Irakier fick läkarlegitimationen indragen, kliniken stängd och nu skattefusk

BROTTSLIGHET & INVANDRING. Den irakiske läkaren Husham Al-Wasty, är en gammal bekant från bloggen. Al-Wasty fick sin legitimation indragen i våras, nu upptaxeras araben med drygt tre miljoner kronor av Skatteverket.

Husham Al-Wasty Bild från Facebook

Husham Al-Wasty fick sin läkarlegitimation indragen efter att flera patienter fått allvarliga komplikationer av hans ingrepp som plastikkirurg. Hans klinik Svea vård tvingades stänga igen när den bland annat visade sig sakna godkänd utrustning och sterila verktyg.

Skatteverket har upptaxerat Husham Al-Wasty med 3 023 656 kronor för år 2020, pengar som han tagit ut privat, från sitt bolag City vandrarhem i Södertälje AB utan att redovisa för Skatteverket.

Skatteverkets har därför gjort en utredning som visar att kirurgen sålt sin vandrarhemsverksamhet i centrala Södertälje med inventarier till en konkurrent för 4,5 miljoner kronor.

Men köpesumman har inte betalts till bolaget utan till honom privat.

En miljon av dessa har satts in på hans bankkonto i Sverige.

Men till Skatteverket har köparen dessutom uppgett att han överlämnat 3,5 miljoner kontant till Al-Wasty i Irak. Det senare på grund av det landets rådande banksystem.

Al-Wastys vandrarhemsbolag försatts i konkurs nyligen. Al-Wastys klinik stängdes av myndigheterna, han verkar också inblandat i ett par stängda apotek.

***

TIDIGARE 2018-09-02. Irakisk läkare och tre andra araber begärs häktade för mordförsök på vårdcentral

BROTTSLIGHET. Fyra personer har begärts häktade för mordförsök efter det stora bråket på en vårdcentral i Skärholmen centrum i tisdags morse. En av dem är den irakiske ”läkaren” Husham Al-Wasty och en var minderårig och har släppts.

Läkaren kom till vårdcentralen tillsammans med fyra andra personer för att kräva tillgång till en lokal som han tidigare hade använt. När han nekades detta började alla fem att bråka och slåss med personalen.

Både patienter och anställda larmade polisen, som snabbt var på plats och grep alla fem männen. I torsdags begärdes fyra av dem häktade, på sannolika skäl misstänkta för mordförsök. Läkaren är en av de mordmisstänkta. Samtliga fyra är skrivna på samma adress.

Den mordmisstänkte läkaren har flera gånger kritiserats av Inspektionen för vård och omsorg (Ivo). Flera patienter har anmält honom för att de inte fått tillräckligt med bedövning vid hans ingrepp.

Vid ett tillfälle fick en av läkarens patienter föras akut till sjukhus, eftersom denne bedömdes ha fått en blödningschock i samband med en operation. Han ska ha varit mycket dåligt skick.

För två år sedan fick läkaren stänga en klinik han drev, också efter ett Ivo-beslut.

-Pettersson säger att det behövs läkare i Irak…

och SVT tycker proven är för svåra.

Filmen från maj 2017

TIDIGARE 2018-02-06. Läkare och fyra andra gripna efter attack på vårdcentralen i Skärholmen

BROTTSLIGHET. Två personer skadades lindrig efter ett bråk på en vårdcentral i Skärholmen i södra Stockholm. De båda skadade är personal på vårdcentralen. Fem personer har gripits.

Läkaren, som tidigare haft tillgång till lokalen, hade kommit dit och krävt att få tillgång tillsammans med ytterligare fyra personer. – Den här personen har haft tillgång till några rum där som han inte skulle ha längre, det är det bråket handlar om, säger Sven-Erik Olsson, polisens presstalesperson.

Alla fem som kom dit greps misstänkta för grov misshandel. Två i personalen har skadats, dock ej allvarligt och de behöver inte annan vård än den som finns på platsen. En av de gripna har förts till sjukhus med en huvudskada.

Flera polispatruller är på plats utanför vårdcentralen.

Polisen

-Pettersson säger att det är en spännande tid när läkarna ordnar patienter åt sig själva.

Arma land, med tanke på det demografiska läget som råder i Skärholmen och att impulskontroll uppenbarligen inte är gärningsmännens paradgren är det väl en inte allt för vild gissning att det rör sig om människor från icke-skidåkande nationer och en läkare som inte höll måttet. Vad tror du Stefan?

***

Stöd bloggen

Petterssons blogg drivs ideellt och är reklamfri. Vi säljer inga varor eller tjänster. Vill du uppmuntra oss och hjälpa till med de kostnader som finns så är du välkommen med ett bidrag!

  • Från Swedbank eller sparbanken konto 8257-8933415168
  • Från andra banker konto 8257-933415168

Paypal används av miljoner över hela världen för att överföra pengar utan att någon obehörig kan se dina betalningsuppgifter. Se till höger i datorn och längre ned i mobilen.

Du kan även SWISHA till 0760 858 480 

IBAN: SWEDSESS SE1580000825780933415168

4 thoughts on “Irakier fick läkarlegitimationen indragen, kliniken stängd och nu skattefusk

  1. Stefan Löfven Sveriges största katastrof, och då ingår där även en tidigare landsförrädare.

    12
  2. Konstigt , han har ju bara följt den Socialdemokratiska doktrinen ,eller värdegrundenb om den också kallas .
    ”Allt till invandrarna”

    17

Kommentera