Stäng

Säpochefen Anders Thornberg blir ny rikspolischef

POLISEN. Säpochefen Anders Thornberg blir ny rikspolischef efter petade Dan Eliasson.

-Pettersson tycker det är ett bra val. Anders Thornberg, född 1959 utbildade sig till polis och blev klar 1981 och började som vanlig polis då. Thornberg började på Säkerhetspolisen 1986, där han varit spanare, informationschef och operativ chef, samt sedan juli 2012 generaldirektör. Han utsågs till rikspolischef idag den 1 februari 2018 med tillträde den 15 februari.

 

24 reaktioner på “Säpochefen Anders Thornberg blir ny rikspolischef

 1. Jag vill minnas att Anders Thornberg är S. Vi får se om han får mandat att ta tag i kaoset. Detta är bara början på Löfvens strategi inför valet.

 2. En reflekterande människa i stället för en spyhink. Gud ske pris.

  Vem ska nu flyttas till Säpo i detta femton-spelet?

 3. Säkert bättre än Eliasson för polisens trevnad och arbetsmiljö men knappast tillräckligt bra för Sverige och dess fortlevnad som fritt land. Jag har aldrig hört att han t ex vill stoppa massinvandringen. I stället har han sagt att han vill stoppa dem som vill stoppa den!

 4. Det skall bli spännande att se om hans kompetens räcker till för de enorma problem han kommer att ställas inför. Ett Lycka Till på vägen kommer han att behöva.

 5. Kan nog bli bra sämre är omöjligt känns det som men det var skrämmande att höra att det är första gången som nån med polisiär bakgrund får jobbet. Anledningen till att det har gått förut ( antar jag) torde väl vara att innan det okontrollerade insläppandet av allsköns dysfunktionella avskräden som nu kommit var Sverige någelunda förskonat från brott i stora mängder även brottens art var annorlunda.

  1. Även där Dan E var innan på Migv. samt Försäkringskassan.
   Nu senast inom poliskåren.
   Han var inte varit omtyckt på någon av de ställena.

 6. Anders Thorberg blir en mångdubbelt bättre rikspolischef än spyan Dan Eliasson (S). Men han får en tuff uppgift att städa upp i åratals av Eliassons alla försummelser.

  – Kontrollen över alla utanförskapsområdena runt om i hela landet måsta tas tillbaka till samhället från de våldsbejakande gangstergängen som nu innehar makten där.
  – Den islamistiska terrorismen måste nedkämpas.
  – Den utbredda och grova våldsbejakande kriminaliteten måste pressas tillbaka ordentligt så att allmänheten kan återfå känslan av trygghet igen.
  – Våldtäktsepidemin måste stoppas
  – Mellan 50 000 och 100 000 illegala som uppehåller sig i Sverige måste letas upp, gripas och utvisas.
  – Gränsbevakning måste förstärkas för att få stopp på människosmuggling, insmuggling av droger, steroider, vapen och ammunition mm mm

  Osv osv

  Anders Thornberg och hans poliskollegor kommer att få det jättetufft på jobbet.

  1. Den svåraste uppgiften för honom blir att få mandat att agera.

   PK-maffian kommer att göra det hela till ett inför-valet-spektakel, för att visa handlingskraft och därmed fiska röster från ”rasisterna”.

   Sedan, efter valet, finns det risk för att allt fortsätter som vanligt – utför…
   Vallöften är ju inget värda efter valet – särskilt inte sossarnas löften.

 7. Ja, Eliasson är en katastrof för sverje och nu fortsätter hans bravader med nästa myndighet.

  Däremot är Thornberg långt ifrån ett bra val, tvärtom kan det betyda ur askan i elden. Jag kan inte se det på något annat sätt att Eliassons misskötsel var planlagd för att ersättas med ”en handlingens man”.

  Räkna med Stasimetoder mot alla oliktänkande som exempelvis den här bloggen. För Anders verkar inte lägga fingrarna emellan när det gäller att bryta mot svensk lag och med kopplingen till Säpo och deras utländska och inrikes agenter är fältet öppet för en riktig otrevlig framtid för de som älskar ett demokratiskt samhälle.

 8. Att erkänna problemen är det första steget, lyssna gärna på de som vet.
  Tyvärr har ”spöken” som Fredrik R en förmåga att gå igen, kanske att han försvinner ut i kulissernas labyrinter och inte återuppstår.
  Förövrigt en strålande bra intervju !

 9. Jag googlar runt lite på rikspolischefer och kommer fram till att det här är den första utbildade polisen som går jobbet. Det har varit jurister och en, vad som kallas ”ämbetsmän”. Björn Eriksson har examen från handelshögskolan. Så det ska bli väldigt intressant att följa Anders Thornberg och se vad han går för, jag är också intresserad av vad GW har att säga om honom

  1. Med Björn Ericsson så har han varit omtyckt där han har varit.
   När Björn talar gör han det rakt ut och det hörs samt
   menar vad han säger.

   Björn Eriksson hade en hel del i backfickan.
   Generaltulldirektör och chef för Tullverket och Kustbevakningen 1983–1988.
   Under sin tid som rikspolischef utnämndes även
   Björn till ordförande för World Customs Organisation.
   Björn Eriksson var även president över Interpol 1994–1996.
   Efter denna period utnämndes han för första gången i organisationens historia till hederspresident och behåller än titeln

   De är lätträknade som har varit president i Interpol samt blivet utnämnda till hederspresident förutom Björn Ericsson,
   av dem som har varit rikspolischef.

 10. Allt är ju bättre än miffot Eliasson…Christer Pettersson, Clark Olofsson, Svartenbrandt….alla tre hade varit bättre än miffot….

Kommentera

%d bloggare gillar detta: