Tyskland: En Stasiliknande polisstat igen?


av Judith Bergman, 31 januari, 2018. 

 • Tysklands nya lag kräver att sociala medieplattformar som Facebook, Twitter och YouTube ska censurera sina användare å regeringens vägnar. Sociala medieföretag är skyldiga att radera eller blockera alla ”brott” inom 24 timmar från och med att man mottagit en anmälan från en användare – oavsett om dess innehåll stämmer eller ej.

 • Sociala medieplattformar har nu makten att forma den nuvarande politiska och kulturella diskursen genom att bestämma vem som får föra talan och vad de får säga.
 • Lägg märke till hur förbigående polischefen nämnde att han lämnat in en anmälan för att tysta ned en ledande politisk motståndare till regeringen. Det är så myndigheterna arbetar i polisstater: genom censur och brottsanmälningar tystar de ned frispråkiga kritiker och politiska motståndare till regeringen, såsom Beatrix von Storch, som kritiserat förbundskansler Angela Merkels migrationspolitik skarpt.
 • Medan sådan politik utan tvivel skulle ha fått de tyska myndigheterna att vinna stor beundran hos den gamla östtyska Stasiregimen är det mer än troligt att den motsäger Europakommissionen för de mänskliga rättigheterna som Tyskland är medlem i, såväl som Europalagen.

Tysklands nya censurlag, som har introducerat en statlig censur på sociala medieplattformar, trädde i kraft den 1 oktober 2017. Den nya lagen kräver att sociala medieplattformat såsom Facebook, Twitter och Youtube ska censurera sina användare å tyska statens vägnar. Sociala medieföretag är skyldiga att radera eller blockera alla ”brott” som sker på nätet, såsom förtal, hets mot folkgrupp och ärekränkning inom 24 timmar från och med att man mottagit en anmälan från en användare – oavsett om dess innehåll stämmer eller ej. Sociala medieföretagen får sju dagar på sig för mer komplicerade fall. Om de inte rättar sig efter lagen kan den tyska regeringen bötfälla dem med upp till 50 miljoner euro.

Läs vidare…


12 responses to “Tyskland: En Stasiliknande polisstat igen?

 • Jhonsson

  Ja, Merkel har väl haft en del föyttgods med sig. Hon kommer väl inte för inte från det gamla DDR!

  Gilla

  • Stenbock

   Jhonsson:
   Merkel är ett stycke av f-n…Större olycka för sitt land än någonsin Adolf var !
   F.d. ledarinnan för ungkommunisterna i DDR har storhetsvansinne.
   Hennes mål är att erövra,och styra hela Europa….

   Gilla

 • richardlindlind5

  Tyskarna borde gått man ur huse innan lagen infördes…
  Jag begriper mig inte på folk…mähän…

  Gilla

  • Stenbock

   I Tyskland samlas varje vecka i Dresden c:a 3-5000 personer vid PEGIDAS möte,och kvällspromenad i staden.
   Nu under vintermånaderna sker det var 14-nde dag. Vad gäller gå ut på gatorna och visa sin mening,ligger vi i Absurdien månvarv efter.

   Gilla

 • Fredrik toolanen

  Låter som sossarnas våta dröm, hela nätet för sig själva och ljuga folk fulla med skit.

  Gillad av 1 person

  • Stenbock

   De är på mycket god väg…
   Förutom STATS-TV,styr de hela PK-pressen. Oss på fria medier har de spioner som sitter och bevakar.Alltså närmre totalitär statsstyre kan inte ens N-Korea,konkurrera med Absurdistan och Tyskland. Du tillåtes t.ex. inte ens längre nämna saker och ting,vid sina rätta namn !

   Gilla

 • Peter Kostin

  Ja, vad säger man. Östtyskarna levde ju under sådana förhållanden och gjorde ju allt för att bli fria. Nu ska ett enat Tyskland, det som skulle stå för männsklig frihet, införa lagar som starkt påminner om DDR. Undrar hur dom känner sig? Att åter inte våga säga vad man tycker för att man kan riskera att hamna inför domare. Det är så djävla sjukt…………. Folk måste vakna och stoppa detta politiska vansinne. Vad man kan konstatera är att Orwell var en bättre siare än Nostradamus.

  Gillad av 1 person

 • Stenbock

  Det ligger lite av historiens vingslag över CDU/CSU/SPD-regeringens beslut.Nu har de murat in sig i ett hörn,efter Merkels välkomst-cermoni 2015.
  1933 skedde branden (som troligen nazisterna själva anlagt) i Riksdagshuset. Dagen efter införde Adolf o Co samma lagar,som nu denna sörja till regering inför.En lag som avskaffar yttrandefrihet,och allt som gränsar till denna,medborgarnas självklara frihet i en demokrati.
  Sak samma sker ju i Absurdistan där beviset finns på bloggen.Pettersson och hans läsares kommentarer är bannlysta,för all framtid hos bl.a. FB.
  I sina råtthål sitter röda ”korrekta kommunistsvin”,och lusläser allt som kan tänkas bryta mot deras ideologi. Anmälan mot allt och alla,är sedan ett rent
  vanligt förfararande….

  Gillad av 1 person

  • Stenbock

   Vill tillägga att såväl Absurdistan som Tyskland nu kan pryda sig bland andra totaliära stater,likt N-Korea,Kuba och ytterligare några bananstater ! Det som i Öst-Europa med Berlinmurens fall rasade samman,har nu de ” västliga demokratiska” regeringarna återinfört…

   Gillad av 1 person

 • assad

  Det är roligt nästan jämt.

  – Censurlag 😀
  – Oavsett om anmälan stämmer eller ej 😀
  – Böta 50 miljoner Euro 😀

  Från Batmankvinna till Jalla-sägande babbe.
  Övrigt: idag besökte jag ett större bibliotek. Det första jag fick se när jag gick in genom entrén var en uppställning böcker var syfte var att berika oss med babbekunskap. Här fanns böcker om tiggare, Me too (gul ful bok), kulturella alster och annat av tvivelaktigt värde. Prima propaganda och äkta skit med andra ord.

  Nåväl, efter att jag tagit mig förbi babbeavdelningen påträffade jag en staty av en tjock kvinna med Batmandräkt, syftet som jag förstod det var genusvetenskapligt.

  Nu fick jag nog och lämnade byggnaden. Den fösta skylt jag fick syn på när jag kommit ut var ”Afrikans affär”. Jag försäkrade min följeslagare om att det var dags att åka hem eftersom exponeringen av otäckheter annars kunde ge men för livet.

  Slutar det här? NEJ!

  På busstationen a) bråkade två babbar, b) två sopsäckar talade så högt så att de dominerade hela stationen, c) två tiggare gick runt med pappersmugg, d) två babbar bråkade och, e) på bussen hem satt en annan babbe och parate i mobilen om pengar under ca 30 minuter.
  Han hade tid med ca 5-6 samtal och han avslutade samtliga samtal med att säga Jalla, vilket naturligtvis var extremt irriterande.

  Slutsats: Undergången är nära.

  Gilla

  • Rolf

   Skrämmande men sann beskrivning om hur en vanlig dag för många kan se ut är i Sverige idag. Tänk att 87% ville ha det såhär. Får vi ingen Sverigevänlig regering snart så snälla skjut mig.

   Gilla

Kommentarer granskas inte före publicering. Det innebär att den som skriver en kommentar själv ansvarar för kommentarens innehåll. Den som skriver kommentarer ska följa svensk lag. Kommentera gärna, håll god ton och var artig, hota aldrig, använt sunt förnuft. Tre eller fler länkar innebär att kommentaren ställs i kö och måste vänta på godkännande. Använd bara ett alias, skifta inte.

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggare gillar detta: