”Vi vill ha våra rättigheter och Täby kommun är rasist”


INVANDRING. Ett Facebook-inlägg publicerat av Leif Gripestam (M) har väckt stor uppmärksamhet och starka känslor. 

”Nyanlända som genom anvisningslagen placerats i Täby demonstrerar på Täby torg med banderollen: ”Vi vill ha våra rättigheter och Täby kommun är rasist”. Det är faktiskt ganska upprörande eftersom de får tillgång till skolor, förskolor, samhällsorientering, jobbcoachning, tillfälligt boende i två år, bidrag, sjukvård osv. Vår uttalade ambition är att vara bäst på att hjälpa dessa individer till självförsörjning o ett självständigt liv så snabbt som möjligt. Det som är huvudproblemet för dessa individer att vi inte har ordnat vanliga hyresrätter. Det finns dock inga tomma bostäder vare sig i Täby eller i Sthlms regionen. Jag har varnar för detta i scenario i debattartiklar o på annat sätt under flera år o gjorde det redan före hösten 2015. Sensmoral: det är lätt för rikspolitiken att vara god o generös mot allt o alla men om man inte på ett intellektuellt sätt tänkt igenom vad som ska hända i nästa steg blir det mest missnöje trots generositeten. Och i vanlig ordning får kommunerna ta smällen.”

-Pettersson ser att Leif Gripestam säger att han varnat för detta innan  hösten 2015. Men det verkar inte som han sagt något under tiden 2006 till 2014 då Moderaterna hade makten och grundlade en stor del av dagens problem.

Nåväl, det är fritt fram för de som klagar att flytta till ett annat land, de kan till och med få återvändarbidrag med 30.000 per person eller 75.000 per familj…

Mer på Täby Nyheter…


18 responses to “”Vi vill ha våra rättigheter och Täby kommun är rasist”

 • Mm

  Hahaha, moderatpartiet, lustigkurrar. Börjar det bli jobbigt i Täby, men de ny moderaterna med Kristersson i ledningen, de kan säkert hjälpa er.

  Gilla

 • IngenKlaga

  Rasisme i 2018; om en svart man kaprar min bil och jag forsöker stoppa honom, då är jag en rasist. För han er svart og jag är hvit och jag lar han inte gjöra va han vill hela tiden.

  Om en svart mann spöjar mej och tar min plånbok, så er det ok. Det er inte rasisme. För han är svart och jag är hvit.

  Dom kommer til Sverige, dom får mat och tak över huvudet och allt dom behöver. Gratis. Dom får hjälp. Och tacken man får är att bli kallat en rasist om dom inte får allt dom vill ha nu med engong.

  Om jag flydde till et annat land och dom hjälpte mej där, då hadde jag varit jävligt tyst och tacksam. Det hade inte kommit en enda klaga från mej.

  Gilla

 • Utvandrad

  Läs boken Priset och inse att det inte går att rädda längre. En liten strimma av hopp är om grundlagen ändras och detta måste ske i en majoritetsregering och under två mandatperioder, för att kunna upphäva svenskt medborgarskap. En liten strimma av hopp alltså. Inte bara sverige utan större delar av europa kommer gå samma väg. Tyvärr!

  Gilla

 • Norbert H

  Det finns annat de också vill ha och ett starkt skäl till varför man kommit hit.
  Också det en rättighet.

  Gilla

 • Cinna

  Klart de är arga när andra kommuner (tex Nacka) köpt bostadsrätter och villor för miljoner till andra ”flyktingar”.

  Ärligt talat det är BRA att de demonstrerar och kräver ”rättigheter” vanliga svenska medborgare inte har: förhoppningsvis får det fler vanliga medborgare att vakna och inse att detta är välfärdsmigranter, inte flyktingar och ffa inse det absurda i den förda politiken, som är verklighetsfrånvänd och diskriminerande mot vanliga svenska medborgare!

  Gilla

 • age

  Men snälla nån!
  Vi, ”småfolk” ska väl inte klaga på vår regering!
  Vår regering är vald av 87% av svenska folket.
  D.v.s. regeringen består av de mest intelligenta människor vi har i vårt land. De har, i särklass, högsta IQ av alla medborgare i landet!
  De kan ta de rätta besluten.
  De kan göra en framtidsanalys och handla därefter!
  De har som mål att allt ska vara för svenska folkets bästa!
  Svenska pensionärer ska kunna njuta av sin tid efter arbetslivet.
  Sverige ska befolkas av muslimer för muslimer är ”effektiva” individer!

  Vi ska vara nöjda, glada och trygga!

  ELLER ………?

  Gilla

 • Carl ekström

  Jag är än stolt rasist som inte vill ha detta drägg som kommit hit !

  Gilla

 • Ourgon

  Vem är inte ‘rasist’ nuförtiden? Att inte vara ‘rasist’ betyder ungefär så mycket som att titta bort, att ha huvudet i sanden eller nån annan mörk plats, kort sagt att göra sitt bästa att ignorera allt som händer och allt som har hänt de sista decennier i Sverige och i nord-väst Europa.

  En T-tröja behövs med ‘stolt ”rasist”‘. Svart, med vita bokstav, som Dinamarca’s. Glöm bara inte citattecken kring ‘rasist’ så att det står klart att den som bär på tröjan är ‘rasist’, inte rasist.

  Gilla

 • Daredevil

  ”Ge oss, ge oss, ge oss”….
  Om det är något lycksökarna snabbt lär sig är det att dra rasistkortet. Det står väl kanske tom på Soros sajter där man kan läsa om hur man kan lura sig in i Europa.
  Tänk om en kommun hade ryggrad att säga nej till påtvingadt mottagandet av ”nyanlända”. Och sen dessutom vägra betala böterna. Tänk sen att andra kommuner tar efter. Då kan det bli svettigt för översittarstaten som bestämt sig för att byta ut svenskarna.

  Gilla

 • ruben

  Riksdagen håller på att ställa till i Sverige, så att folk måste rösta SD. Det kan vara en kallhamrad strategi, för att inget parti kan skadefritt ensamt återställa förödelsen. De ovärdigt höga skatterna måste återställas bl.a. Bostadsområden, som är försörjda av myndigheterna, samtidigt, som myndigheterna inte har tillträde där skall omfördelas osv. Protesterna kan bli starka och svåra att stå emot. Det kan bli en nästan omöjlig uppgift att ställa om Sverige till ett normalt läge. Allt för mycket mellan myndigheter och den skattebetalande allmänheten är trasigt. Det är orättvist att betala såna oerhörda skatter till bidragsturister, som verkar arroganta och otacksamma, jag välkomnar dem inte. Det är ingen mänsklig rättighet att villkorslöst bli försörjda.

  Gilla

 • Thomas

  Så här kan det se ut med dessa bidragsparasiter in action,en otacksam invandrarslyngel som klagar på allt
  och själv är jag förbannad på de ryggradslösa politikerna i Sverige som har skapat detta samhälle och kliar dessa unga asylparasiter på ryggen.
  Vem ska stoppa det?

  Liked by 1 person

 • Magnus 2

  Gåslever vänstern kan öppna sina hjärtan och plånbok. Jag är trött på alla dessa lyx flyktingar som bara kräver. Man har tappat förtroende för makten och deras agenda. Invandrare kallar kommunen för rasister, vad ska då dom Svenska ungdomarna kalla dom för. Antagligen förrädare.

  Gilla

 • Jhonsson

  Inom sjuklövern förstår de ingenting förrän allt gått åt h-e.
  De verkar vara naivare än barn för jag tror de flesta barn begriper att det finns ett tak för hur många pensionsräddare vi kan försörja och ge bostäder.

  Gilla

 • Billy Boy

  Varför kastar de ”nyanlända” bort både tid och kraft på att demonstrera mot det rasistiska Täby kommun när ”flyktingarna” i stället skulle kunna vända sig till Karin Wanngård (S), finansborgarråd och kommunstyrelsens ordförande i Stockholms kommun. Hon skulle nog gärna hälsa individerna varmt välkomna till ”Rinkeby som är en av Stockholms finaste stadsdelar” där de utan tvekan skulle få allting som de pekar på.

  Gilla

  • Argus

   Sätt lite skorr på kärringen så har vi Frigoliten. Är det så illa att MP(K) och SAP delar på mediakonsulter? Det är inte ofta jag blir upprörd men i dagens orwellska värld har jag just gjort mig skyldig till tankebrott. Det borde finnas en screeningprocess för att få förtroende att handha skattebetalarnas pengar.

   Gilla

 • Ufl

  Det kommer inte att hända så mycket förrän inbördeskriget når Södermalm och Helgeandsholmen. Men då kan det vara försent.

  Gilla

 • valentin

  helt underbart, nu börjar det märkas i Stockholm och bland moderater, dags att öppna sitt hjärta?
  Varför ska vissa ha förtur när jag stått i kö i 10 år, svara Fredrik och Stefan!

  Gilla

 • Thor

  Sprätten Tomas Eriksson (mp) vill att inlägg av typen ”dessa personer har inte i Sverige att göra” raderas. De är rasistiska påstår han. Jaha, då är det väl så att kravmaskiner tillhör en viss ras. Problemet för miljöpartisten är att inlägget är korrekt. Merparten av asylanterna har vistats i Turkiet. Inget annat än risken att behöva försörja sig själv har hotat dem i Turkiet. Och praktiskt taget alla har kommit via Danmark och Tyskland. Enligt Dublinförordningen skulle Sverige återsänt dem dit.

  Gilla

Kommentarer granskas inte före publicering. Det innebär att den som skriver en kommentar själv ansvarar för kommentarens innehåll. Den som skriver kommentarer ska följa svensk lag. Kommentera gärna, håll god ton och var artig, hota aldrig, använt sunt förnuft. Tre eller fler länkar innebär att kommentaren ställs i kö och måste vänta på godkännande.

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggare gillar detta: