Stäng

En afrikan och en arab åtalas för grov våldtäkt av barn i Enköping

BROTTSLIGHET. Det misstänkta övergreppet inträffade enligt åtalet i området vid medborgarhuset Joar Blå en natt i september förra året. Efter anmälan spärrade polisen av delar av kvarteret och sökte efter spår bland annat på taket till en av byggnaderna.

Två pojkar i 15-16-årsåldern greps någon dag efter händelsen och satt häktade drygt en vecka medan utredningen gick vidare. Båda åtalas nu för grov våldtäkt mot barn. Enligt åtalet tryckte en av dem ned flickan och genomförde övergreppet innan han hämtade sin kamrat, varefter båda våldförde sig på flickan. Åklagaren anser att pojkarna hade skäl att misstänka att flickan var yngre än 15 år. Bland bevisen finns vittnesförhör med flickan och personer för vilka hon berättat om händelsen.

Båda pojkarna har i förhör medgett händelseförloppet men förnekar att de gjort något brottsligt. Den ene pojkens försvarare hade på måndagen ännu inte tagit del av åklagarens stämningsansökan och vill för närvarande inte kommentera sin klients inställning.

En tredje jämnårig pojke åtalas för att ha sett åtminstone delar av händelseförloppet, men inte ingripit eller avslöjat händelsen. Han åtalas för underlåtenhet att avslöja våldtäkt mot barn. Han nekar till brottsmisstanken.

Den yngste av pojkarna åtalas även för att vid ett tidigare tillfälle ha utfört en sexuell handling mot flickan, rubricerad som våldtäkt mot barn. Han misstänks dessutom vid ett annat tillfälle ha tagit strypgrepp på en ung pojke i Uppsala och åtalas därför även för misshandel. Pojken förnekar brott även i de fallen.

-Pettersson noterar att media som vanligt glömmer nämna att det handlar om en afrikan och en arab…

Tidigare på bloggen HÄR…

Uppsala Tingsrätt B 4805-17

Från mammans Facebook

7 reaktioner på “En afrikan och en arab åtalas för grov våldtäkt av barn i Enköping

 1. Svensk rätts röta i ett nötskal, gärningsmannens väl o ve i första hand,
  offren får skylla sig själva.Dessa Bastarder skulle inte i ett normalt land slippa undan ansvar för sina gärningar, men i det nya Sverige gör dom??

 2. Tragiskt att läsa mammans berättelse hoppas mamman ransakar sig själv med.
  För inte har väl hon varit en ”rasist” som varnat sin dotter för att beblanda sig med blattar.
  Jag har nog inte fel om jag säger att ”gillar olika” finns på samma Facebook sida.

 3. Skumt. Afrikaner vs. araber brukar hata varandra.
  Otur för vissa att dom tydligen har nåt gemensamt då.

Kommentera

%d bloggare gillar detta: