16-årig afghan åtalas för mord på afghan på Friskis och Svettis


BROTTSLIGHET. Nu åtalas den påstått 16-årige pojke som misstänks ha knivmördat en 17-åring i Friskis och Svettis lokaler i Ängelholm i september förra året.

Den åtalade, som vid tillfället påstås var 15 år och heta Ahmad, hamnade i bråk med en 17-åring i omklädningsrummet. Bråket urartade och slutade med att den äldre av de två fick allvarliga stickskador och senare avled.

Enligt åtalet dödades offret med tre hugg och den misstänkte förövaren åtalas nu för mord.

Det var på eftermiddagen den 9 september som polisen kallades till platsen och senare samma kväll greps den misstänkte för mordförsök.

– Pettersson noterar att ”faktagranskande och seriösa” SVT inte med ett ord andas om att både den misstänkt mördaren och offret är ”barn”som påstår att de kommit ensamma från Afghanistan.

Enligt vittnen är det troligare att de är betydligt äldre och som vi vet är afghanerna ofta från Iran där de har sin familj. Det tycker dock SVT är onödigt att förmedla till allmänheten.

Helsingborgs Tingsrätt B 5081-17

TIDIGARE 2017-09-12. ”Invandrarbarn” misstänkt för knivmord i Ängelholm – kan släppas på grund av tolkbrist

INVANDRARVÅLD. Idag på tisdagen skulle den ”15-årige pojke” som misstänks för knivmordet på Friskis och Svettis ha ställts inför häktningsdomaren. Men häktningsförhandlingen är tills vidare inställd på grund av tolkbrist.

Två av tingsrättens anställda har ägnat hela dagen åt att hitta en tolk via alla tänkbara tolkförmedlingar och andra kanaler. Men vi har helt enkelt inte lyckas hitta någon tolk, säger rådman Martin Persson vid Helsingborgs tingsrätt.

Tidsfristen för att hålla 15-åringen anhållen går ut på onsdagen klockan 18.20. Om han inte ställs inför häktningsdomaren senast då måste han släppas.

-Pettersson undrar om rättsväsendet skämtar med oss. En misstänkt mördare av oklar ålder och bakgrund kan alltså släppas i morgon om ingen tolk hittas!!! Varför inte släppa honom, hända hem…

TIDIGARE 2017-09-11. 17-årig ”ensamkommande” mördad på Friskis & Svettis av 15-årig ”ensamkommande”

INVANDRARVÅLD. Den 17-åring som fick allvarliga stickskador efter ett misstänkt mordförsök utanför ett träningscenter i Ängelholm i helgen har avlidit. Det uppger polisen på sin hemsida.

Det var på lördagskvällen som 17-åringen knivskars svårt och blev allvarligt skadad. Händelsen skedde utanför Friskis & Svettis gym i Ängelholm. Pojken vårdades på sjukhus för sina skador men avled under måndagseftermiddagen.

En 15-årig pojke är anhållen misstänkt för mord alternativt dråp.

– I och med att han är avliden så räknas det som mord, säger Karim Ottosson, lokalpolisområdeschef vid polisen i Helsingborg. Enligt polisen kommer den misstänkte pojken begäras häktad imorgon.

Lite kommentarer från Friskis & Svettis, Facebook

”Hej! Tränar på friskis i ängelholm, och det är väldigt många utlänningar där från valhall park där det finns en flyktingförläggning. De tränar gratis. De tränar gärna där tjejerna är och stirrar på dem. Var garanterat utlänningar då de är överrepresenterade på gymavdelningen. Å 15 och 17 kan inte stämma, de flesta ser ut att vara runt 25.”

”…att folk blir nervösa för dessa ensamkommande är att många av dom är som tickande bomber och är väldigt traumatiserade så dom har ingen respekt varken mot sig själv eller andra därav större otrygghet för oss och även dom som kommer hit och sköter sig…men incidenten på friskis kan mycke möjligt va kopplat till konflikter mellan dessa unga som vi redan har sett både ute på vallhall flykting ställe och centralt i stan..och tyvärr får vi räkna med att ängelholm kommer bli otryggare…för vi har väldigt många från afganistan och somalia som mår dåligt och är orosmoment de ska ni ha klart för er..så vänta er mer problem tyvärr…”

”Frågan är om man inte ska kliva av som, medlem!? Eftersom F&S även roar sig med att censurera när man påtalar fakta. Skäms”

Tidigare på bloggen: 17-åring knivhuggen av 15-åring på gym i Ängelholm

Om Ängelholm på bloggen


13 responses to “16-årig afghan åtalas för mord på afghan på Friskis och Svettis

 • age

  Helt naturligt!
  Evolutionen har bara olika processer.
  Vissa gör som fjällämlarna, går ut i havet och dränker sig när de
  blir för många……..

  Tyvärr hindras den naturliga evolutionsprocessen ofta!

  Gilla

 • The proud swede

  Ytterligare ett fall av välkommen självsanering…

  Gilla

 • Ruth Magnusson

  Och hade det varit en svensk som blev mördad så hade attentatsmannen bara fått litet smäll på fingrarna och ett ‘ajabaja så gör man inte’ för de är ju sååå synd om de stackars traumatiserade baaaarnen.

  Gilla

 • HB

  Vedervärdigt! Friskis och Svettis gav ut sponsrade gymkort till dessa avarter som tränade på skattebetalarnas pengar och som bar kniv på gymmet! Om Jag hade betalt fullpris för ett kort, så hade krävt pengarna tillbaka och bojkottat!

  Gilla

 • Lena

  Från texten ”tjejerna är och stirrar på dem”, önskedrömmar för inte kan svenska flickor vara såååååååååååååå korkade ?

  Gilla

  • Kurt Kodstedt

   ”Lena” kan du inte läsa?, – det står att Afghanerna stirrar på tjejerna….Fula, aggressiva avskum med fräcka ögonkast, ingen sätter dessa på plats, livsfarliga kriminella….Afghanistan/Iran tömmer länderna på mentalsjuka och kriminella analfabeter och skickar dem till Sverige där Miljödårarna och Socialdemokraterna välkomnar dem med öppna armar!!

   Gilla

 • Thomas.B

  Ständigt dessa Afghaner vad i helvete gör dessa Parasiter här
  Skicka hem var enda jävel det går inte att få ordning på dessa
  Individer katastrof Skicka med Stefan Löfven också.

  Gilla

  • maar

   Det går inte att skicka dem hem (Afghanistan, Iran, Somalia, Eritrea, Nigeria, Kongo m.m.) för att Fatimeh Khawari lovade att ordna asyl hos Löfven. Förresten var är hen någonstans ? Och varför skall dessa kriminella individer avstå från sina vanor ? Knivar o.d. är det de känner hemifrån. Integration – vad är det för dem ? Ju, bete sig som i hemlandet.

   Gilla

 • Jhonsson

  Skicka honom i retur till avsändare!

  Gilla

 • ossie

  16 år aldrig i livet !! Minst 25 år

  Gilla

 • Mm

  Det är farligt att vara i Sverige, afghanerna riskerar sina liv om de är kvar här. Bäst för dem att de flyr tillbaka till Afghanistan!!

  Gilla

 • Stenbock

  All information från Pettersson ovan är sanning,och inget annat än sanningen !
  Som vanligt ljuger dessa ”skyddssökande” som hästar travar..
  Nu förnekar mördaren,att han ens var på platsen !!
  Detta samtidigt som det finns vittne som sett honom öppna ett fönster,och den vägen försvinna ut i mörkret.

  Lånade denna talande bild från ”Billy Boy”s inlägg !

  Gilla

Kommentarer granskas inte före publicering. Det innebär att den som skriver en kommentar själv ansvarar för kommentarens innehåll. Den som skriver kommentarer ska följa svensk lag. Kommentera gärna, håll god ton och var artig, hota aldrig, använt sunt förnuft. Tre eller fler länkar innebär att kommentaren ställs i kö och måste vänta på godkännande. Använd bara ett alias, skifta inte.

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggare gillar detta: