Rikspolischef Dan Eliasson får sparken


INRIKES. Rikspolischefen Dan Eliasson avgår. Beslutet har fattats av regeringen, som utsett Eliasson till ny generaldirektör för Myndigheten för samhällsskydd och beredskap, MSB. Det uppger polisen på sin hemsida.

− Jag hade gärna fortsatt arbetet tillsammans med alla fantastiska polisanställda, men tycker också det ska bli mycket spännande att leda en ny verksamhet med ett samhällsviktigt uppdrag, säger Eliasson i ett pressmeddelande.

Dan Eliasson tillträdde tjänsten som rikspolischef den 1 januari 2015 när polisen formellt slogs samman till en enda myndighet.

− Det har varit några tuffa år, men nu har omorganisationen slutförts. Vi har klarat av svåra operativa utmaningar som flyktingkrisen och terrordådet på Drottninggatan. En lönemässig uppvärdering av polisyrket har startat. Den negativa trenden för utredningsresultaten har brutits, säger Dan Eliasson.

Dan Eliasson har kritiserats hårt, inte minst av polisanställda, för sitt arbete som rikspolischef.

-Pettersson tycker beslutet är bra delvis. Men borde följas av statsminister Stefan Löfvens avgång.

Hur kan regeringen utse en uppenbart olämplig person till generaldirektör för Myndigheten för samhällsskydd och beredskap? Ett nytt toppjobb för socialdemokraten…

Nåväl, jag får gratulera polisen och beklaga svenska folket och MSB…


33 responses to “Rikspolischef Dan Eliasson får sparken

 • Billy Boy

  Starka polisreaktioner på Eliassons avgång
  ”En glädjens dag inom svensk polis”

  Beskedet att Dan Eliasson slutar som rikspolischef möttes av både glädje, förvåning och besvikelse hos landets polisförbund.

  Beskedet att Dan Eliasson lämnar sitt uppdrag som rikspolischef, för att istället bli generaldirektör för Myndigheten för samhällsskydd och beredskap, möttes av blandade reaktioner bland landets polisförbund. Flera förbund är nöjda med regeringens beslut.

  – Jag tror det är ganska bra för polisen. Han har fått ta emot mycket kritik från oss för omorganisationen där vi inte tycker han har stått upp för det vi vill att han skulle göra, säger Yvonne Kärnheim Bengtsson, ordförande i polisförbundet Skaraborg.

  Hon är kritisk till Dan Eliassons ledarskap under den stora och omdiskuterade omorganisationen av Polisen.

  Läs gärna mer och lyssna även på ljudinslaget (Speltid 3:39 min) på länken nedan.

  http://sverigesradio.se/sida/artikel.aspx?programid=83&artikel=6875360

  Gilla

 • age

  Kan det möjligen vara så att Petterssons blogg ännu en gång har
  påverkat utvecklingen i Sverige?

  Kan det möjligen vara så att Petterssons blogg uppmärksammade att den där figuren med titeln ”Rikspolischef”, gick ut i media och frågade muslimerna om hur svensk polis skulle vara organiserad
  ”nu och i framtiden” kan ha påverkat hans status?

  Kan det möjligen vara så att hans önskan om svar på ARABISKA också blev en ”nål i rumpan” på den där pajasen?

  Kan det möjligen vara så att regeringen kände sig avslöjade av hans
  totalt omdömeslösa handlande, som Petterssons blogg uppmärksammade?

  Kan det möjligen vara så att Petterssons blogg har en dold påverkan
  på Sveriges politik?

  Vi, Sverigevänner, som följer Petterssons blogg (och som säkert har support från vår Säkerhetspolis, SÄPO) kan kanske känna en viss
  stolthet för det som händer?

  Stort och varmt tack till Pettersson borde komma, både från oss och övriga Sveriges urbefolkning!

  Tack från ”age” i alla fall!

  Gilla

  • Billy Boy

   Självklart är det så age. Du har alla rätt … Full pott!
   Vi har ju dessa två mycket kloka och inflytelserika giganter som styr hela världen i rätt riktning idag.

   Gilla

 • Billy Boy

  I SVT:s direktsända intervju med justitieminister Morgan Johansson(S) säger han bl a om oppositionens kritik mot och krav på rikspolischefen Dan Eliasson (S) avgång att …

  ”… jag skulle uppskatta om vi kan återgå till den hedersordning vi har haft tidigare i svensk politik d v s att politiker angriper politiker men politiker angriper inte tjänstemän eller myndighetschefer. Dels är det fegt att göra så då de ej kan försvara sig och dels är det så att man skadar också statsförvaltningen eftersom man gör det svårare för myndighetscheferna att verka. Så mitt budskap till de borgerliga är att angrip gärna mig, det är jag van vid … osv”

  Vad Morgan Johansson (S) säger nu går ju på tvärs mot vad både han och Dan Eliasson (S) bestämt hävdat tidigare …

  (Det är ju numera mycket vanligt med politiker som utöver angrepp och hat i riksdagen att de också angriper och hatar varandra på internet (t. ex Facebook, Twitter, bloggar, debattartiklar i olika övrig media o s v)

  Det är mycket käbbel hitan och ditan som nu försiggår i den lilla svenska ankdammen.

  Gilla

 • Joy

  Raserar den ena myndigheten efter den andra, och går bara vidare. Kriminellt!

  Gilla

 • Urban Lindgren

  FÖRAKT !!!!
  För politiker, främst på vänsterkanten, som håller sina nära och kära politruker så hårt om ryggen så att t o m en så ryggradslös individ, en amöba, som Eliasson, kan och tillåts, hålla sig kvar i det översta maktskiktet i Sverige
  Sorg och förstämning

  Gilla

 • ossie

  Läste just att Morgan J sagt att vi behöver ny kompetens. Det var väl ett ord för mycket Stryk ordet ny så kan det stämma för nån kompetens har ju aldrig Eliasson haft och inte denna Sosseregering heller för den delen.

  Gilla

 • Billy Boy

  Thomas Rolén i videon nedan var tydligen tänkt som rikspolischef i stället för Dan Eliasson (S). Men han begärde 2 miljarder kr extra tillskott i befintlig polisbudget för att genomföra den nya polisreformen på ett bra sätt.

  Regeringen ville då inte ställa upp med den extra budgetförstärkningen så då valde man Dan Eliasson(S) i stället eftersom Eliasson bedömde att han kunde införa reformeringen av den nya polisorganisationen kunde gå med den då befintliga oförändrade låga budgeten. Därför blev polisreformen en ren katastrof, kriminaliteten växte och blev fullkomligt kaotisk och ohanterlig under 3 års tid. med Eliasson.

  I videon nedan ser vi Thomas Rolén, särskild utredare, om genomförandekommitténs arbete med polissamordningen. Vad kommer polissamordningen att betyda för det lokala brottsförebyggande arbetet?
  Rolén talar i videon redan 2013 i termer av ”min personal”, ”mina poliser” mm men så blev det alltså inte.

  Vi får se om justitieminister Morgan Johansson (S) i morgon berättar att Thomas Rolén 3 år för sent blir ny rikspolischef efter stollen Dan Eliasson (S) förutsatt att Rolén vill ta på sig uppgiften att städa upp i totalhaveriet efter Eliasson.

  Gilla

 • Sara från Skåne

  Och frågan jag – och många med mig – länge ställt:

  VAD ÄR DET FÖR HÅLLHAKE Eiasson har på statsministern?
  Vilka HEMLIGHETER är det som måste döljas till varje pris? Så att Eliasson inte får sparken på riktigt…

  Gilla

 • Carl ekström

  Hej då MSB !

  Gilla

  • eva

   Ska MSB också bli ett skämt? Och vilken text på armbanden kommer att levereras därifrån?

   Gilla

   • Ojsan

    På de nya MSB-banden ska stå:
    ”Ta oss inte, snälla Putin”.
    ”Läs inte vår e-post, Putin”.
    ”Snälla höststorm, ta Norge istället”.
    ”Svensken måste ha nödproviant för 365 dagar nu när jag blev chef”.

    Gilla

 • Jhonsson

  Så kommer då också Myndeigheten för Samhällsskydd och beredskap att gå under.
  Det skall tydligen otroligt mycket till innan den svenska regeringen (och Alliansen) fattar, att en person är oduglig att sköta den uppgift han fått sig tilldelad.
  Det var Olof Palme, som avskaffade tjänstemannaansvaret. Han ville hellre ha tillsatt partibröder, än sådana som var lämpade för ämbetet. Han visste också, att han då skulle få in en massa dumskallar och ville skydda dem från att sparkas. Ett skräckexempel är just Dan Eliasson, som,går från det,ena ämbetet till det andra och lämnar spillror efter sig på sin väg.
  Må Gud bevara Sverige och svenskarna. Våra politiker har övergivit oss riktiga svenskar.

  Gilla

 • Fredrik toolanen

  Cirkus Scott vore en bättre plats för denne rikspajas.
  Frågan är vad kommer nu efter denne Man?
  Alice bah skunk ,Fridolin,Tomas di leva, i Sverige kan vem som helst bli vad som helst.

  Gilla

 • Stenbock

  Ja,och dagen då olyckan avgick meddelas detta i mycket liten stil hos Slaskpressen….Här om någonstans fanns ju möjlighet att fylla upp era sidor med alla hans beslut/skandaler,under de dryga tre åren på posten !
  Nej istället ondgör sig Bonnierblaskan HD med en snyftartikel om ett ”stackars barn”,som ljugit och bedragit sig till en plats i Absurdistan.
  Enligt blaskan (som tycker synd om honom) tvingas nu Ibrahim bo hos sin ”godefru” som bekymrar sig för honom,och ytterligare en bedragare.
  Av bilden i HD att döma,där f.d, barnet finns t.v.,och ”mormor” t.h.tycks han haft turen hamna hos en välbärgad familj.En utmärkt utgångsplats för nya brott och orientaliska trix…
  https://hds.imgix.net/rQc_1pZIsz-d49zADWuU2jMcIy0.jpg?w=1280&fit=crop&crop=faces%2Centropy&h=768&auto=format&q=60
  Efter att ha tittat lite närmre på bilden,kan Stenbock inte förstå att det finns människor med så svaga ögon,att de placerarde en medelålders man,på ett barnhem….

  Gilla

  • Lena

   Stenbock :
   Kan inte dessa ”damer” , bara ta sina vuxna lycksökarna / inackorderingar……….. och lösa enkelbiljetter för de båda till den medelåldersmannens familj i något av de länder som de påstår sig komma ifrån men sällan vet vilket det är.
   ”Damen” vill kanske inte stå inför sanningen, usch.

   Gilla

   • Stenbock

    I detta speciella fall tycks den ”godhjärtade godefrun” haft lyckan,att kommer över ett av lyxpalatsen,på stadens gräddhylla…Sådana exklusiva boenden växer inte på träd, (i varje fall inte M-Östern) och tillhör i flesta fall stadens politiker,och bättre bemedlade.
    Hittarp/Laröd har som du kanske vet, i alla tider haft en enorm dragkraft bland finare kretsar,p.g.a. sitt grannskap med Sofiero !
    Här kan vi tala om ståndsmässigt boende,för de ”stackars skyddssökande lögnarna”…..Tror inte ens det finns några Zigenare därute.
    Ps.Förlåt att mitt svar till Lena,hamnade sidan om ämnet Ds.

    Gilla

 • Kalle Anka

  Dan Eliasson har fått sparken, det var på tiden. Ett nytt jobb som skulle passa denna skitstövel bra är som minröjare i Syrien.

  Gilla

 • Per Andersson

  Vem skall nu alla värdegrundsposörer inom polisen skylla sina misslyckanden på??

  Gilla

 • pettersonaxeagentlemansgentleman

  Eliasson har med emfas bemärkt sig för att icke äga det ringaste intresse för landets säkerhet, snarast det motsatta, och förmedlar varken trovärdighet eller erforderlig pondus, varför den nya utnämningen endast kan tolkas som ett nytt hån mot nationen och svenska folket.
  Socialdemokraturen i ett nötskal och ett taffligt och servilt försök att inge intellektuellt avtrubbade väljare förtroende.
  Andreas.

  Gilla

 • Billy Boy

  Men Dan Eliasson (S) kommer även från sitt nya toppjobb på MSB fortsätta att kräkas på Jimmie Åkesson (SD) …

  Gilla

 • A.B. Moberg

  Oavsett var en spräckt urna placeras, så är den spräckt!

  Gilla

 • putte

  Hur många generaldirektörsplatser finns det egentligen i det här landet , och vad är det för något som säger att man är lämplig till en sådan befattning när man har visat sig att vara totalt oduglig till sina tidigare tjänster . Kunde dom inte gett honom platsen som landshövding i Stockholm i stället för i den befattningen är det väl inga större krav på lämplighet , det räcker ju med att han klipper av några band och äter och dricker gott och det bör han väl klara ut .Men jag har sagt det förut och det visar sig att stämma , det är som att klubba mullsork har man slagit ner dom i ett hål så kan man ge sig katten på att dom dyker upp i ett annat .

  Gilla

  • Stenbock

   Allt efter behov,när det gäller omplacering av f.d-ingar ,bland främst socialisterna och de gröna !
   Lenins ord, ” En Genosse är,och förblir en Genosse”….

   Gilla

 • The proud swede

  Just när man trodde att regeringen omöjligtvis kunde fatta några mer korkade beslut, så slår de oss med häpnad på nytt! Idioten Eliasson ska inte ha något jobb alls, han ska spärras in på Guantanamobasen för tid och evighet! Regeringen går från oklarhet till oklarhet.

  Liked by 1 person

 • ossie

  Äntligen. Grattis MSB når ta över stollen. Han blir kanske sosseledare när Svetsaren får kicken efter valet.

  Gilla

 • Rolf

  Äntligen!!! Han begrep nog att efter valet är han rökt.

  Gilla

 • Fredde

  Vad hjälper det Sverige om Eliasson lämnar polisen, när syltryggarna i regeringen styr tillsammans med ja-sägaren Ygeman?

  Men, det kommer nog en ny förmåga som på ett klurigt sätt kommer att göra Sverige säkert och tryggt.

  Utan armband, kanske blir det en chic liten klisterlapp ”rör inte min afghanska asylsökare från Iran” istället?

  Gilla

 • Fjodor

  Det fanns tydligen en till myndighet att förstörs. MSB nästa.
  Vad har han får hållhake på regeringen eftersom han tillåts fortsätta?

  Gilla

  • Lena

   Fjodor :
   Vi är många som ställer oss den frågan.

   Gilla

  • Billy Boy

   Dan Eliasson (S) har kanske kommit över uppgifter om någon / några på högsta politiska nivå som skulle leda till en ny skandal liknande den omtalade ”Geijer”-affären eller något liknande om han väljer att avslöja vad han vet.

   Då kan han ju lugnt sitta kvar och avnjuta förmånerna så länge han själv vill.

   Gilla

 • PeterM

  Inte en sekund för tidigt men synd att ännu en myndighet ska fördärvas. Stackars Sverige, Myndigheten för Samhällsskydd och Beredskap (MSB) är en för viktig myndighet för att anförtros åt ett stolpskott som Dan Eliasson

  Gilla

Kommentarer granskas inte före publicering. Det innebär att den som skriver en kommentar själv ansvarar för kommentarens innehåll. Den som skriver kommentarer ska följa svensk lag. Kommentera gärna, håll god ton och var artig, hota aldrig, använt sunt förnuft. Tre eller fler länkar innebär att kommentaren ställs i kö och måste vänta på godkännande.

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggare gillar detta: