Sverige 7:14 – En uppmaning till bön för Sverige inför valet 2018


KRISTENDOM. – Pettersson är ateist, men medlem i Svenska kyrkan, det är lätt att slänga in handduken och låta andra sköta ruljansen, men kyrkan är en del av vår historia vare sig vi vill det eller inte.

Svenska Kyrkan är våra förfäders kyrka och tillhör vår tradition. Alternativet är sämre, mycket sämre.

Lars Enarson är den förste mera kände svenske väckelsepredikant som tar klart ställning inför valet och uppmanar till förbön för sverigedemokraterna och Jimmy Åkesson.

​Enarson har idag publicerat ett upprop, delar av det nedan, hela HÄR:

Så här behöver vi därför be för Sverige detta valår

 1. Be först och främst bönen Fader Vår för Sverige varje dag! Detta är en direkt befallning från vår Mästare och det viktigaste och mest avgörande vi kan göra. Guds namn har blivit vanhelgat i vårt land. Be att det blir ärat och upphöjt igen!

”Så ska ni be: Vår Far i himlen, låt ditt namn bli helgat. Låt ditt rike komma. Låt din vilja ske, på jorden som i himlen. Ge oss i dag vårt dagliga bröd. Och förlåt oss våra skulder, så som vi förlåter dem som står i skuld till oss. Och för oss inte in i frestelse, utan fräls oss från det onda. För riket är ditt, och makten och äran i evighet. Amen.” (Matt 6:9-13)

 1. Be om förlåtelse! Eftersom församlingen har nyckeln till vårt lands utveckling behöver vi be om förlåtelse för vårt misslyckande att vara ett salt och ett ljus. Vi behöver också be om förlåtelse för att landets kristenhet dömt ut Jimmie Åkesson och hans partis önskan att bevara Sverige som ett kristet land. Be om ödmjukhet och förkrosselse i Sveriges kristenhet till omvändelse och frimodighet att stå upp för Guds Ord utan kompromiss!
 2. Be om omvändelse inom KD och dess ledning så att de inte åker ur riksdagen! Just nu marginaliseras sådana inom partiet som står för bibliska värderingar och Gud kan inte ge sin välsignelse till detta. Be om ödmjukhet och omvändelse!
 3. Be för Jimmie Åkesson! Vi är kallade att be och tacka Gud ”för alla i ledande ställning”, inte att förbanna! Tacka Gud för Jimmie Åkessons uppmaning att be för Sverige! Be om Guds nåd, välsignelse och vishet över hans liv och det parti han leder!
 4. Be att Gud avslöjar alla försök till valfusk, lögn, bedrägeri och manipulation i valet! Jag upplever en sanktion med profetian att ”Fienden äger tronen i Sverige, i media och i politiken. Sverige gör vad Satan anbefaller om.” Valrörelsen detta år har en demonisk dimension mer än i tidigare val och det kommer att innebära en andlig strid mot ondskans andemakter på en högre nivå. Guds ord säger: ”Den laglöses ankomst är ett verk av Satan som kommer med stor kraft och med lögnens tecken och under. Med ondskans alla konster bedrar han dem som går förlorade.” (2 Tess 2:9-10) Regeringen har redan tillsatt olika kommissioner för att begränsa det fria ordet i Sverige inför valet, bl a under förevändningen att förhindra ”fake news” från ”alternativ media” och att ”försvara folket från psykologisk övertalning”, med hänvisning till att Ryssland försöker påverka valutgången. Hotet om fängelsestraff för journalister som kritiserar Sverige utomlands är ett sätt att skrämma journalister till att gå i regeringens ledband.
 5. Be att Sverigedemokraterna blir landets största parti i valet och att Moderaterna och KD kommer att samarbeta med SD efter valet och bilda ny regering! Jag inser att detta är en kontroversiell bön idag för många kristna. Men det finns ingen alternativ väg till en praktisk, reell förändring i Sveriges marsch mot en antikristlig diktatur. Både alliansen och vänstern är delaktiga i landets nuvarande utveckling och har genom ”DÖ uppgörelsen” bundit upp sig till varandra i en odemokratisk allians.
 6. Be att Sverige blir en ”fårnation” (Matt 25:31ff) – ett föregångsland i Europa att välsigna Israel och Jerusalem! ”Jag ska välsigna dem som välsignar dig och förbanna den som förbannar dig.” (1 Mos 12:3) Sverigedemokraterna vill att Sveriges israelambassad flyttas till Jerusalem om de får bestämma. Låt oss be att de får möjlighet att göra det! Det skulle ge Guds välsignelse och välbehag över vårt land.

Observera att jag inte säger i detta upprop till förbön för vårt land att Sverigedemokraterna är lösningen på Sveriges problem! Däremot talade Guds Ande till mig på morgonen den 12 januari att Sverigedemokraterna är det enda politiska alternativet idag till den utveckling som nu pågår i Sverige mot en antikristlig diktatur.

Det är bara Gud som har lösningen på Sveriges problem och församlingen har fått ansvaret att förmedla den. Om Sverigedemokraterna kommer i en ledande ställning efter valet kommer det att bromsa upp den antikristliga agendan i vårt land och ge evangeliet större frihet att förverkliga den kallelse Gud har på Sverige. Ingenting kan vara viktigare än detta. Det är detta vi ska be för!


10 responses to “Sverige 7:14 – En uppmaning till bön för Sverige inför valet 2018

 • Sema Teymur

  Tack för uppmuntran Lars Enarson. Fortsätter be för Sverige. Tacksam om ni informera mig inför nästa bönemöte. Vill gärna vara med och bedja för Sverige.

  Guds rika välsignelse över Sverige och alla bedjande trogna börder och systrar i Jesu Kristus.

  Gilla

 • Kurt Kodstedt (påhittat namn)

  Lars Enarssons text är mycket bra, är själv agnostiker men naturligtvis är kyrkan en del av vårt kulturarv som verkat för familjens och samhällets sammanhållning. Punkt 5: ” Den laglöses ankomst är ett verk av (S)atan som kommer med (S)tor kraft och med lögnens tecken och under. Med ondskans allah konster bedrar han dem som går förlorade.” Regeringen tillsätter en kommission för att begränsa det fria ordet. Texten får mig att tänka på (S)OCIALDEMOKRATEN (S)tefan Löven och hans mycket aggressiva försvar av s.k. ”ensamkommande baarn” från Afghanistan….Det är tveklöst satans verk att ha ”öppna gränser” och ”öppna hjärtan” och att utse skithålsländer till asylländer och tillåta att unga män utan pass + ID kan söka asyl med mycket allvarliga konsekvenser för Sveriges befolkning där kvinnor mördas och våldtas, där konsekvensen är att hela Sverige snart ser ut som Malmö med en klan-och gängkriminalitet vi aldrig haft i vårt land!
  Fader Vår, som är i himmelen, helgat varde ditt namn, se till vårt folk, bekämpa (S)atan – skydda och led SD, kasta ut de falska budbärarna från svenska kyrkan och bränn dem i helvetets heta eldar. Amen!!!

  Gilla

  • Kurt Kodstedt (påhittat namn)

   S.k. ”mörk materia” består mer än 90% av ”verkligheten” av, att diskutera om en ev. ”Gud” finns blir mer relevant den dag vi vet vad ”mörk materia” är….De främsta fysikerna har en lång bit kvar på den vägen….

   Gilla

 • The proud swede

  Nu hör det ju till saken att det finns ingen gud..det har aldrig funnits nån gud…och det kommer aldrig att finnas nån gud, utan det är bara ett påhittat fantasifoster skapat av människor som är rädda för att dö…vanligt sunt förnuft och ett logiskt tänkande omöjliggör existensen av alla former av gudar och andra högre väsen…

  Gilla

 • El gringo

  Hoppas att SD får egen majoritet och beslutar om utträde ur EU, stängda gränser för asylanter samt att utvisa, repatriera och deportera 90-95% (dvs max 100 000-200 000 blir kvar) av de som kommit.

  Gilla

 • Kent

  Det är ju nästan så man kan bli lite frireligös när man läser detta.
  SD är väl det halmstrå som finns att ta tag i innan vi ohjälpligt sjunker ner i den islamistiska dyn.
  Blir det oförändrad status efter valet så är vi bortom all räddning.

  Gilla

 • Greta

  Ja, det är ett mycket bra initiativ av Lars. Tyvärr kommer den en generation försent. Domen över landet är redan här som de flesta som läser bloggen redan förstått.

  Däremot kan det vara en bra idé att börja fundera på vad man egentligen tror på. Det är lätt att vara ateist i sverje, men hur kan man vara säker på att man har rätt? För var hamnar vi om Gud finns och Jesus verkligen dog för våra synder?!

  ”Jesus sade till honom: Jag är vägen, sanningen och livet. Ingen kommer till Fadern utom genom mig.” (John 14:6)

  Gilla

 • Joy

  Nu har ju inte helig ande sagt mig något, undrar om Gud lägger sig i den svenska politiken. Men vi har utrustats med eget tänkande och ansvar, det är vår uppgift att skapa ett gott samhälle. Ingenstans i Bibeln finns uppmaningen att skada sitt eget folk och låta dem ockuperas, våldtas och mördas.

  Gilla

  • Ruth Magnusson

   Inte jag heller. Men kan man vara säker? Det sägs ju att Gud hör bön. Och det är alltid värt att pröva alla vägar.

   Gilla

 • Mr Jordan

  Amen!

  Gilla

Kommentarer granskas inte före publicering. Det innebär att den som skriver en kommentar själv ansvarar för kommentarens innehåll. Den som skriver kommentarer ska följa svensk lag. Kommentera gärna, håll god ton och var artig, hota aldrig, använt sunt förnuft. Tre eller fler länkar innebär att kommentaren ställs i kö och måste vänta på godkännande. Använd bara ett alias, skifta inte.

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggare gillar detta: