Jan Guillou: Islamiska skolan inskränker jämlikheten


ISLAM. I veckan gav kammarrätten i Stockholm klartecken till Römosseskolan att starta en ny islamisk friskola och ett fritids i Borås. I en krönika i Aftonbladet kallar Jan Guillou beslutet skandalöst, eftersom det innebär att lagarna inte räcker till för att stoppa skolor vars affärsidé ”går ut på att motverka den svenska skollagens innehåll”.

Guillou skriver att rektorn Abdirizak Waberi har en ”antidemokratisk hållning”, är för månggifte och att han sagt att han vill leva ”i ett land där de religiösa sharialagarna blir rättesnöre”.

Vi bör ha religionsfrihet för vuxna, påpekar Guillou: ”Men inte för försvarslösa barn som tvärtom berövas sin religionsfrihet genom att utsättas för sekteristisk religiös indoktrinering.”

-Pettersson säger att det går fort ibland. Jan Guillou har helt rätt idag men den 27 oktober 2017 skrev han en annan krönika…


Nåväl, det är bra att Guillou ändrat sig och fattat det vi insett i över tio år. Islamska skolor ett nederlag för integrationen, för flickors frihet och för det rationella samhället – kort sagt, för det moderna Sverige. Islam är ett nederlag för Sverige och världen.

Om Abdirizak Waberi på bloggen…

Om Römosseskolan på bloggen…

Om Jan Guillou på bloggen…


12 responses to “Jan Guillou: Islamiska skolan inskränker jämlikheten

 • Hans Nilsson

  År det ännu en vindflöjel som tagit det säkra före det osäkra och satt sig i båten och gör sig beredd att börja ro om det inte går hans väg i valet?

  Gilla

 • Fjodor

  Man kan tycka att en gammal Palestina-kramare som Guillou borde insett vad islam är för länge sedan.
  Hela hans artikel känns som hyckel-hyckel-hyckel. Det är inte några egna insikter han presenterar utan idéer från de han svartmålat i decennier.

  Gilla

 • ossie

  Att konstatera att Islam kränker jämlikheten är ju att slå in öppna dörrar.

  Gilla

 • SasjaL

  Ser det som att utbildningssystemet skall vara helt fritt från politisk och religiös indoktrinering, men det var ett bra tag sedan vi hade något dyligt …

  Gilla

 • eva

  Har Guillou vaknat på fel sida?

  Gilla

 • Peter Kostin

  Även en blind höna kan hitta ett korn. Religion ska utövas i hemmet och på därför avsedd plats. I grundskolan ska endast religionsvetenskap studeras inte bönemöten, Bibeln eller Koranen. Barn ska heller inte bära religiösa attribut typ kors eller hijab. Pojkar och flickor ska få leka tillsammans, ha gymnastik tillsammans och bada tillsammans. Sverige har gjort upp med kristendomen, nu återstår att göra upp med islam också.
  Jag tycker att Guillou gör rätt i att skriva som han gör. Sedan får vissa kalla honom för kappvändare. För om han är det vad ska man då kalla Ann Heberlein och Hanif Bali?

  Gilla

 • Kent

  Jag har fått för mig att Jan Guillou är en av de som verkligen är banerförare för islamiseringen av Sverige.

  Gilla

 • gamgubben

  Hycklaren. Kommunist eller muslimälskare det är inte lätt att veta vad vissa varelser står för eftersom deras kappor flaggar för vinden.
  En sak är säker, ingen kan lita på deras uppfattningar annat än att de är eljest.

  Gilla

 • white lady

  Guillou vänder kappan efter vinden. Han inser att läget är allvarligt, att folk har vaknat och att SD möjligen ska växa ännu mer (knaske vinna valet?). Men – jag tror inte på honom. Man ska aldrig lita på en kommunist och innerst inne är han det.

  Gilla

  • Gus

   Hoppas alla djurens själar som han vällustigt har dödat, besöker honom om nätterna .

   Gilla

  • Sixten

   Hans stora och enda bekymmer är Sverigedemokraterna och deras väljare och i synnerhet väljarnas antal.
   Allt annat han kommer med är bara skitsnack.

   Gilla

Kommentarer granskas inte före publicering. Det innebär att den som skriver en kommentar själv ansvarar för kommentarens innehåll. Den som skriver kommentarer ska följa svensk lag. Kommentera gärna, håll god ton och var artig, hota aldrig, använt sunt förnuft. Tre eller fler länkar innebär att kommentaren ställs i kö och måste vänta på godkännande. Använd bara ett alias, skifta inte.

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggare gillar detta: