Nyanlända i försvaret


Som, ni läste rätt. Fria Tider har uppmärksammat en riksdagsmotion som de borgerliga partierna lämnat in tillsammans och där man under motionen 2017/18:3220 punkt 14. kan läsa följande:

”…om möjligheten att använda de frivilliga försvarsorganisationerna för att ge nyanlända en väg in i det svenska samhället…”

Nyanlända är somalier, afghaner, syrier m.fl. som anlänt från länder i krig, inte minst unga män som flytt istället för att bekämpa fienden. Nu ska dessa slussas in i det svenska försvaret och på olika sätt hjälpa till att hålla stånd mot Sveriges eventuella fiender.

Förutom att människor som flytt krig ska slussas in i det svenska samhället med hjälp av militära åtaganden, ska de kanske också ges insyn i hur delar av det svenska försvaret fungerar?

Tror ni att IS, andra terrororganisationer och enskilda stolar som Rahmat Akilov ser en chans att utnyttja detta? Någon?

Fria Tider

Motion 2017/18:3220 i sin helhet

 


20 responses to “Nyanlända i försvaret

 • eva

  Skulle man inte kunna tänka sig den enkla tanken att de åtminstone skulle vara svenska medborgare(även om medborgarskapet inte i säg kräver något) innan de släpptes in i viktiga samhällsfunktioner. Det är viktigare att komma med knäppa förslag än att se till landets bästa.

  Gilla

 • Billy Boy

  Förslaget kommer från Alliansen där Annie Lööf (C) ingår än så länge.
  Idén med ta in ”Nyanlända i försvaret” verkar ha drag av ett liknande galet förslag Centerledaren kom med tidigare om att placera bilbrännare hos polisen.

  Jag tycker Alliansens motionen 2017/18:3220 punkt 14 borde ändras till att lyda ”Nyanlända rekryteras till Alliansen” i stället för till Försvaret.

  Gilla

 • Fredrik toolanen

  Smart att ge fienden vapen.
  Dumheten saknar begränsningar i Sverige.

  Gilla

  • observatör

   För några år sedan fick ”flyktingbarn/ungdomar” i Sollefteå träna på att skjuta med skarpladdade vapen på stadens skjutbana.
   Ett samarbete mellan Migrationsverket och stadens politiker…..
   Flyktingungdomarna, som flytt från ”krig och elände” (enligt Fridolin) deltog i skjutandet med stor glädje och entusiasm!
   Sök på Google ”Laddade för prickskytte Sollefteå” för att läsa hela saken.

   Gilla

 • Billy Boy

  Nyanlända i försvaret kunde vara en tillgång när det påbörjade inbördeskriget i Sverige växer i omfattning.

  Nykomlingarna kunde redan nu krigsplaceras för att senare infinna sig obeväpnade på skyddsvärda militära skyddsobjekt och då tilldelas uppgiften som levande sköldar.

  Det är ju så dom själva betett sig / beter sig i krigshärdarna i ursprungsländerna dom påstått sig ha flytt ifrån.

  Gilla

 • Kurtan

  Naturligtvis rent vansinne men detta är ännu en dåraktig åtgärd för att köpa sig tid vid makten.

  Andra sidan av ”myntet” är positiv, tro det eller ej, det visar nämligen solklart att de är totalt oförmögna att styra ett land!

  Den som vid det här laget inte inser detta är förlorad, dvs totalt hjärntvättad och jag hoppas verkligen att denna siffra är mycket under 50 procent av valmanskåren i Sverige…

  Framtiden kommer att visa detta…

  Gilla

 • Kurt Kodstedt

  Dårhuset Sverige, kan bara komma från svenska politiker, någon störning genetiskt, Finska politiker eller politiker i Ungern skulle aldrig föreslå något sådant här!!
  Jävla dårar till politiker utan minsta verklighetsförankring eller sunt förnuft. Ut med dessa LATMASKAR som inte kan torka sig i röven själva, de behövs bättre där de kommer ifrån!! UUUUUUUT!!!

  Gilla

 • Mm

  7klövern är så tokiga så de hittar på precis vad som helst. Vapenvägrare från Afrika, Mena länderna med kunskap att döda från sina hemländer och lojaliteter från hemlandet skall ingå i vårt försvar. Mycket har man hört men detta slår det mesta, tokpartierna hittat på.

  Gilla

  • maar

   Menar PK-maffian att de ”nya soldaterna” (Somalier, Afghaner m.fl.) skall rensa bland dem sina, alltså självsanering ?

   Gilla

 • Mr Jordan

  Ok, jag vet att det är valår, ambitionen är inte att söka brett stöd, snarare profilera sig på bästa, innovativa och mest prestigefyllda vis. Jag undrar bara, finns det ngt finstilt i detta pårökta förslag? Av skattemedel finansierat vapenskåp och fri ammunition i dito lägenhet? Ceremoni och medalj av kungen? Statligt finansierade legosoldater som har till uppgift att döda så många svenskar som möjligt? Livslång ersättning till terroristernas familj?

  Gilla

 • ruben

  Ja riksdagens ledamöter, vill väl beväpna okända utländska dysfunktionella resurser för att bekämpa de jättefarliga sverigedemokraterna och hatsajterna. Jag tror på allvar att de brunnit helt i pk-kretsarna. När det gäller att bevilja uppehållstillstånd krävs inga noggranna bakgrundskontroller eller registerkontroller. Jag hörde en gång, på 1960-talet nämnas att Sverige skulle förrådas och det är väl vad, som redan hänt.
  Det slarviga rutinerna i Migrationsverkets handläggning av utländska ”flyktingar” undergräver flera ggr per dag Sveriges säkerhet. Inget tal om källkontroll eller karantän där inte. En nonchalans, som MSB snarast måste förbjuda tänkte jag, men nu kommer det en ny chef, som tycks ha ”finare” värdegrund än att bry sig om att försvara Sverige?

  Gilla

 • El gringo

  Då blir ju försvaret mer och mer Sverigefientligt, inifrån, helt vansinnigt.
  Och som vanligt är det ursvenskarna som framgent kommer att få ta konsekvenserna av detta dårskap!

  Gilla

 • Jhonsson

  Sveriges väg mot undergången påskyndas i allt högre grad av våra politiker. Dessa stackare har ju flytt krig, varför skulle de vilja sina liv för oss? Om de nu inte vill ha tillgång till vapen och ammunition förstås. Och vem vill bo på samma ”lucka” som ett gäng från Afghanistan?

  Gilla

 • Fyllfinnen

  Hhhhmmm ?
  Vem var det som skulle ta över MSB nu igen, ja någonstans måste Eliasson börja. Nog för att det var andra som lade in motionen. men nya MSB chefen har väl någon hållhake på dessa så det är nog hans tankevurpa från början. Hur det än ligger till, så måste man säga att dessa så kallade folkvalda. Dom måste ha megaextrem otur när dom tänker till lite, världens största otur i människans historia

  Gilla

 • Argus

  Som den krista ateist jag är måste jag recitera Lukas 23:34 ”Fader, förlåt dem; ty de veta icke vad de göra”.

  Det verkar vara hög tid att avskaffa riksdagshuset på Helgeandsholmen och sätta riksdagsmännen mitt bland folket. Plenum kan de ha via Skype.

  Gilla

 • Joy

  När man för länge sedan ansett att botten är nådd, rasar det ännu längre ner.

  Gilla

 • assad

  På en vansinneshetsskala från 0–10 har vi här en klockren tia.
  Det är numera på det viset att allt som görs i Sverige är ren dårskap.

  Gilla

 • whatthefeng

  Hmmm…

  På fullt allvar? Sätta vapen i händerna muslimer är lika farligt som att fylla brandsläckare med bensin.

  Hjärndöden kan numera återfinnas i stort sett alla politiska läger.

  Gilla

Kommentarer granskas inte före publicering. Det innebär att den som skriver en kommentar själv ansvarar för kommentarens innehåll. Den som skriver kommentarer ska följa svensk lag. Kommentera gärna, håll god ton och var artig, hota aldrig, använt sunt förnuft. Tre eller fler länkar innebär att kommentaren ställs i kö och måste vänta på godkännande. Använd bara ett alias, skifta inte.

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggare gillar detta: