Åsikter är viktigt!

DEBATT. Innan Pettersson startade bloggen skrev jag insändare i lokaltidningen och rikstidningarna. Det var kul så länge de kom in men i samband med valet 2010 så hände något. Invandrings- och islamkritiska insändare fick inte plats medan det gick bra att kritisera politiska partier. 

Den ene är världens mäktigaste man. Den andre driver en blogg.
Var och en står för sitt, den ene är blockerad på Facebook för sina åsikter men den andre Twittrar på…

Jag frågade redaktionen och fick till svar att det var platsbrist, fegt. En tid efter valet fick jag ett mejl från en journalist som då arbetade på lokaltidningen

…anser jag att du ska ha den fulla rätten att uttrycka din åsikt. Utifrån min position som anställd, har jag försökt påverka debatten i en mer öppen riktning. Mellan skål och vägg kan jag säga att i valrörelsen till EU 2009 och till riksdagsvalet 2010 sorterades fullt legitima insändare från SD bort. Sverigedemokraterna och deras sympatisörer behandlades inte på samma sätt som de andra partierna…

…I flera år har jag samlat på mig mail i vilka chefredaktören beskriver hur Sverigedemokraterna bör motarbetas och hur man till exempel bjöd in en lokal socialdemokrat till ett möte på redaktionen i samma ämne. Det senare var ett rejält demokratiskt övertramp, vilket jag påpekade, men inte fick något vidare gehör för…

Nåväl, nu är det snart val igen och det är ny chefredaktör men inställningen till debatt, yttrandefrihet och demokrati verkar vara densamma.

I tidningens arkiv sökte jag på mitt namn och fick fram några gamla insändare: 

***

Politik är viktigt
Egentligen alldeles för viktigt för politiker! Tommy Pettersson…

***

Obesvarad kärlek!
Partiet älskar Margot men Margot älskar inte partiet! Tommy Pettersson…

***

Folkets stöd
Godsägare Göran Persson och adelsrörel(s)en har det svenska folket bakom sig. Långt, långt bakom. Tommy Pettersson…

Publicerad 1 september 2004

***

Skitsak
Oppositionsborgarrådet ­Carin Jämtin (S) vill införa ­könsneutrala offentliga ­toaletter. Tommy Pettersson…

***

Valmanifest

Citat av Lennart Nilsson, tung socialdemokrat som suttit 30 år i riksdagen.
Folk uppfattar vallöften som löften. Det är ett problem för oss.
Tommy Pettersson

**

Ryggen

Varför gnälla om att statsministern vänder ryggen mot Maud Olofsson. Persson och övriga makthavare i adelskla(s)sen har ju vänt ryggen mot hela svenska folket för länge sedan.
Tommy Pettersson

***

Teckningar

Nu har karikatyrer av Muhammed publicerats i arabiska tidningar, bland andra i Jordanien och Saudi-Arabien.
Skall vi inte visa vår solidaritet med världens muslimer och bojkotta dessa länder? Tommy Pettersson.

***

Bidrag . . .
. . . är ett konstigt ord för andras arbete. En bra rättighet för dem som inte kan arbeta, en skam för dem som inte vill. Tommy Pettersson….

***

Stöd bloggen

Petterssons blogg drivs ideellt och är reklamfri. Vill du uppmuntra oss och hjälpa till med de kostnader som finns så är du välkommen med ett bidrag!

Sörmlands Sparbank Konto 8257-8 93 341 516-8 (olika banker har olika system), Sparbanken tillhör Swedbank och det femte siffran 8:an är speciellt för dem. 

Paypal garanterar att vi eller någon annan obehörig inte kan se dina betalningsuppgifter. Se till höger i datorn och längre ned i mobilen.

Du kan även SWISHA till 0760 858 480 

13 thoughts on “Åsikter är viktigt!

  1. I stort sett all tidningar tog gemensamt för några år sedan bort möjligheten för oss läsare att kommentera deras artiklar. Ett sätt att censurera befolkningens yttrande frihet. Dessa tidningar som till största delen fick sina pengar från den skattefinansierade tidningsstödet. Folkets pengar som gjorde att de kunde ge ut sin tidning, men folket fick inte längre uttala sig i tidningen. För en icke kommunist ganska graverande.

  2. Även jag är idag strypt av SN. Jag vill debattera psykvården. Dom senaste 20 åren har 70% av alla slutenvårdsplatser lagts ner. I en tid när ohälsan växer dagligdags. Såg ni Stockholmspolisen igår? Idag har chefen Johan Hellström varit med i Östnytt o bett om ursäkt. Honom har jag o två till kritiserat hårt i olika insändare som SN vägrar publicera. Sanningen börja komma ifatt nu. Vuxenpsykiatrin i Sörmland får nu hård kritik. En av mina kompisar skall idag ringa nyhetschefen o fråga om SN inte borde granska detta. Jag har inte Pettersons kompetens o kraft att starta en blogg o håller på att ge upp. MEN får jag bara signaler om att sanningen om Svensk Psykvård kommer fram är jag snart på banan igen. Just nu är jag tveksam.

  3. Jättebra inlägg! Och suveränt att du samlat information över tid. Det här blir så osynligt för oss mindre organiserade personer. Toppenbra!

  4. Gruvmor – Bor i en liten by i Bergslagen som omvandlats till en asylförläggning utan att vi boende tillfrågats. Är mycket arg på politikerna och Migrationsverket. Oändligt trött på den undermåliga svenska journalistiken.
    Gruvmor skriver:

    Hurra för Pettersson!
    På tal om censur: kollade min e-post vid 18-tiden och såg att Pat Condell hade laddat upp en video tidigare på dagen. Men när jag klickade på rubriken så fick jag bara ett Youtube-meddelande om att klippet tagits bort pga ”hat mot folkgrupp” el motsv. Är det någon här som hann se klippet?

  5. Ja åsikter är viktiga ………..sprid den här videon, den är från Italien textad på engelska………………….en sådan skam för de som röstat på detta och de politiker som genomför det hela !!!

  6. Pettersson:
    Med din geist och framåtanda,kommer du liksom 93-åriga kvinnan på Videon,att fortsatt styra allmänheten in på rätt väg.
    Alla hör väl att Greta sjunger gamle Lasse Dahlqvist-låten, ”Jolly Bob” !

KommenteraAvbryt svar