Vem tar över efter Eliasson? En ny sosse eller en polis?


POLISEN. Idag kom nyheten att regeringen äntligen sparkat rikspolischefen Dan Eliasson och att han så gå vidare och bli generaldirektör för MSB, Myndigheten för samhällsskydd och beredskap.

Det är bara att gratulera polisen och beklaga MSB, samt svenska folket.

Dan Eliassons sista arbetsdag blir den 15 februari. Mats Löfving kommer att fortsätta som ställföreträdande rikspolischef och chef för polisens nationella operativa avdelning men vi fick inte reda på vem som ska bli rikspolischef.

-Pettersson undrar om politikerna denna gång är så smarta så de tillsätter en kompetent, omtyckt person som har kårens förtroende som rikspolischef.

Kort sagt en duktig polis. Men det är väl för mycket att hoppas på…

Kanske man skull rådfråga några poliser, exempelvis Lisa Reventberg eller Peter Springare,men det finns fler att välja på…

Huvudsaken är att vi går tillbaka till Axel Oxenstierna ord från år 1634: Man måste se på vars och ens kapacitet och varken på vänskap eller släktskap.

Två svenskar – en byggde upp och en rev ned

Eliasson ljuger, han vet att han hamnade där han är för att han är socialdemokrat.


20 responses to “Vem tar över efter Eliasson? En ny sosse eller en polis?

 • Richard

  Nils Öberg.

  Gilla

 • pettersonaxeagentlemansgentleman

  Rekryteringspotentialen torde vara i det närmaste obegränsad, med tanke på de logikstridiga kriterier som erfordras för att bekläda samhällets numer vansläktade ämbeten och toppositioner, där köns- eller partitillhörighet samt vilja att demolera nationen är två avgörande meriter.

  Vem som än presenteras ur detta kuriosakabinett kan vi vara tämligen beredda på att tjänsten tillfaller någon ur kjolregementet handplockad kandidat, med total avsaknad av erforderlig pondus och erfarenhet från polisiärt arbete, men väl kapaciterad för den av etablissemanget vedertagna globalistiska inställningen, vilken som bekant har föga med rikets och allmänhetens säkerhet att göra.
  Andreas.

  Gilla

 • B Bäver

  Ny polischef blir sossen Thomas Bodström eller jultomten

  Gilla

 • Eddy S Karlsson

  Bra för polisen, ett helvete väntar MSB.

  Gilla

 • Peter Kostin

  Har det varit några poliser som varit rikspolischef? Vad jag vet så har det varit jurister som innehaft tjänsten, förutom Björn Eriksson som var en ämbetsman.

  Gilla

 • centurion

  Danne ¨kräket¨ Eliasson har tidigare jobbat…fel, uppburit lön, på både Förskingringskassan och Migränverket. Allt med fiasko-liknande underbetyg. Sedan har han roat sig med att trakassera landets alla Poliser och den befolkning som han borde ha beskyddat. FULLSTÄNDIG KATASTROF, som bekant. Och nu ska alltså även MSB bli drabbat av denne psykopat. Stackars personal och stackars oss medborgare. Minns den lilla skriften: ”Om kriget kommer”. Borde bytas ut mot: ”Om/När Danne kommer”. Det enda raka hade ju naturligtvis varit att förkorta pinan på de såssar som närmast är ansvariga: Danne givetvis, Molgan som ljuger snabbare/oftare än sin egen skugga, Ynkeman som var den ansvariga från första början, jämte Byfånen själv. Alla dessa fyra (minst), skulle må bra av att pensioneras eller allra helst låsas in på lämpligt hospital. Det skulle i alla fall jag må bra av. Och säkert NI också.

  Gilla

 • Jhonsson

  Som vanligt gör regeringen ingenting innan totalkvadden har inträffat.

  Gilla

 • Grune

  Vi får väl hoppas att det blir en Sverigedemokrat som är eller har varit polis som tar över. SD är nämligen det enda partiet i Sverige som vet hur verkligheten ser ut utanför dörren eftersom dom vistas där ibland, vilket andra partier medlemmar aldrig gör.

  Gillad av 1 person

 • Joy

  Frågan är ju vem som nu ska designa armband för att förhindra brott? Till slut kommer det väl ett armband med uppmaningen; ”anmäl inte eftersom anmälningsbenägenheten har ökat, inte brottsligheten!”

  Gilla

 • Jhonsson

  En partikamrat går,naturligtvis före kompetens och färdighet.
  Det är ju så socialdemokraterna ambänder sin makt.

  Gilla

 • Fredrik toolanen

  Sossarna har en brunn full med inkompetenta pajasar att ösa ur, Veronica palm,Mona Sahlin,Margot Wallström.

  Gilla

 • Peter Skoglund

  Sveriges tyngsta suck ………………någonsin.

  Hördes idag från MSB:s huvudkontor.

  Gilla

 • verklighetochsanning

  vilken skada kan han tänkas göra på den posten. Det är frågan

  Gilla

 • whatthefeng

  Hmmm….

  Eliasson… Var det inte han som när han var chef på försäkringskassan och raderade en massa bevismaterial mot sig själv? Detta många år efter det att han varit och kn..lat i Bangkok?

  Så nu ska han bli chef för ännu ett verk. Ja det kan ju inte bli värre än det redan har varit.

  Förlåt. Det där tar jag tillbaka. Det här blir ännu ett verk för Eliasson att kn..la sönder. Med hans partibok kan han göra vad han vill.

  Gilla

  • Sternococktail

   Att radera offentliga handlingar är ett grundlagsbrott. Grundlagsbrott nummer två uppkom när man startade en häxjakt för att ta reda på vem som talat med Expressen. Tidningen anmälde till JK – men absolut ingenting hände. Så sossarna står tydligen över grundlagen och är straffimmuna. Man kan tillägga att Eliasson inköpte ett dyrt programmeringsverktyg för att avslöja oegentligheter – men han använde det till att radera miljontals mejl. Hillary, släng dej i väggen. Anledningen var att DE;s gäng snabbt hade byggt upp ett system med korruption, där man bland annat anställde älskarinnor till mycket höga löner. Enligt uttalande till Expressen sa polisen att raderingen gjort brottsutredningar omöjliga

   Gilla

 • putte

  Kan det bli Bodström eller Mona S båda har ju erfarenhet av hur man trixar , samt rätt partitillhörighet .

  Gilla

 • assad

  Jaha, så då var det dags att slakta MSB också.

  Gilla

Kommentarer granskas inte före publicering. Det innebär att den som skriver en kommentar själv ansvarar för kommentarens innehåll. Den som skriver kommentarer ska följa svensk lag. Kommentera gärna, håll god ton och var artig, hota aldrig, använt sunt förnuft. Tre eller fler länkar innebär att kommentaren ställs i kö och måste vänta på godkännande. Använd bara ett alias, skifta inte.

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggare gillar detta: