Stäng

Vänstermupparna försöker ursäkta sig

VÄNSTEREXTREMISM. Ung Vänster försöker nu med ett pressmeddelande ge en förklaring till sitt vidriga inlägg om Ingvar Kamprad: ”Vi står fast i övertygelsen att arbetare ska få styra och äga sina egna arbetsplatser”.

-Pettersson undrar vad som hindrar ungkommunisterna, LO med fler att starta egna företag?

Då kan de producera varor och tjänster med hög kvalité till låga priser. De kan ha hög personaltäthet så det inte blir stressigt, korta ned arbetstiden, förlänga semestern, höja lönen och införa 100 procent sjuklön. Dessutom göra detta på ett miljömässigt bra sätt och betala 80 procent i skatt till staten.

Vad väntar kommunisterna på? Konkurrera ut kapitalistsvinen och ta ägandet ifrån dem, de har inte en chans mot er kunskap och arbetsmoral…

Ungkommunisternas pressmeddelande

Ungvänstern ”hyllning” till Ingvar Kamprad på hans dödsdag…

31 reaktioner på “Vänstermupparna försöker ursäkta sig

 1. Kommunismen förstörde Polen, Ungern, Tjeckien och andra satellitstaterna till Sovjetunionen, kapitalismen räddade dem. Hur är det möjligt att en okunnig, farlig, efterbliven parti har platser i det svenska parlamentet?

 2. Varför startar vänstermupparna inte egna företag då. Då kan dom äga företagen hur mycket dom vill. Vadå? Kan dom inte? Självklart inte. Vänstermuppar kan bara existera där det finns kapitalister. Vem ska annars försörja dom?

 3. Bra artikel Pettersson!
  Vänstern får tala för sig själv för jag har nämligen ingen lust att ta det ansvar som ägarna på det företag jag arbetar har.
  Detta sköter dem med glans själv och jag gör det jag ska.
  Den dag jag eventuellt startar något eget är en annan, om nu inte vänstern fått makten såklart.
  Då får man ju inte ta sådana initiativ som bekant.

 4. Vi får förlåta Ung vänster med att dom icke har en helt utvecklad och fungerande hjärna. Dom är olyckliga vilsna själar som inte har något att se fram emot, vilket vi andra hårt arbetande och ansvarsfulla goda medborgare har.

 5. Jag undrar vad Ung vänster tycker om att deras partikamrater köper lägenhet på Östermalm, skickar barnen i privatskola och lever allmänt lyxigt ?
  Det hör man inget om, men när en enkel smålänning bygger upp en världskoncern (utan bidrag) som ger hundratusentals mat på bordet – då skriks det!

  1. Sverige ( Och där ingår väl även venstermupparna ) skalll vara tacksamma för att det en gång i tiden fans idogt arbetande Svenskar som Kamprad. Sådana existerar numera inte alls nämligen.

 6. Jag saknar ord, hur kan man var så förbannad smaklös.
  Och inte tas det upp av PK media.
  Hade samma kommentar yttras av en Sverigedemokrat hade vi upplevt en folkstorm utan dess like.
  Mupparna har fortfarande inte lärt sig av historien,
  Proletarier aller Länder vereinigt Euch….

 7. Dessa s k ”vänster människor” som vill ge allt till alla! Vilka dårar! Jag är ofantligt trött, jag ORKAR inte, jag letar efter en utväg från Sverige! Varje dag!!
  Jag har föräldrar som upplevt WWII, Pappa smugglade i Polen, Mamma spottade på tyska lik och grät över stupade/döda finska lik! Och jag är ”RASIST”? Nej, realist! Jag har själv gjort 4 FN-missioner, varav 1994 i Bosnien, BA02. Jag beväpnat mig! Men VARFÖR? I mitt födelseland?? Jo, för vi har en sjuklövern som underminerar oss Svenskar!

 8. Men om man startar och äger ett företag vill man ju göra vinst, annars har man snart inget företag och strävar man efter vinst är man ju själv kapitalist.
  De är lite knepiga de där kommunisterna.

  1. Kommunister vill gärna att andra lever som kommunisterna lär, vilket inte gäller rödingarna själv.
   Kommunister vill gärna sitta på tronen och delegera a la Orwells svinfarmen.

 9. Ung Vänster:
  – Ni skulle aldrig kunna klara av att starta och bygga upp ett framgångsrikt företag.
  – Skulle ni få ta över ett framgångsrikt företag skulle det vara kört i botten på nagra dagar.

  Intelligenta, uppfinningsrika, utpräglat drivna och ytterst arbetsamma människor är de som lyckas bygga upp framgångsrika företag, ni har ingen enda av de egenskaperna.

  De flesta av er lever väl på bl.a. mina skattepengar, var tacksamma.
  Ni andra som har jobb, var ytterst glada så länge ni har ert jobb.
  Om ni inte sköter det och eventuellt dessutom misskrediterar det, är ni snabbt utan jobb och kanska andra därtill om företag väljar att lämna Sverige och betala skatt någon annanstans.

 10. Det blir såhär när man tror att alla andra ska betala för dem. Lever man på bidrag och politik så lever man bra jävla långt från verkligheten, tycker jag. Dessa små politiker/fackpampar borde få arbeta, betala skatt, betala hyra/lån, gå och handla och betala räkningar precis som alla andra får göra, på en genomsnittslön, så får de se vilken verklighet alla andra lever i. Kruxet är väl att ingen vill anställa dem och det förstår jag.

 11. Vad deras hjärnor producerar är dimmiga tankar om ett land där de styr och allt och alla har det bra, men de väsentligt bättre. Detta innebär att ca 45 % av befolkningen får jobba häcken av sig och nomenklaturan kongressar, utreder och slåss inbördes om vem och vilka ska sitta närmast elden och köttgrytorna. Den utopin provades i Sovjetunionen med känt resultat.

 12. Vad en vänster jöns inte tycks begripa å att det är fritt fram även för dräggen på vänsterkanten att starta företag, och driva detta precis så som dom tycker att det ska drivas? Men problemet är förmodligen att dom saknar förmåga att tänka ut något, bättre då att sno sådant som andra skapat, och köra det eviga gnället!

  Sen Henrik Malmrot, kalla inte dig själv för arbetare, för du är säkert en garanterat Byxbaks slitare som befinner dig långt från en arbetares vardag!

 13. Det är ju makalöst vilket perspektiv. Kommunister förnekar sig inte. Trodde inte de fanns kvar, fanatiker av denna kaliber.

  1. Det är ett resultat av utbildningssystemets förfall. Hade dom lärt sig något, så hade de inte hållt på med det de nu gör …

 14. Henrik Malmrot och hans kompisar i Ung vänster har fortfarande den praktisk biten av verkligheten att lära sig.

  Då kommer de att förstå att den teoretiska biten som de nu utgår ifrån, i sin svammel-retorik, inte håller i verkliga livet.

  Jonas Sjöstedts ynkliga ursäkt, för sina stolliga partikamrater, är inte ett dugg bättre.

  https://www.di.se/nyheter/sjostedt-inte-lage-att-kritisera-kamprad/

  Så vi tar det igen teoretiska vänstermänniskor……..

  Filosofen och sociologen Ernest Gellner påpekade en gång att solidaritet står i omvänd proportion till rationalitet.

  Ju mer vi vill visa oss solidariska med en idé, desto mindre utrymme har vi för ett kritiskt förhållningssätt till samma idé.

 15. Tur att er tid är förbi för länge sedan, och aldrig kommer åter.
  Skrämmande ideologi, Sovjet / Nordkorea vibbar.
  Vänsterpartiet = ge oss utan att vi gör nått, bidrag eller lön
  Utan arbetsinsats med andra ord.
  Parasitpartiet vore ett bättre namn.

 16. Ingvar ägde sin arbetsplats. Ändå gav de sig på honom.

  De har svårt att tänla. Därför vidmakthåller de gamla floskler.

 17. Största delen av dessa arbetsskygga kommunister,är ju som yrkesdemonstrater föga brukbara på öppna arbetsmarknaden ! 🙂

 18. Vänstern har mig veterligen aldrig bedrivit något företag i Sverige med framgång . En gång i tiden försökte S att driva igenom löntagarfonder med utsikterna att löntagarna skulle ta över företagen på lång sikt , men det insåg även den dåvarande finansministern Feldt att det var ”en jävla skit ” så det blev inget med den saken . Men om nu Vänstern är så avundsjuka på alla privata företagare så är det väl hög tid att dom visar sin kompetens och startar sådana , inte det nä jag tänkte väl det ,det luktar arbete och arbete är ju något som Vänstern avskyr som pesten då är det ju enklare att stå bredvid och kritisera dom som skapar arbete i landet .

  1. En gång för längesen så skapade deras förfader till Vänstern ett läger för arbetare, inte så bra men det var arbete åt oliktänkande än dom. Ung vänster skulle testa sådant läger under några år som deras förfader skapade , då skulle dom inte gnälla så mycket någe mer. Om inte minnet sviker så hette det ”Gulag”

   1. Det ingick som obligatorisk läsning på skolan förr att läsa en dag i Ivan Denisovitjs liv av Alexandr Solzjenitsyn. Hans debutroman

 19. Jag vet att om man startar eget så äger man sin arbetsplats, och styr över arbetarna.
  Den där Malmknölroten hur tänker denne tingest egentligen. Tingesten ska nog inte göra ett Mensa test i allafall, för det testet ger absolut inget utslag

  1. Den som gav mig tummen ner, gör för guds skull inget Mensa test. Inget att skryta med resultatet du kommer att få, och dina föräldrar kan inte prata med andra om dig någe mer utan att skämmas

Kommentera

%d bloggare gillar detta: