Stäng

8 reaktioner på “Israel – Palestian

 1. Lösningen på Palestina- Israel om tvåstatslösningen är att Gaza blir den palestinska staten.
  Gaza har alla förutsättningar att bli en framgångsrik stat, de har en havsstrand som är mycket värdefull.
  Det skulle gå att öppna en stor containerhamn i Gaza, samt färjeförbindelser till andra länder, som gjorde att Gaza kunde bli en stor turistort. Fisket och jordbruket kunde utvecklas att de även blev exportörer av jordbruksprodukter.
  Förutsättningen för en palestinsk stat på Gaza är att det blir fredsöverenskommelse med Israel, som skulle gynna den palestinska befolkningen på Gaza oerhört.
  Det måste till nya politiska ledare som ser realiteten och bryter kopplingen till Västbanken att det skall bli en palestinsk stat på Västbanken, som är en omöjlighet.
  Vid en fredsöverenskommelse skulle investeringar komma till området, som skapar jobb och välfärd.
  Gaza kunde också bli ett bankcentrum för huvudsakligen arabisk kapital.
  Det som skedde 1948 att Israel blev en suverän stat godkänd av FN måste accepteras, och tiden kan inte tas tillbaka.
  Nu har palestinierna ältat om en egen stat i 70 år men de står fortfarande på ruta 1.
  Gaza tillhörde Egypten 1948 – 1967 när Israel ockuperade Gaza som de gett upp.
  Varken Egypten eller Israel gör anspråk på Gaza därför finns alla möjligheter för en suverän stat.

  1. Margot Wallström och hennes anhängare tycks inte förstå att det kommer aldrig att bli någon palestinsk stat på Västbanken.
   Orsaken är den bland annat att Israel motsätter en sådan stat och USA följer Israel till 100%, de kan alltid påstå att vi är för en två stats lösning för att tysta opinionen, men sedan händer ingenting.
   De kan förhandla i 1000 år men någon stat på Västbanken kommer det aldrig att bli.
   Israel hade planer att ockupera Västbanken 1948 men gjorde det inte, därför de ville inte komma i konflikt med Jordanien, eftersom de ockuperade Västbanken.
   Men 1967 hade Israel planer att ockupera Västbanken med kriget som de startade, som de också gjorde och Jordanien har avsagt sig allt intresse för kontroll av Västbanken.
   Palestinierna har sannolikt möjlighet att skapa en egen stat på Gaza, det är ett litet område men bättre än ingenting.
   Palestinierna på Västbanken kunde kanske få någon slags autonomi, men aldrig någon egen suverän stat.

 2. Varför ge ekonomiskt stöd, till palestinier, som slösar sina pengar på offensiva vapen, attack-tunnlar och gömmer sig i civila skolor och sjukhus för att attackera Israeler, av orsaken att de är Israeler. Palestiniers påstådda offerroll, som legitimerar hot och dödsterror mot Israeler kan väl inte sanktioneras av någon organisation, parti eller land vid sunda sinnen?

 3. Då får väl Margot och >Dumsverige öka bidragen till deras Missiler.

  Har aldrig förstått varför man öser pengar över nationer som köper vapen för bidragen? Hade det inte varit bättre att skänka sådana varor som dom behöver?

 4. den judiska lobbyn glömde skriva på sin sida – apartheid, olagliga bosättningar, bordning av fartyg på internationellt vatten, sönderbombad infrastruktur, mordet på bernadotte, annektering av land, kärnvapen.

 5. Margot Wallström är kassako för de röda palesvinierna med våra förskingrade pengar. I förrgår sa Margot i Rilsdagen att hon ökar bidragen även till islamiska SAHEL i Afrika.

Kommentera

%d bloggare gillar detta: