstaspråk. Varför har Hussam inte flyttat till något av dem?

Jag tycker det luktar som 1000 loppor från döda kameler om detta och tyvärr ställer SN inga följdfrågor, men det tillhör tydligen inte journalistutbildningen att använda följdfrågor. Reportrarna verkar tro att deras uppdrag är att få läsarna att tycka rätt, i rätt frågor.

Alltså:

 1. att invandring och invandrare är bra
 2. att Pettersson är rasist och dålig

Nåväl, vi får trots dessa frågor önska Hussam lycka till i Oxelösund, men jag tänker inte handla några halalprodukter…

5 thoughts on “Idag försattes Hussam i konkurs

 1. Ta det lugnt…………….

  Nyhetschefen på ”lokaltidningen” lovar att granska detta, eftersom det händer ” i lokaltidningens upptagningsområde”.

 2. Enn sådan person som Hussam skulle komma undan med vad som helst
  SN hade han sagt att bott på Månen ett år hade de köpt det rakt av ! ! !

  Svensk journalistik i ett nötskal.

 3. Det är väldigt patetiskt att så få s.k. journalister inte förstått sitt uppdrag.

  Inte konstigt att läsarna skippar gammelmedia, SN-koncernen har halverat sin personal de senaste 5 åren, och det lär fortsätta…

 4. Det borde finnas några riktiga journalister av den gamla stammen någon stans i Sverige som skäms. Det kan inte rimligen bara vara Julia Caesar som törs tala klartext.

  Men det borde också vara tidningsägare som skäms och som dessutom borde vara förbannade över att intäkterna går mot minus.

  • Ja Ingrid Karlkvist är en sådan, och det finns några andra också.
   och att dom är fria, innebär att dom inte får jobba åt Svensk Fejkmedia.

Kommentera