Stäng

PK försöker förbjuda tusenåriga runor

PK-IDIOTI. Det norska alpina skidlandslaget har slutat använda sin officiella landslagströja. Tröjan påstås nämligen innehålla symboler för nynazism.– Ingen i laget använder den där tröjan längre, säger OS-hoppet Jonathan Nordbotten till New York Times.  

Det var i oktober som det norska alpinlandslaget presenterade sin nya kofta. Kreationen anspelade på Norges förflutna som hemvist för just vikingar. I designen ingick autentisk runskrift – och det var där kontroversen tog vid.

Det visade sig nämligen att på tröjan fanns två runor som numera blivit approprierade av nynazistiska organisationer som Nordiska motståndsrörelsen: Tyr-runan och Leben-runan.

New York Times har uppmärksammat skandalen och beskrivit den som ”en skandal med nynazistisk prägel”. Dale of Norway, företaget bakom tröjan, har dock försvarat användningen av de laddade runorna.

– Nynazisterna brukar marschera med norska flaggor. Men det betyder väl inte att vi har slutat använda dem?, säger vd:n Hilde Midthjell.

Men i landslaget har man valt att bojkotta tröjan – för att undvika ytterligare skriverier. – Jag bär den inte själv och ingen av oss har på den framför reportrar, säger störtloppsåkaren Kristin Lysdahl.

Lysdahl får medhåll av landslagskollegan Jonathan Nordbotten. – Ingen i vårt lag använder den där tröjan längre, säger Nordbotten.

-Pettersson tycker det norska landslaget är ynkliga som slutat använda tröjan, men heder åt tillverkaren som vägrar dra tillbaka dem…

HÄR kan män beställa tröjan

HÄR kan kvinnor beställa tröjan 

Tyrrunan inte hets mot folkgrupp – så Försäkringskassan får ha kvar sin logo

 

Förbjud inte ”nazistiska” symboler, de tillhör vår historia som är betydligt äldre än nazismen

Tyr är en av asagudarna i den nordiska mytologin, tyr är isländska och det språk vi troligen alla pratade i norden en gång i tiden, på svenska stavas det ”ti”. Ska tisdag också förbjudas eller ska vi elda upp skogen Tiveden?

”Brottet hets mot folkgrupp innefattar att någon hotar eller uttrycker missaktning för en folkgrupp eller en annan sådan grupp av personer med anspelning på ras, hudfärg, nationellt eller etniskt ursprung, trosbekännelse eller sexuell läggning”

Begreppet hets mot folkgrupp borde plockas bort helt och hållet eller göras om eftersom lagen inte skyddar svenskar och den vita minoriteten.

Dessutom borde PK-etablissemanget omyndigförklaras för de är inte kloka, de är lika tokiga som nazister, islamister och kommunister…

10 reaktioner på “PK försöker förbjuda tusenåriga runor

 1. Dessa gamla nordiska runtecken visar, i motsats till ”Stridshingsten” Reinfeldt uttalande,att det fanns och finns en genuin nordisk kultur,långt innan Täby var påtänkt !!
  Det är väl detta som är en dorn i ögat,på alla invandringsivrare ?
  Samma förfarande som IS visar i M-Östern.Där många gamla historiska platser och byggnation raserades,av dessa islamska barbarer !
  Vill minnas någon sade:”Den som förgör (förnekar) vår historia har ingen framtid !”

 2. En vacker tröja som borde bäras med stolthet eftersom den talar om ett nordiskt arv som vi bär på, även norrmännen. Nazistkortet är lika utslitet som rasistkortet, patetiskt!

 3. Reblogga detta på Ivans Blogg och kommenterade:
  Mycket bra beskrivet om hur man uppfostrar de nya generationer utan rötter och med böjda ryggar. Eftersom utandning är idag en dödssynd för att man andas ut koldioxid så blir man inte förvånad om detta smittar av sig till andra samhällssymboler/funktioner.

  Den nya generationen måste vara viljelös, rotlös och villig att svälja allt med hår och hull.
  Då återstår det i detta klimat ett stark kort som alla besitter och det är att söka mening med tillvaron långt in i sin själ, där inga symboler behövs och inga rötter heller, men den inre visdomen ger en vetskap och styrka om livets egentliga mening.

 4. Bästa sättet att ”desarmera” bruket av symboler som kapats är att använda dem i alla andra sammanhang. Själv har jag en svensk flagga på vänster kavajslag fastän jag inte är eller har varit rasist. Jag brukar kalla mig själv kulturist då jag inte tror på alla kulturers lika värde.

 5. PK folket dansar Limbo för invandrarna och tävlar om hur långt ned mot avgrunden de kan böja ryggen bakåt, något som borde vara ganska lätt vid det här laget(!)

 6. Ur led är tiden, skrev Shakespeare. Och det stämmer på nutidens situation också. Vad är det folk är rädda för? Att den invasiva sekten skall bli lite stötta i kanten?
  Kom ihåg, vi är värdarna de gästerna.

Kommentera

%d bloggare gillar detta: