3.045 omplacerade asylsökande från Grekland och Italien på plats i Sverige


INVANDRING. Drygt 3 000 omplacerade asylsökande från Grekland och Italien på plats i Sverige. Sverige har nu fullgjort sin del av EU:s beslut från 2015 om att medlemsstaterna skulle ta emot asylsökande från Grekland och Italien. 3 045 personer har anlänt hit, de flesta det senaste halvåret.

– De som har kommit hit har varit väldigt glada. De har blivit väl omhändertagna efter en lång och tuff väntan, säger Louise Weber, som har lett Migrationsverkets arbete med uppdraget.

I september 2015 beslutade EU att övriga EU-stater skulle avlasta Grekland och Italien dit många asylsökande tagit sig. Nu är det omplaceringsarbetet i stort sett avslutat. 25 länder har tagit emot sammanlagt 33 702 asylsökande. Endast cirka 1 300 ärenden är fortfarande öppna.

-Pettersson räknar lite snabbt. I EU bor c:a 500 miljoner människor och trots att Sverige tidigare tagit emot flest asylsökande per capita tar vi nu emot tio procent av de omplacerade, trots att vi bara är två procent av EU:s befolkning.

Statsminister Stefan Löfven har tydligen problem med matematiken när han lovar att vi ska ned till EU:s miniminivå.

Migrationsverket

Tyskland har 80 miljoner invånare och borde ha tagit emot c:a  30.000 om vi jämför med Sverige. Frankrike 20.000. Tyskland och Frankrike tog mindre än hälften av sin av EU påförda andel.

Polen och Ungern har inte tagit emot en enda. Det är EU:s miniminivå.


9 responses to “3.045 omplacerade asylsökande från Grekland och Italien på plats i Sverige

 • Tony

  Det verkar som här är en PK figur som är avdelad bara till att trycka tummen ner när inte innehållet passar PK packet?

  Gilla

 • Tony

  Polen och Ungern tar inre emot en enda, nej dom tänker på sitt
  eget folk i första hand, och det är deras uppdrag, det är bara sinnesslöa makthavare som sätter andra före sitt eget folk!

  Gilla

 • Hans Nilsson

  Nu firas det med tårta på Regeringskansliet, Migrationsverket och andra PK myndigheter som hyllar massinvandringen.

  Gilla

 • ruben

  Varje invandrare skall sedan ha hit sina anhöriga. 3000 i början betyder i slutändan betydligt många gånger fler. Vem/vad säger att Svenska befolkningen skall försörja en invandring från MENA-länder i storleken av en medelstor svensk stad om året. I min värld låter det rent vansinne och måste stoppas. Skall någon flytta hit och få fullvärdiga förmåner från allmän service, skall de försörja sig själva med riktiga jobb från dag ett. Att de kan komma hit i pensionsåldern och få fullvärdig pension i månadsbelopp, som svenska fattigpensionärer inte ens kan drömma om är bara i det fallet ett öppet hån mot egna befolkningen. Som sagt var, det måste börja rättas till och det är snart val.

  Gilla

 • ossie

  Sen ska väl alla släktingar tas hit också. Snart så börjar vi se botten på kassakistan. Tänk Er då när alla bidrag slutar komma till vår bidgragsturister vilket jävla liv det kommer att bli.

  Gilla

 • Mm

  Galna Sveriges politiker är så glada att få hjälpa till. De har bestämt att detta land skall gå under. Rösta SD

  Gilla

 • El gringo

  Undra hur lång tid det tar innan denna ”kompetens” och deras kommande avkomma blir självförsörjande i konkurrens med Svenskar? Förmodligen aldrig!

  Gilla

 • Gus

  De flesta är säkert Nordafrikaner som vill pröva sin lycka i lättlurade Sverige..

  Gilla

 • Jack

  En metafor.
  Jag satt och drack kaffe på ett torg i Europa. En person gick omkring och spelade guitar och tiggde. De flesta gav honom ingenting, men några gjorde det.
  Vilka tror ni tiggaren gick tillbaka till rond nr två? Precis de som hade gett honom pengar och trodde de fullgjort sin plikt. Dom som inte gav något till tiggaren var ju meningslöst att gå till en gång till.
  Precis som med Sveriges flyktingmottagning. Bara för att vi tagit emot gigantiska mängder flyktingar innebär det inte att vi inte ska ta emot fler. Tvärt om. Vi är ju den humana stormakten, vi kan hela tiden ta emot ännu fler, fler och fler.
  Åkesson sista halmstrået.

  Gilla

Kommentarer granskas inte före publicering. Det innebär att den som skriver en kommentar själv ansvarar för kommentarens innehåll. Den som skriver kommentarer ska följa svensk lag. Kommentera gärna, håll god ton och var artig, hota aldrig, använt sunt förnuft. Tre eller fler länkar innebär att kommentaren ställs i kö och måste vänta på godkännande. Använd bara ett alias, skifta inte.

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggare gillar detta: