Upp till sex års fängelse för piratkopiering…

BROTTSLIGHET. Regeringens utredare föreslår skärpta straff för upphovsrättsintrång. Upp till sex års fängelse för den som döms för grovt upphovsrättsbrott.

Igår presenterade regeringens utredare Dag Mattsson ett förslag på att införa hårdare straff för allvarliga upphovsrättsintrång.

Utredaren föreslår även att all slags egendom ska kunna beslagtas under pågående polisutredning. Det innebär att domännamn, det vill säga en piratsajts webbadress, ska kunna tas i beslag för att försvåra för fortsatta brott under tiden som utredningen pågår.

Läs mer på Ny Teknik

-Pettersson tycker det låter rimligt. Sex års fängelse för att piratkopiera filmer och musik, speciellt när man jämför med de ungdomar som rest till Syrien och krigat för islamska staten.

De får ju…ja, just det hjälp med lägenhet, jobb, återanpassning osv. Piratkopiering är mycket allvarligare, lås in bara…

4 thoughts on “Upp till sex års fängelse för piratkopiering…

  1. Lyckade individer domdär, har noll koll som vanligt. INGEN använder torrent längre. Lycka till med att plocka fram individer som laddat ner musik från nån av dom 500 lagliga fildelarsajterna eller laddat ner filmer från streamande filmsajter. Nästa steg är väl då att statens tjänstemän ringer på alla medborgares dörrar, går igenom alla datorer, molnlagring, usb stickor, sd kort, yttre hårdskivor m.m och kräver att medborgaren uppvisar kvitto för varje fil som återfinns i medborgarens ägo. Med tanke på att Sverige är en islamisk stat så kunde ju straffet vara stening till döds på torget, samt gruppvåldtäkt av brottslingens alla kvinnliga släktingar.

  2. 6 års fängelse för upphovsbrott, men frikännande för flera primater som begår gruppvåldtäkter, , här ser man skillnader, att djupt förnedra en kvinna ger inga straff, och detta sker i det ”Feministiska landet Absurdistan, ibland benämnt Sverige?

  3. Återigen något som bara kan hända i Absurdistan.

    Försätta en full busslast i livsfara genom att hugga tag i bussratten på Ölandsbron och försöka tvinga bussen av bron: 3000 kr i böter.

    Kopiera musik: upp till 6 års fängelse.

KommenteraAvbryt svar