En ny vår att vänta?


Anders Thornberg verkar vara ett bra val som ny polischef, åtminstone om man ska tolka professionen som uttalat sig idag.
Dessa lovord betvivlar jag inte en sekund. Ett förtroende tar tid att bygga upp, men går väldigt fort att rasera. Händer inget på allvar i kampen mot brottsligheten kommer snart förtroendet för Thornberg att naggas i kanten på ett obarmhärtigt sätt.

Därför vill jag att Thornberg som den vuxna människa han är, bjuder in samtliga åtta partiledare för riksdagspartierna till en vuxen dialog om kampen mot brottsligheten och att samtliga åtta partiledare accepterar detta som de vuxna människor de är.
Där vill jag att man lovar varandra att kampen mot brottsligheten ska föras skoningslöst på alla plan och att alla resurser som polisledningen och den enskilda polisen på gatan önskar i denna kamp, ska utlovas och finansieras fullt.
Det hederliga Sverige förtjänar detta och ett fortsatt förtroende för samhället kräver det.

12 responses to “En ny vår att vänta?

 • Greta

  Nej, det är aldrig bra med en underrättelseofficer i poliskläder och som högsta hönset i poliskåren, då är risken stor för att det tummas på både rättssäkerheten och det lilla som är kvar av yttrandefriheten. Vad som är mycket oroande är de specialförband i poliskläder som verkar agera helt rättslöst, vilket vi ser upprepas gång på gång.

  Gilla

 • Bosse

  Jag såg frågestunden i riksdan idag och där kom Morgan Johnsson med en stor lögn när han svarade på Adam Martinens fråga.Han sa att Sverige utvisar 1000 st i månaden.Förra året (2017) så utvisades 1200 st på hela året. Och året före var det 700 st.

  Gilla

 • Bosse

  Jag är av den uppfattningen att det där jobbet är inte så svårt.Nästan vem som helst skulle klara denna uppgift.Du behöver bara göra ett par saker så är 85 % av uppgiften avklarad. 1.Alla utländska brottslingar som har begått grova brott ska utvisas direkt på livstid.. 2. Stoppa invandringen och utvisa alla som har fått avslag på direkten. 3. Skrota kod 291 och erkänn vilka som är i majoritet av brottslingarna. Lägg av med värdegrund och förnekelse och se verkligheten istället. Anders Thornberg kommer inte att klara jobbet om han inte erkänner verkligheten. Därför att där är hela problematiken.Förnekelsen.

  Gillad av 1 person

 • ruben

  Jag håller mej neutral t.v. Han har gått polisutbildning och haft intresset sedan tidig ungdom, det tror jag är ett plus.
  Det kan bli ett psykologiskt lyft och styrka inom poliskåren, som kan betyda mycket, hoppas jag. Det kan locka fler kloka människor till polisutbildning, det behövs fler sökande tydligen.

  Gilla

 • Lena

  Jag har lyssnat på några klipp där han talar, nu talar han halländska för några år sedan rikssvenska, vill han vara folklig eller ?

  Gilla

 • Sea Gull

  Ett bra val👍!

  Gilla

 • Sisu

  Glöm dock inte han under lång tid ljugit om antalet terrorister vi har i Sverige.

  Gilla

 • eugenecork

  om man vill ha en förklaring på företeelser
  kring oss…framförallt i Sverige, läs då Agrias
  syn på behandl/samlevnad med våra husdjur
  …bergis på att detta passar in inte bara på
  Katter å Hundar, utan även Araber!!!

  https://www.agria.se/katt/artiklar/om-katt/kel-och-bitaggression/

  Gilla

 • Argus

  Det förekommer krav på att SÄPO:s roll i terrordådet på Drottninggatan utreds av en opartisk utredare. Är det då läge att utse den högst ansvarige till rikspolischef? Om det nu framkommer att SÄPO borde gjort mer och rent av kunnat förhindra massakern kommer en ny rikspolischef att behöva utses.

  Gilla

 • assad

  Hej alla. Här kommer dagens roliga ord: Pedagogikprofessor.

  Gilla

 • Joy

  Jag är säkert gnällig nu, men vad kommer att förbättras? Ingenting eftersom vi har den regering och opposition vi har!

  Gilla

  • Bosse

   Joy! Jag håller med.Och sen ska vi inte glömma att domstolarna just nu är infiltrerad av vänsteraktivister som inte ger dessa våldsmän några straff.Dom är ute igen efter någon månad eller att dom får villkorligt och inte behöver sitta alls i fängelse. Vi kan ha världens starkaste polis och polischef,men det hjälper inte om vi inte har några straff. Eller när vi har en regering och opposition som är på brottslingarnas sida.

   Gilla

Kommentarer granskas inte före publicering. Det innebär att den som skriver en kommentar själv ansvarar för kommentarens innehåll. Den som skriver kommentarer ska följa svensk lag. Kommentera gärna, håll god ton och var artig, hota aldrig, använt sunt förnuft. Tre eller fler länkar innebär att kommentaren ställs i kö och måste vänta på godkännande. Använd bara ett alias, skifta inte.

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggare gillar detta: