Stäng

600.000 invandrare har inte rätt att stanna

INVANDRING. Migrationsfrågan har blivit ett hett ämne för italienska politiker inför valet i mars. Spänningarna har stigit  i landet efter att en extremist öppnat eld och skadade sex afrikaner i lördags.

Italiens tidigare premiärminister Silvio Berlusconi sa i en tv-intervju i söndags att asylinvandring har blivit en social bomb färdig att explodera i Italien och att den senaste skjutningen utgjorde ett säkerhetsproblem.

Den 81-årige Berlusconi visade tydligen att han skulle utvisa 600.000 illegala invandrare från landet om hans center-högerkoalition får plats i regeringen efter parlamentsvalet den 4 mars.

”Invandringen har blivit en brådskande fråga, för efter år med vänsterregering finns det 600.000 invandrare i landet som inte har rätt att stanna,” sa Berlusconi och fortsatte, ”Vi anser att det är absolut nödvändigt att återfå kontrollen över situationen.”

Berlusconi får inte ställa upp i valet eftersom han är dömd för skattebrott, domen är överklagad och har inte vunnit laga kraft, men han kan påverka den politiska situationen i landet, särskilt om hans partikoalition får tillräckligt med stöd för att komma in i regeringen.

”När vi sitter i regeringen kommer vi att lägga mycket resurser på säkerhet och soldater kommer att patrullera på gatorna tillsammans med polisen, sa den tidigare premiärministern.

Sputnik News

-Pettersson säger att 600.000 illegala invandrare på 60 miljoner invånare är något färre per capita än Sveriges 80.000 som aldrig kommer iväg härifrån och om asylinvandringen har blivit en social bomb färdig att explodera i Italien undrar jag om den inte redan exploderat här. Frågan är hur länge det dröjer innan svenska extremister…

6 reaktioner på “600.000 invandrare har inte rätt att stanna

Kommentera

%d bloggare gillar detta: