Stäng

Jan Guillou: Islamiska skolan inskränker jämlikheten

ISLAM. I veckan gav kammarrätten i Stockholm klartecken till Römosseskolan att starta en ny islamisk friskola och ett fritids i Borås. I en krönika i Aftonbladet kallar Jan Guillou beslutet skandalöst, eftersom det innebär att lagarna inte räcker till för att stoppa skolor vars affärsidé ”går ut på att motverka den svenska skollagens innehåll”.

Guillou skriver att rektorn Abdirizak Waberi har en ”antidemokratisk hållning”, är för månggifte och att han sagt att han vill leva ”i ett land där de religiösa sharialagarna blir rättesnöre”.

Vi bör ha religionsfrihet för vuxna, påpekar Guillou: ”Men inte för försvarslösa barn som tvärtom berövas sin religionsfrihet genom att utsättas för sekteristisk religiös indoktrinering.”

-Pettersson säger att det går fort ibland. Jan Guillou har helt rätt idag men den 27 oktober 2017 skrev han en annan krönika…


Nåväl, det är bra att Guillou ändrat sig och fattat det vi insett i över tio år. Islamska skolor ett nederlag för integrationen, för flickors frihet och för det rationella samhället – kort sagt, för det moderna Sverige. Islam är ett nederlag för Sverige och världen.

Om Abdirizak Waberi på bloggen…

Om Römosseskolan på bloggen…

Om Jan Guillou på bloggen…

12 reaktioner på “Jan Guillou: Islamiska skolan inskränker jämlikheten

 1. År det ännu en vindflöjel som tagit det säkra före det osäkra och satt sig i båten och gör sig beredd att börja ro om det inte går hans väg i valet?

 2. Man kan tycka att en gammal Palestina-kramare som Guillou borde insett vad islam är för länge sedan.
  Hela hans artikel känns som hyckel-hyckel-hyckel. Det är inte några egna insikter han presenterar utan idéer från de han svartmålat i decennier.

 3. Ser det som att utbildningssystemet skall vara helt fritt från politisk och religiös indoktrinering, men det var ett bra tag sedan vi hade något dyligt …

 4. Även en blind höna kan hitta ett korn. Religion ska utövas i hemmet och på därför avsedd plats. I grundskolan ska endast religionsvetenskap studeras inte bönemöten, Bibeln eller Koranen. Barn ska heller inte bära religiösa attribut typ kors eller hijab. Pojkar och flickor ska få leka tillsammans, ha gymnastik tillsammans och bada tillsammans. Sverige har gjort upp med kristendomen, nu återstår att göra upp med islam också.
  Jag tycker att Guillou gör rätt i att skriva som han gör. Sedan får vissa kalla honom för kappvändare. För om han är det vad ska man då kalla Ann Heberlein och Hanif Bali?

 5. Jag har fått för mig att Jan Guillou är en av de som verkligen är banerförare för islamiseringen av Sverige.

 6. Hycklaren. Kommunist eller muslimälskare det är inte lätt att veta vad vissa varelser står för eftersom deras kappor flaggar för vinden.
  En sak är säker, ingen kan lita på deras uppfattningar annat än att de är eljest.

 7. Guillou vänder kappan efter vinden. Han inser att läget är allvarligt, att folk har vaknat och att SD möjligen ska växa ännu mer (knaske vinna valet?). Men – jag tror inte på honom. Man ska aldrig lita på en kommunist och innerst inne är han det.

  1. Hans stora och enda bekymmer är Sverigedemokraterna och deras väljare och i synnerhet väljarnas antal.
   Allt annat han kommer med är bara skitsnack.

Kommentera

%d bloggare gillar detta: