Stäng

Miranda från USA får inte stanna i Sverige

INVANDRING. Miranda, 24, kommer från USA och läser sista terminen av en masterutbildning i Uppsala. I somras förde hon över pengar till sina föräldrars konto, för att de skulle vara i säkert förvar. Det är anledningen till att Migrationsverket nu väljer att inte förlänga hennes uppehållstillstånd.

– Jag har ju pengarna på mitt konto nu, jag förstår inte varför man skulle vilja göra så här mot någon som bidrar till det svenska samhället, säger Miranda som flyttade till Sverige sommaren 2016 för att läsa en master i digital media vid Uppsala universitet. Efter ett och ett halvt år pratar Miranda Andersson flytande svenska, har en svensk pojkvän och jobbar extra på en välrenommerad PR-byrå.

Men nu säger Migrationsverket att hon måste lämna landet, bara månader innan hon hunnit slutföra sina studier. Anledningen: i somras förde hon över delar av sina sparade pengar till föräldrarnas konto. Under två månader hade hon därför mindre pengar på sitt eget konto än försörjningskravet.

Enligt gällande bestämmelser måste den som vill ha uppehållstillstånd för studier i Sverige ha minst 80 640 kronor per år att leva för. Miranda Andersson hade mer än så, men trodde inte att pengarna behövde finnas synliga på bankkontot under hela vistelsen.

Expressen

-Pettersson säger att Migrationsverket och reglerna i Sverige är bisarra och det är ändå lindrigt sagt. Duktigt folk slängs ut, getherdar och analfabeter tas emot…

Är det några som sett några försörjningskrav på de ljugande afghanska männen som saknar asylskäl men ändå bor kvar i Sverige på skattebetalarnas bekostnad?

Har någon sett några försörjningskrav på de zigenare som häckar vid våra butiker år ut och år in?

Varför slängs inte stora delar av Malmös befolkning ut, de som lever på socialbidrag klarar knappast försörjningskraven…

Varför gäller bara reglerna för duktiga människor? Måste Miranda söka asyl eller sätta sig utanför ICA?

33 reaktioner på “Miranda från USA får inte stanna i Sverige

 1. S+MP+V utser skithålsländer till asylländer och de är bara intresserade av RÖSTIMPORT….
  Skötsamma människor som Miranda skulle aldrig rösta på dem och regler gäller bara skötsamma individer inte slöddret de vill ha in i Sverige!!!

 2. ”Jag är inte arg på Kickstarter, jag tycker bara de är idioter”, säger Jacobsson.

  ”När satirtecknaren Martin Jacobsson ville crowdfunda en barnbok om ”Den lilla röda hönan” blev det stopp hos crowdfundingsajten Kickstarter.

  Men sedan vände kickstarter och ber om ursäkt i ett mejl. ”We want to apologize – we made a mistake in our moderation”, skriver Kickstarter i ett mejl till Jacobsson.”

  https://nyheteridag.se/kickstarter-avbrot-annu-ett-borgerligt-projekt-nu-pudlar-de-och-ber-om-ursakt/

 3. Den fina tjejen har fel hudfärg enligt godhetsapostlarna,
  vit hudfärg = skuld
  mörk=offer
  så går det när äckliga ansvarslösa idioter får bestämma,
  in med mer skäggbarn det är så ont om män i sverige så tjejer får inte stanna. Arma,arma Sverige

 4. Förlåt på våra politikers vägnar, Miranda! Ingen vanlig svensk förstår heller, och ännu mindre kommer våra barn och deras efterkommande förstå vad som hände den här galna tiden!

 5. Skulle tro att Miranda har drabbats av Migränverkets Spamfilter. Fel nationalitet, Ej socialbidragstagare, Ej med i belastningsregistret, Ordnade förhållanden, Talar svenska flytande, Har Både telefon och PASS, Självförsörjande. Men myndigheten fick nog spel ordentligt när penning-transaktionen hamnade på ett vanligt konto i USA. Normalt sett går ju alltid alla överskottspengar till ISIS i Syrien.

 6. Dan Eliasson har säkert satt sina spår under sin tid som chaf på migrationsverket. Han var säker inte den ede token på det stället.
  Men det är märkligt att den som kommer hit utan pengar och utbildning samt avser att leva på bidrag, blir favoriserad av migrationsverket.
  Jag har frågat det förr men inte fått något svar, så jag frågar igen. Var kommer alla idioter i de statliga verken ifrån?

 7. Den humanistiska stormakten, med sin feministiska regering tycks spotta och söla ned laglydiga och skötsamma, igen och igen…

 8. En imponerande serie i fyra delar, jag tror att skribenten kommer att få rätt i sina tankar.
  Vi är så upptagna med vardagslivet att vi inte förmår att tänka så stort, jag orkar inte, det är alltför främmande och politiskt för mig, önskar vår ”lilla” värld tillbaka.
  https://peterkrabbe.wordpress.com/2018/02/03/full-spectrum-dominance-del-4-efter-ryssland-kommer-kina/
  Trivs helt enkelt inte såsom det ser ut och kommer att se ut.

 9. Stefan Löven, SOCIALDEMOKRATERNA + Miljödårarna vill ha det så här…Knallkorkarna, 87:an röstar på dem!
  De vill ha det som i Malmö i hela landet, muslimer och svart!

 10. Det måste ligga en hund begravd någonstans…
  Annars kan jag inte förklara,varför röda skitblaskan X-pressen skriver om detta !!
  Gissar själv,att slaskbladet missat något,typ hennes,”tummen upp” för Trump på Twitter t.ex.

 11. Det går inte att jämföra reglerna för uppehållstillstånd på grund av studier med zigernare och flyktingars förhållanden.
  Men pengar verkar vara det minsta Miranda har ont av, dessutom med en mamma som är VD och pappa advokat. Så det verkar rätt byråkatiskt.

  Hon får väl överklaga.

  1. Om svenskar skall kunna studera utomlands måste Sverige också ge uppehållstillstånd till utländska studenter.
   Nu är det många av de som tagit examen i Sverige som också velat börja jobba i landet därför många blir eftertraktade på arbetsmarknaden med en högre utbildning, men det brukar bli blankt nej från myndigheterna, de får inget uppehållstillstånd för jobb.
   De här zigenarna som finns utanför varje butik med koppen och ”hej, hej” , de finns där med auktoritetens goda minne.
   Orsaken att zigenarna finns där och tigger är av psykologiska orsaker , det skall indoktrinera svenska folket att de har det väldigt bra som inte behöver tigga.
   Zigenarna har inga skamkänslor utan ser det som ett vanligt zigenar jobb och i Sverige är tiggeriet mycket lönande, annars hade de försvunnit.
   Myndigheterna hade mycket lätt kunnat stoppa deras verksamhet, men de vill att de skall finnas där och hjärntvätta svenska folket.
   Om en svensk man slår en båge i en undanskymd buske och det uppdagas blir det kraftiga böter för honom, men de här zigenarna pinkar och bajsar i parkerna och annars grisar ned enormt, men myndigheterna gör ingenting för att stoppa lägren i parkerna och annorstädes.
   Många har blivit lurade av zigenartiggeriet, det är en organiserat lönsam verksamhet, som omsätter stora summor och allting är (negro pengar).

  2. När Stefan Löfven skall förklara vilka asylinvandrarna är vet han inte på vilket ben han skall stå på.
   Han har påstått att de skulle vara pensionsräddarna, men det har många insett att det är ett stort skämt.
   Sedan har han påstått att de är högutbildade och många är blivande läkare och forskare inom många områden, på ett foto var han omslingrad av sådana här forskarämnen, kan också ses som ett stort skämt.
   Han har påstått att de flyr för sina liv som gör att folket skall tro de flyr krig.
   Stefans geografi och historiekunskaper måste vara undermålig, eller så ljuger han helt enkelt.
   Alla de här länderna i Nord Afrika där många länder är muslimska asylländer och invandrare via båtar kommer ifrån, finns det inga krig, lite klankonflikter har alltid förekommit i de länderna.
   När man ser till foton av passagerarna på de här båtarna är det endast yngre män, därför är det inga flyktingar från krig.
   De som flyr ett krig är de flesta kvinnor och barn samt gamlingar, männen finns i landet och kämpar för det.
   Samma sak med de som kommer från Mellan Östern endast yngre män kommer till Sverige, som garanterat inte flyr från något krig.
   Många afghaner kommer till Sverige från Iran och kallar sig flyktingar, men Iran befinner sig inte i något krig.
   Därför påståendet att de här asylinvandrarna flyr från krig kan ses som en bluff.

  3. Mia. är det en synonym för Arnstad ?
   Vi har inte sett dig på länge med dina tankevurpor, suttit inlåst i det madrasserade rummet kanske ?

   1. Det går bra att komma med ett motaergument om du tycker det jag skrev var fel. Om du klarar av det.

    Kanske enklare att börja yra om Arnstad och madrasser.

   2. Hhhhmmm???
    Har du läst några rader längre ner vad jag skrivit, eller lever du i din helt egen bubbla och kan bara läsa vad du skriver ? Så jag vidhåller mig till ditt madrasserade rum

 12. ”Svenska modellen ska utvecklas och inte avvecklas”.

  Så då förstår ni varför Miranda inte får stanna i Sverige.

  Själv har jag en annan syn på utveckling än Sveriges sossar och definitivt en annan om vad som ska avvecklas.

 13. Hon skall vara glad för att hon så här tidigt har fått klart för sig hur kommunismen fungerar, nu slipper hon att ödsla tid och kraft i dårhuset Sverige.

 14. Helt sjukt som så mycket i dagens Sverige.
  Glad att jag inte är med och finansierar vansinnet längre, valde att emigrera.

 15. Jag tror att alla på migrationsverket gått den svenska lärarutbildningen och därför inte kan tänka klart.

 16. Miranda är universitetsutbildad och har ett kvalificerad extra jobb och en pojkvän i Sverige.
  Orsaken att hon inte får stanna i Sverige är att hon med stor sannolikhet inte kommer att lägga rösten på socialisterna, om hon hade kommit från ett utsett asylland och levt på bidrag skulle hon fått stanna helt säkert, därför sådana är säkra socialdemokratiska röster.
  Hela den här asyl och anhörighetsinvandringen är en röstimport för S V MP och ingenting annat.
  Alla från asylländer som säger att de är 18 år eller yngre får stanna och har ett snabbspår till att få uppehållstillstånd och medborgarskap, som de kan få efter endast tre år.
  Naturligtvis är det här ett sätt att få röster för de här partierna S V och MP.
  Miranda är inte den enda med hög utbildning och som kan försörja sig , som inte får stanna därför myndigheterna förlänger inte uppehållstillståndet.
  Det är många högutbildade som blivit drabbade, läkare, forskare m.m. därför det är de socialt utslagna som prioriteras av myndigheterna.

  1. Miranda som har en bra utbildning på universitet och jobbar extra med ett kvalificerad jobb och har en pojkvän i landet.
   Om hon nu hade fått uppehållstillstånd kanske hon hade gift sig med sin pojkvän som sannolikt också är väletablerat, man kan helt klart förutse att deras barn hade också blivit goda medborgare för landet.
   Det är den här typ av invandring som är mycket värdefull för Sverige och som landet behöver.
   Nu istället ger man mycket lätt uppehållstillstånd till de som kommer från utsedda asylländer, som de har ingen aning om deras bakgrund, därför de kommer in utan pass eller ID handlingar.
   Många har en mycket låg utbildning och i många fall ingen utbildning, därför i många av de här länderna finns inte obligatorisk skolgång.
   Många vill tjäna stora pengar för att kunna köpa fin bil och mycket annat, bidragen räcker inte för sådana inköp utan det blir kriminalitet, där de snabba pengarna finns för dem.
   Det är orsaken att kriminaliteten har ökat våldsamt i de täta asylinvandrarområden, sedan när den stora boomen kommer är när de kriminellas barn blir vuxna, därför de kommer att följa fadern.
   De här familjerna har också stora barnkullar därför finns det en stor återväxt på kriminella, sedan kan politikerna tjata om integration och annat trams, utan man måst gå till kärnan och det är politikerna som har skapat den gängkriminalitet som finns i landet.

 17. Fullt förståeligt att stackarn inte förstår, vi som bor permanent i landet förstår inte ens vi.
  Men då kommer vi till en väldigt viktig fråga som bör ställas. Dom som har fått utvisningsbeslut och ska ut ur landet, men som kan ansöka om studier och får stanna kvar p.g.a att dom ska studera. Gäller samma regler för dom också då, att dom ska minst 80 640kr på kontot ?

 18. Har någon koll på som hänt på Expressens redaktion? Är det en gisslansituation där, grasserar influensa eller är expressen.se kapad? Expressen som tillhör The Evil Emp…, f’låt Bonnierkoncernen har tidigare framstått som de största svenskhatarna. Är valutgången bestämd? Är det lönsammare med svenskhet? Eller är Söder berikat? Vem kan man egentligen lita på nu när Expressen inte längre är pålitliga svenskhatare? 😉

 19. Finns det något särr att stötta flickan?
  Med alla följare här på bloggen borde vi kunna göra en lista för stöd åt henne.
  Vet någon hur?

  1. Tänkte samma sak när jag läste… Vi startar namnlista…
   Vi kan kontakta Uppsala Universitet..

   Viktigt också att skriva till migrationsverket och fråga vem är ansvarig för en som absurd tanke…
   Tillåta de som utnyttjar välfärden, begår brott,vill tvinga oss att acceptera deras religion och kultur annars anmäler de oss för rasism och islamofobi stanna och kasta ut personer som tillför något och kan betala för sig..

 20. Miranda slängs ut….Vansinne. Vi har 100 000 tals flyktingar som officiellt
  Inte äger ngt. Ingen bryr, men här, sådana som Miranda vi behöver.Inte
  Icke läskunniga från tredje världen
  R

Kommentera

%d bloggare gillar detta: