Kravet från USA: Ta hem era IS-terrorister


ISLAM. USA vill tvinga flera länder, inklusive Sverige, att hämta hem de IS-terrorister som sitter i fångenskap i Syrien.

Enligt terrorforskaren Magnus Ranstorp riskerar det att leda till ett ökat terrorhot i Sverige, eftersom flera av dem skulle försättas på fri fot.

– Vi kommer stå helt handfallna när de återvänder, varnar Ranstorp.

Terrorgruppen IS har mer eller mindre krossats i Syrien och Irak.
I Syrien sitter nu runt 300 utländska IS-anhängare, som är medborgare i ett 40-tal länder, i fångenskap hos den kurdiska gerillan YPG.

En befälhavare för YPG bekräftar att flera av fångarna är svenska. Exakt hur många vill man dock inte säga.

– När officiella förhandlingar med Sverige har inletts går vi ut med siffran, sa YPJ-befälhavaren (YPJ är YPG:s kvinnliga del) Nasrin Abdullah till TT under ett besök i Stockholm förra veckan.

Snart kan de vara på väg hem till Sverige, i alla fall om YPG och USA:s försvarsminister Jim Mattis får som de vill.

Enligt uppgifter till nyhetsbyrån AP kommer Mattis att kräva att de länder som har medborgare i IS-lägren ska ta hem sina medborgare. Kravet framförs på ett möte i Rom senare i veckan, där ett dussintal länder som deltar i den globala koalitionen mot IS möts. Sverige är sedan flera år tillbaka med i koalitionen.

Mer på Aftonbladet…

-Pettersson tycker de ”svenskar” som rest för att slåss för islamska staten ska få sitt svenska medborgarskap indraget och söka hjälp hos Allah.

Tyvärr har inte flathetens politiker, varken i den nuvarande eller den förra regeringen fått till en lag om kriminalisering av samröre med terrororganisationer. De som kommer hem nu kan bara knalla ut i samhället på samma sätt som om de kommit hem från en chartersemester på Kanarieöarna. De kan samtala med Säpo om de vill men det är frivilligt.

En lag borde ha varit på plats för många år sedan, men i Sverige har politikerna bara kommit så långt att de tillsatt en utredning, som det är oklart vad det blir av…

Låt proffsen ta hand om sina egna…


17 responses to “Kravet från USA: Ta hem era IS-terrorister

 • heraldikern

  Man måste ju fråga sig: Vad i h-e har USA med detta att göra? USA är i Syrien helt illegalt och har lika illegalt upprättat en militärbas på Syrisk mark. Man förser alla Syriska regeringens motståndare, inklusive IS med vapen och miltär expertis vilket också är olagligt!

  Den globala koalitionen mot IS, som Sverige konstigt nog är deltagare i och som leds av just USA som skapat och underhållit IS har sammanträtt och beslutat över huvudena på Syriens regering!

  De människor som anslutit till en annan makts krigsmakt har förverkat sin rätt att återvända till ursprungslandet och måste tas om hand och interneras och straffas av den vinnande nationen. Alltså Syrien.

  Efter avtjänat straff eller alternativt dödsstraff skall återstoden utvisas till ursprungslandet, vilket inte är Sverige efter att vi fråntagit dom det Svenska medborgarskapet! Dags för Sverige, om man ska ha minsta uns trovärdihet kvar, att träda ur denna koalition och börja ställa sig på rätt sida i det Syriska kriget!

  Gilla

 • Hönsmamman

  Det finns säkerligen ett annat medborgarskap i botten, vilket säkert är långt effektivare att hävda eftersom de svenska politikerna är helt handfallna och i förlängningen riskerar inte bara sveriges befolkning utan också att det finns ett seed för en ny utveckling av ytterligare terrorverksamhet.

  Svenska politiker visar inga tecken på att ha förstått vad det handlar om. Finns ett parti som visat tydliga tecken på insikter kring hotet men dessa har motarbetats och därmed har nödvändiga och snabba insatser uteblivit.

  Politikerna har direkt förfarit högst oansvarigt med människors säkerhet i vårt land och klarar knappast att hantera detta, som för andra länder i stället är enkla rutinärenden vad gäller åtgärdsnivån?

  Gilla

 • Roland ram

  Det är USA som skapat dessa terrorister varför ska vi ta emot usa stödda terrorister?
  Det är dag att den store satan i väst tar ansvar för sina sk frihets krig.

  Gilla

 • Kalasbetalaren

  Vi skickar regeringsplanet!

  Gilla

 • age

  Vad är problemet?
  De är ju bara muslimer och muslimer är ju fina människor!
  Muslimer har ju sin religion och religionen styrs av koranen.
  Koranen har bara fina regler.
  Enligt vår regering så behöver vi fler muslimer i Sverige.
  Muslimer föder många barn och vi behöver massor med barn! (?)

  Gilla

 • eugenecork

  ”ISLAM. USA vill tvinga flera länder, inklusive Sverige, att hämta hem de IS-terrorister som sitter i fångenskap i Syrien.”

  skulle va intressant veta vitsen, va USA menar med detta?
  Svårt föreställa mig att det är Trumph som förslår detta?

  Gilla

 • JEX

  Det enda som hjälper är nackskott . Dom är extremister och vill döda oss och är mer eller mindre tickande bomber ,kommer troligen hitta på något terrordåd förr eller senare om dom får komma hit. Dom kommer att vara en last för samhället både ekonomiskt och en stor risk för spridning av terror.

  Gilla

 • Fyllfinnen

  Dom som sitter i fångenskap ska man inte ta hit, men dom som återvände skulle ha förtur på bostad och jobb. Vad är det för skillnad egentligen, är inte alla dom som varit nere terrorister ?

  Gilla

 • XtoC

  IS(isis),alquida mfl har alla skapats av Uza,alltså en del av terrorn Usa sysslar med mot omvärlden. IS tränas upp av bla CIA i länder som Turkiet,Quatar, SaudiA mfl, de är alltså ”mercenaries” dvs betalda lefoknektar.
  Det är mao Usa som ska i så fall ta emot dessa inte Europa ,
  Se mer på länken;
  https://www.google.co.th/search?q=IS+created+by+CIA&client=firefox-b&dcr=0&source=lnms&tbm=vid&sa=X&ved=0ahUKEwjtmff7r6HZAhXKLY8KHYkzALUQ_AUICygC&biw=1024&bih=610

  Gilla

 • Ateisten

  Jag tror jag skulle kunna leva med yrket skarprättare i det här och många andra fall.

  Gilla

 • Hanna

  Döm dem på plats i krigsdomstol och vill de ”hem” till det land de lurat till sig medborgarskap i, lås in på livstid där. Av omtanke om oss som betalar för dem med vårt arbete och tyvärr vissa med våra liv!

  Gilla

 • Hanna

  Döm dem på plats i krigsdomstol och vill de ”hem” till det land de lurat till sig medborgarskap i, lås in på livstid där. Av omtanke om oss som betalar för dem med vårt arbete och tyvärr vissa med våra liv!

  Gilla

 • Nordmann

  De fleste vil vel være enige at det er riktig at landene som har avlet frem og ivaretatt dette svineriet selv får ta hand om dem 🙂
  Står vel en velkomstkommite og møter dem kan man anta, med bolig og bidrag.

  Den kurdiske YPG-militsen holder tusenvis av krigsfanger i Nord-Syria, mange av dem utenlandske. Men så langt skal ingen land ha sagt ja til å ta dem tilbake. https://www.document.no/2018/02/12/kurdisk-ypg-milits-holder-tusenvis-av-is-krigsfanger/

  Gilla

 • Mike E

  De kommer i Sverige att firas som hemvändande hjältar av SVT/SR & Co.

  Gilla

 • Magnus 2

  USA har rätt i att respektive land ska ta hand om sina medborgare. Problemet är att regeringen har gett terrorister medborgarskap och dessutom utsätter sin egna befolkning för en stor fara. Öppna era hjärtan har gett resultat som kommer att få stora konsekvenser för våran överlevnad. Vi måste bli ett enat folk mot makten annars är de bara flykt som gäller.

  Gilla

 • Kattsand

  Det vore bra om YPG och USA också hade krävt att hemländerna sätter dom i fängelse (på riktigt) istället för att belöna dom med en massa förmåner som här.

  Gilla

 • ossie

  USA kan ta hand om dem och förvara dem på Guantanamo.

  Gilla

Kommentarer granskas inte före publicering. Det innebär att den som skriver en kommentar själv ansvarar för kommentarens innehåll. Den som skriver kommentarer ska följa svensk lag. Kommentera gärna, håll god ton och var artig, hota aldrig, använt sunt förnuft. Tre eller fler länkar innebär att kommentaren ställs i kö och måste vänta på godkännande.

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggare gillar detta: