Stäng

Bättre att hyckla än gå till botten med skeppet

Nationalekonomen Tino Sanandaji intervjus i Danmarks största morgontidning Politiken. Där tar Sanandaji upp det ironiska med att samma politiker som tills nyligen pratade om öppna hjärtan och ökad trygghet plötsligen låter som Colombias högerregering med sin retorik om hårdare tag och att kanske sätta in militären.

Tino tycker trots allt att det är bättre med hycklare som vänder kappan efter vinden än fanatiker som går under med skeppet.

Den kurdisksvenske nationalekonomen Tino Sanandaji anser att en restriktiv debattmiljö i Sverige länge har hindrat svenskarna från att ta itu med de negativa konsekvenserna av invandring. Och ämnet är fortfarande kontroversiellt på den svenska sidan av Öresund.

Om du före 2015 satte en svensk i en tidsmaskin och släppte ut svensken i dagens Sverige kanske han inte skulle känna igen sitt land.

En politisk önskan om mer polis, stängda gränser, och utvisning av tusentals asylsökande. ”Vi har till och med kommit till den punkt där premiärministern inte utesluter att sätta in armén mot de kriminella gängen. Det skulle vara sensationellt i Colombia, och ännu mer i den humanistiska stormakten Sverige ”, säger Tino Sanandaji.

Att prata om en koppling mellan invandring och brottslighet är dock inte helt okontroversiell i Sverige. När Tino Sanandajis bok ”Massutmaning” kom ut, blev den i stor utsträckning väl mottagen av svenska medier och i forskarkretsar men trots detta vägrade flera bibliotek att köpa in boken. De hänvisade till att de inte köpte in böcker som var rasistiska och mot mänskliga rättigheter.

Beslutet mötte därefter kritik från flera kanter. Bedrägeriet verkar dock vara i linje med de danska fördomarna om en politiskt korrekt debattkultur i Sverige.

Tidningen Sydsvenskan tog på sig foliehatten och påstod att de hundratals som vill låna boken ”Massutmaning” var en del av en högerextrem kampanj för att utöva påtryckningar på biblioteken.

Samtidigt som svenska journalister försöker SKAPA sympati för censur med fantasier om en påhittad hotkampanj generar de svenska bibliotekens censur negativ publicitet i Internationell press.

Politiken.dk, tyvärr bakom betalvägg

Tino Sanandajis Facebook

Tino med chefshycklaren Löfven i ett annat sammanhang

16 reaktioner på “Bättre att hyckla än gå till botten med skeppet

 1. Alla borde läsa ”Massutmaningen” den bygger på fakta och inga politiskt korrekta floskler!
  Att komma åt S+ Miljödårarnas ”öppna gränser” och ”öppna hjärtan” – linje är avgörande för Sveriges hela framtid, om vi vill ha ett eget land kvar även om 20 år eller 100 år….Vill vi att hela Sverige INTE skall bli ett muslimskt kalifat som Malmö där får fly ifrån måste vi göra allt för att väcka anständiga invandrare och hela Sveriges befolkning…!!

 2. Tino Sanandaj är mycket kunnig och kommer alltid med sakliga uppgifter.
  Enligt Tino är det ca 52 %av de icke europeiska invandrarna som kommer i jobb mot 85 % för infödda svenskar och från Europa.
  Enligt Tino är inte invandringen lönsam med så låg siffra som 52%, utan den bör ligga på 85% för att vara lönsam.
  Men nu finns det invandrare exempelvis från sydost Asien som Indien, Kina m.m. som är arbetskraftinvandring och som har jobb, det finns också kvinnor från sydost Asien som gifter sig eller sambo med svenskar som jobbar, alla de här personerna blir kontrollerade innan de får uppehållstillstånd via svensk ambassad och kan åka till Sverige.
  Problemet i Sverige är inte invandringen som sådan utan problemet är den helt okontrollerade asyl och anhörighetsinvandringen med öppna gränser och mycket generösa bidrag, för att locka människor till landet, från de här länderna.
  Om man särar på asylinvandringen från arbetskraftinvandringen och det är länder som Somalia, Iraq, Afghanistan med flera är sysselsättningsgraden så låg som 20-40%.
  Sedan är kriminaliteten också högre bland de som kommer från de här asyl och anhörighetsländerna, som kostar enorma pengar för samhället.
  Det visar att asyl och anhörighetsinvandringen är en röstimport till ett mycket högt pris, för att behålla makten för S V MP och ingenting annat.

  1. Auktoriteten vill slå ihop och kalla alla för invandrare som kommit till Sverige från de icke europeiska länderna.
   Motivet är naturligtvis att få bättre statistik för asyl och anhörighetsinvandringen, som är helt okontrollerat med öppna gränser.
   Alla personer som kommer från icke asylländer måste ansöka om uppehållstillstånd från svensk ambassad och blir sedan kollat upp genom Migrationsverket att personen har jobb och bostad innan den kan få uppehållstillstånd och bege sig till Sverige.

   1. Mycket bra och kunnigt inlägg och tyvärr vet de flesta INTE skillnaden MEN 87:an måste utbildas, vi har alla ett GIGANTISKT arbete framför oss med ”folkbildning” dvs utbilda 87:an så de förstår skillnaderna mellan exempelvis en asylinvandrare som kommer utan pass/ID och en kines som kommer som arbetskraftsinvandrare. MEN MÖRKA KRAFTER MOTARBETAR FOLKBILDNING, POLITIKER + SVT + HATMEDIA!!!

 3. Timo är suverän! Tänk ändå om våra politiker kunde tvingas att läsa hans böcker.
  Men kanske är deras läsförståelse för dålig, så det väl bortkastad tid.

 4. ”Massutmaning” skulle vara en obligatorisk bok att läsa, för alla gymnasister.

  Tino Sanandaji är en nationalekonom som landets politiker och myndigheter försummar. Vilken förlust detta är, för vårt land.

  ”Ett vanligt argument för ökad migration till rika länder i Europa är den åldrande befolkningens behov.

  Ofta hävdas att invandring av unga människor är nödvändig för att finansiera framtida vård och pensioner.

  Eftersom dessa påståenden hörs så frekvent tror många att de måste bygga på fakta, trots att alla officiella kalkyler visar på motsatsen”, skriver nationalekonomen Tino Sanandaji.

  https://kvartal.se/artiklar/migration-och-vlfrdsstatens-finansiering

 5. Lika stolligt som feminist snöskottning..
  Skotta trottoarer men inte gator och vägar, ja ha hur skall bussar, bilar ta sig fram till dagis/skolor/arbeten. Tänkte inte på det, men det var ju bra att man kunde gå på trottoaren fram och tillbaka.
  Hur har vi det nu då med alla invällare!, halleluja låt alla stackars övergivna ”ankarbarn” i hela världen komma till Sverige, jaha skall de bo någonstans och när deras plötsligt återuppståndna föräldrar, syskon, mor-far föräldrar och övrig släkt åxå kommit hit och kräver bostäder, sjukvård, skolor, arbeten. Jaha.. Tänkte inte på det. Feminist Sverige i ett nötskal.

 6. Det finns mellan 30 tusen och 100 tusen som Akilov här i Sverige nu. När, var och hur kommer nästa terrorattack?

 7. Genustramset,anses av våra ledande stollar och media vara vårt lands räddning. Att åstadkomma något vettigt förmår de ej liksom överallt annars på vår jord.

 8. ”Fi värnar husdjur mer än hedersutsatta”,
  så sant, så sant.
  När hörde vi FI värna om kvinnor, övergrepp och nedvärderingar?

  Ändå från start har Fi varit engagerat i förnekandet av hederskultur.
  De försvarar ju till och med niqab, burka och annat som förtrycker kvinnor.
  Schman påstår att det är frivilligt att bära, och att det är bra för kvinnor att slippa göra sig fina för män…

  Ovanligt bra ledare i Expressen:
  https://www.expressen.se/ledare/sofie-lowenmark/fi-varnar-husdjur-mer-an-hedersutsatta/

 9. Detta är off topic, men jag hittade ingen bra rubrik angående Akilovs åtal idag:

  Tidigare har polisen hävdat att Akilov av en slump tog just Spendrup-lastbilen när den lämnades obevakad, men i gärningsbeskrivningen står det:

  ”Rahmat Akilov har därefter åstadkommit en explosion i den tillgripna lastbilens förarhytt genom att antända en anordning bestående av fem butangashållare, skruvar, knivblad och andra mindre metallföremål och därmed framkallat fara för annans liv eller hälsa och för omfattande förstörelse av egendom. ”

  Så Akilov står där mitt i Sthlm med fem butangashållare och en hemmagjord bomb och väntar på att någon lastbil ska stanna så att han kan stjäla den och lassa in sin bomb och sedan köra iväg!

  Nog att IQ-nivån har sjunkit i landet och nog att IQ-nivån hos ”polisen” är lägre än riksgenomsnittet, men om man ska ljuga så bör man nog tänka igenom historien från början till slut och inte bygga lögn på lögn.

 10. Den humoristiska stormakten låter närmare sanningen.
  Vi har en skock handlingsförlamade kärringar till politiker, så att inget händer förutom massa trams o h feminint tänkande är föga förvånande.

Kommentera

%d bloggare gillar detta: