Stäng

3.045 omplacerade asylsökande från Grekland och Italien på plats i Sverige

INVANDRING. Drygt 3 000 omplacerade asylsökande från Grekland och Italien på plats i Sverige. Sverige har nu fullgjort sin del av EU:s beslut från 2015 om att medlemsstaterna skulle ta emot asylsökande från Grekland och Italien. 3 045 personer har anlänt hit, de flesta det senaste halvåret.

– De som har kommit hit har varit väldigt glada. De har blivit väl omhändertagna efter en lång och tuff väntan, säger Louise Weber, som har lett Migrationsverkets arbete med uppdraget.

I september 2015 beslutade EU att övriga EU-stater skulle avlasta Grekland och Italien dit många asylsökande tagit sig. Nu är det omplaceringsarbetet i stort sett avslutat. 25 länder har tagit emot sammanlagt 33 702 asylsökande. Endast cirka 1 300 ärenden är fortfarande öppna.

-Pettersson räknar lite snabbt. I EU bor c:a 500 miljoner människor och trots att Sverige tidigare tagit emot flest asylsökande per capita tar vi nu emot tio procent av de omplacerade, trots att vi bara är två procent av EU:s befolkning.

Statsminister Stefan Löfven har tydligen problem med matematiken när han lovar att vi ska ned till EU:s miniminivå.

Migrationsverket

Tyskland har 80 miljoner invånare och borde ha tagit emot c:a  30.000 om vi jämför med Sverige. Frankrike 20.000. Tyskland och Frankrike tog mindre än hälften av sin av EU påförda andel.

Polen och Ungern har inte tagit emot en enda. Det är EU:s miniminivå.

9 reaktioner på “3.045 omplacerade asylsökande från Grekland och Italien på plats i Sverige

 1. Det verkar som här är en PK figur som är avdelad bara till att trycka tummen ner när inte innehållet passar PK packet?

 2. Polen och Ungern tar inre emot en enda, nej dom tänker på sitt
  eget folk i första hand, och det är deras uppdrag, det är bara sinnesslöa makthavare som sätter andra före sitt eget folk!

 3. Nu firas det med tårta på Regeringskansliet, Migrationsverket och andra PK myndigheter som hyllar massinvandringen.

 4. Varje invandrare skall sedan ha hit sina anhöriga. 3000 i början betyder i slutändan betydligt många gånger fler. Vem/vad säger att Svenska befolkningen skall försörja en invandring från MENA-länder i storleken av en medelstor svensk stad om året. I min värld låter det rent vansinne och måste stoppas. Skall någon flytta hit och få fullvärdiga förmåner från allmän service, skall de försörja sig själva med riktiga jobb från dag ett. Att de kan komma hit i pensionsåldern och få fullvärdig pension i månadsbelopp, som svenska fattigpensionärer inte ens kan drömma om är bara i det fallet ett öppet hån mot egna befolkningen. Som sagt var, det måste börja rättas till och det är snart val.

 5. Sen ska väl alla släktingar tas hit också. Snart så börjar vi se botten på kassakistan. Tänk Er då när alla bidrag slutar komma till vår bidgragsturister vilket jävla liv det kommer att bli.

 6. Galna Sveriges politiker är så glada att få hjälpa till. De har bestämt att detta land skall gå under. Rösta SD

 7. Undra hur lång tid det tar innan denna ”kompetens” och deras kommande avkomma blir självförsörjande i konkurrens med Svenskar? Förmodligen aldrig!

 8. En metafor.
  Jag satt och drack kaffe på ett torg i Europa. En person gick omkring och spelade guitar och tiggde. De flesta gav honom ingenting, men några gjorde det.
  Vilka tror ni tiggaren gick tillbaka till rond nr två? Precis de som hade gett honom pengar och trodde de fullgjort sin plikt. Dom som inte gav något till tiggaren var ju meningslöst att gå till en gång till.
  Precis som med Sveriges flyktingmottagning. Bara för att vi tagit emot gigantiska mängder flyktingar innebär det inte att vi inte ska ta emot fler. Tvärt om. Vi är ju den humana stormakten, vi kan hela tiden ta emot ännu fler, fler och fler.
  Åkesson sista halmstrået.

Kommentera

%d bloggare gillar detta: