Stäng

En miljon i donationer till bok om våldtäkter och invandring

VÅLDTÄKTER. Ann Heberlein startade en egen kampanj efter att insamlingsplattformen Kickstarter avbröt insamlingen för hennes bok om ”våldäkt och kultur”. Heberlein har nu fått över en miljon i donationer, säger hon till Kulturnyheterna.

– Det mesta kommer från förbeställningar av boken på 300 kronor, men sju-åtta personer har skänkt 10 000 kronor var.

Enligt Kickstarter bröt Heberleins insamling mot användarvillkoren men har inte motiverat på vilka punkter.

I boken planerar Heberlein att kartlägga samtliga gruppvåldtäkter i Sverige mellan 2012 och 2017 och göra en statistisk analys med hänsyn till förövarnas ålder och födelseland.

-Pettersson misstänker att Kickstarter utsattes för påtryckningar, massanmälningar från till SVT närstående krafter.

Heberlein gör förhoppningsvis ett bra jobb men vi ska inte glömma att en stor del av arbetet redan är gjort av Joakim P Jonasson som undersökt domar, alltså fakta, för våldtäkt år 2012.

Om Ann Heberlein på bloggen…

Var dock lite försiktig med hyllningarna a Ann Heberlein. Damen är moderat och roddare…

10 reaktioner på “En miljon i donationer till bok om våldtäkter och invandring

 1. En av mina kommentarer till miljonregnet….
  bjornwiklund.wordpress.com/2018/01/31/kickstarter-20180131_01/
  Biggta pengar om man till äventyrs använder JPJ´s databaser och rapporter….. dock verkar fokus vara, i kickstarter, lite diffust ibland gruppvåldtäkter vilket inte är alla precis i de 4 000 som JPJ katalogiserat… ibalnd huvudsakligen..
  ”“För det första vill jag undersöka om den överrepresentation av män med ursprung i Nordafrika, Mellanöstern och Centralasien vid sexualbrott, särskilt vid gruppvåldtäkter, som tidigare forskning visat kvarstår.””
  vilken tidigare forskning finns rörande gruppvåldtäkter?
  OCH ibland alla sexualbrott ”Eftersom tidigare forskning visar att män från Nordafrika, Mellanöstern och Centralasien är överrepresenterade vid sexualbrott är detta ytterst relevant att undersöka – inte minst då ökningen av våldtäkter sammanfaller med en mycket stor invandring av män från just dessa regioner.”
  Jag upplever inte att kickstarteruppdraget riktigt hänger ihop utan ”spretar” runt en massa floskler…..
  Blir synnerligen intressant att se hur många domar som AH plockar ut från domstolarna…. MEN läs gärna i min länkl osså för en miljon för ett jobb som JPJ gjorde under några månader påå fritid är väldigt bra betalt……

 2. Ju fler som gör det desto bättre. Folk har olika styrkor att bidra med vid granskningen av materialet.

  Ser fram emot att fler kan bidra med sin kompetens för att genomlysa vad politikerna utsatt vårt land och vår befolkning för.

 3. Jag skäms lite för att jag inte bidragit till denna bok, men som ursäkt…jag är lika fattig som en kyrkråtta.

 4. Joakim P Jonasson samlade och utvärderade alla (förutom ett par som ett par tingsrätter felaktigt vägrade att lämna ut) tingsrättsdomar 2012-2017.
  Ann lär använda hans material och inte göra exakt samma jobb.
  Så först och främst ett stort tack till Joakim.
  Dock bra att jobba vidare med och sprida datan med kommentarer och mer bakgrund.

  1. Det blir intressant då det klart i kickstartern står: ”För det första vill jag undersöka om den överrepresentation av män med ursprung i Nordafrika, Mellanöstern och Centralasien vid sexualbrott, särskilt vid gruppvåldtäkter, som tidigare forskning visat kvarstår.” den forskningen finns nog inte . .
   MEN never the less uppenbarligen gäller den endast gruppvåldtäkter och sedan 2, 3 i den tänkta boken skall dels vara ”..värderingar och normer – vilken kultur..”och hur skall man fånga det som inte redan finns? Intervjuer eller gissningar?
   ”För det tredje vill jag ge förslag på åtgärder och strategier för att minska sexualbrotten i Sverige.”
   Åtgärder gott och väl men det kanske den nye RPC kan ta hand om… och en strategi tar flera år innan något kommer i verket så…. varför vänta….

 5. All lycka till med denna viktiga bok och som Pettersson skriver , det finns en annan som också har gjort ett stort arbete i ämnet Joakim P Jonasson.

 6. Ja, när det visade sig att målet för insamlingen på Kickstarter var uppnått till en tredjedel redan efter 2 dagar – då stoppades insamlingen. Intresset var alltså väldigt stort – det kan inte vara bra tyckte någon.

  Jag är övertygad om att det var någon PK som var rädd för att sanningen skulle spridas, och därmed spräcka myten som PK-maffian sprider.

  Varför är PK-maffian så rädda för sanningen?
  När det är så att det finns en överrepresentation av män från vissa länder så måste ju något göras!

  Att stoppa huvudet i sanden och istället sprida lögner hjälper inte de tjejer, kvinnor, pojkar och män som blir utsatta för övergrepp!

Kommentera

%d bloggare gillar detta: