Åkesson till socialministern. Du ljuger

VALET 2018. Det blev en hård stämning i SVT Agenda i går kväll när Sverigedemokraternas ledare Jimmie Åkesson mötte socialminister Annika Strandhäll (S) i en debatt om den svenska sjukvården.

SD-ledaren kallade bland annat socialministern för en lögnare, och betonade hur trött han är på att alla problem i Sverige ska kallas för ”utmaningar” när de egentligen är mycket allvarligare än så.

Enligt Åkesson har sjukvårdssystemet i Sverige havererat med folk som dör på grund av de långa väntetiderna. Han pekade också på den rekordhöga invandringen som ett skäl till att vården nu är hårt pressad.

Enligt Strandhäll handlar det dock inte om något haveri utan ”utmaningar” – ett uttryck Åkesson sade sig vara trött på då man kallar allt för ”utmaningar” numera.

Strandhäll gav inte mycket för Åkessons förslag till förbättringar och hävdade att SD-ledaren istället vill skära ned på sjukvården med 13 miljarder, motsvarande 20 000 sjuksköterskor.

En lögn, enligt Åkesson. – Den som läser vår budget på riktigt vet att vi satsar elva miljarder mer än ni på tre år. Nu pratar du skattepolitik igen. Kan ni inte bara erkänna att vi är i ett oerhört allvarligt läge, sade Åkesson.

– Du ljuger. Du står här och ljuger. Vi satsar elva miljarder mer än ni gör.

-Pettersson säger inte mycket men ni kan titta på SVT Play från 14:17, på socialministerns Twitter och glöm inte kommentarerna.

På bilden nedan ser ni hur sjukvård i världsklass ser ut, enligt socialdemokraterna…

27 thoughts on “Åkesson till socialministern. Du ljuger

 1. Hoppas dom flest här såg debatten mellan Sveriges kunnigaste politiker inom psykiatrin o vår socialminister. Margareta Larsson överglänste Annika Strandhäll som blev svarslös flera gånger. HEJA MAGGAN!

 2. Kris inom bb vill bara påminna om att det 2016 föddes 11000 muslimska barn i det nya muslim landet Sverige….

  • Jizzes, ja det är en mer ”exotisk” atmosfär på de BB’n som är öppna i dagens Sverige.

   Mer Ahmed, Aysha och Muhammed. De vet att ta plats så fort de klivit i land.

   Och det rullar snart på i en hastighet vi sällan skådat i barnafödsel.

   Kondomförsäljningen i Rinkeby och Rosengård är nog minimal.

  • Låt alla som skaffar fler än tre barn bekosta själva förlossningen från sin inkomst. Har man råd att skaffa ett stort antal ungar skall man inte låta andra betala deras kostnader.

 3. Strandhäll tillhör de politiker som skulle kalla ett krig för en ”utmaning”. Det tillämpas som någon sort frikort för att slippa ta ansvar.

 4. JÅ gjorde det mkt bra – han är (tyvärr) alldeles för artig/snäll och kunde säkert vinna på att ’tuffa till sig’ lite. I synnerhet när han har en person som helt klart har ngn form av diagnos, måhända oral snömos diarré.

  Nä. man måste vara rejält frisk för att klara av/överleva svensk sjukvård av idag.

  Arma Land ! 🙁

 5. Bra att Jimmie äntligen talar klartext vid debatter med dessa röd och rödgröna förrädare…
  Att patienter dör i väntan på en plats i vårdkön,framgår så sent som idag.
  En cancersjuk avled i Sthlma-trakten sedan hans väntan i kön,förskjutits åter en gång.
  Samtidigt ligger det pensionsräddare,skott och knivskadade på salarna, och i OP-salen. Sådan ser den socialistiska sjukvården ut i Absurdien…

  • Numera skall man bekosta sin canceroperation själv. Det fick en man tillsvar när han skulle opereras på karolinska efter 5 månaders väntetid. 18 000 skulle det kosta, enligt doktorn går flyktingar före i kön inom alla områden. Det har landstinget bestämt.

 6. Klart att hon ljuger – hon är ju sosse!

  Den enda gång de följer en linje, är när de ska fixa nåt åt sig själva.
  För övrigt är de kappvändare.

 7. Det är nu ett antal år sedan Sverige kunde ståta med sjukvård i världsklass och konkurrerade med USA om förstaplatsen, men det var då det …

  • Sverige är inne i ett kraftigt djupdyk, och att vi kommer upp till den yta vi dök under, nej tyvärr aldrig mer.

   Idag finansieras utopiska idéer och o möjligheter, och många lever i en fantasivärld om ett blomstrande land med sin berömda öppenhet.

   Dags att politikerna slutar med LSD och börjar se verkligheten som den är!

 8. Jag känner, eller kände två personer som dog i vårdkön. Det är bara att konstatera att vården inte är i världsklass. Det gäller även om man har turen att få vård. Mycket är bra men inte allt.
  Har man suttit på akuten med ett barn som är väldigt sjukt vet man att det får ta tid. Lång tid.
  Däremot om det är direkt livshotande har de varit snabba.
  Respekt åt de som jobbar inom vården. Ni kämpar på och det tackar vi er för!

 9. Ja verkligheten ska inte beskrivas i Sverige, här är det Sosselögnerna som ska gälla. Vet inte varför det heter Akuten på dagens sjukhus, det
  påminner mer om långvården med tanke på väntetiderna.Men detta beror inte på att sjukhuspersonalen inte gör sitt jobb utan på planerare och dom som ska skjuta till medel dvs regeringen.

 10. Den här hysteriska s k politikern Strandhäll var hon påtänd för att våga debattera med Åkesson? Ögonen stod ut mer än vanligt och det forsade fullkomligt ut lögner och hon teg aldrig men tyckte Åkesson skulle låta henne prata till punkt, men den kom ju aldrig. Förfärlig människa hoppas nu många gamla sossar såg hur illa det är ställt i vår regering.Denna regering vill oss, etniska innevånare, inget väl precis allt ska gå till de nya invånarna i VÅRT land.

 11. Såssetrollen på Flashback har startat en tråd om gårdagens program och dom hyllar tanten och sågar Åkesson…man ska aldrig titta på debattprogram på fyllan, den slutsatsen drar jag efter att ha läst vad idioterna skriver.

 12. Varje gång PK-media nämner hur många dödsoffer terrorattentatet på Drottninggatan orsakade den 7 april 2017 så säger man att det var 5 som dog.

  Det finns ett offer man glömmer bort varje gång frågan kommer upp nämligen den man som akuten på Danderyds sjukhus skickade hem när offren från Drottninggatan började strömma in.

  Delcitat

  Skickades hem från sjukhuset efter terrordådet – dog

  En manlig patient avled efter att ha skickats hem från akuten då Danderyds sjukhus gått upp i katastrofläge vid fredagens terrordåd. Nu startar sjukhuset en utredning.

  Alla akutsjukhus i Stockholm gick i fredags eftermiddag upp i katastrofläge efter lastbilsattacken på Drottninggatan.

  Slut delcitat

  Läs gärna hela nyhetsreportaget på länken nedan.

  https://www.svt.se/nyheter/lokalt/stockholm/man-skickades-hem-fran-sjukhuset-efter-terrordadet-dog

  Om ”svensk sjukvård ligger i världsklass” som socialminister Annika Strandhäll (S) påstod i Agenda … varför lyckades man inte rädda livet på mannen som befann sig på akuten? Han skickades hem och dog och blev därmed det 6:e offret för Akilovs terrorattentat i kombination med de mycket svåra bristerna i den svensk sjukvården.

  Mannen var antagligen pursvensk och räknas därför inte in bland offren.

 13. Märkligt att det rikaste och mest humana landet ligger sist.
  Hade inte de salar som hade 4 respektive 6 bäddar reducerats till hälften hade vi varit ett mittenland. Undrar om inte det gjordes när de psykosomatiska sjukdomstrenden hade sin höjdpunkt och som vanligt LO-förbunden för mycket makt.
  Min hustru, sjuksköterskan meddelar nu att det var kvinnornas 6-bäddssalar som ställde till det, grälen var legio. Hos männen var det lugnare.

 14. I morgon i riksdagen får Annika Strandhäll möta svärmor. Hon är svårare för psykvård kan inte ens AS. Avbryt mig inte sa Annika igår. Sen gjorde hon själv det hela tiden. Sossar kan allt vet bäst så har det alltid varit. Kanske därför vårt samhälle ser ut som det gör. Valet blir ovisst o Jimmie får minst 20%.

 15. Märkligt att det rikaste och mest humana landet ligger sist.
  Hade inte de salar som hade 4 bäddar och 6 bäddar reducerats till hälften hade vi varit ett mittenland. Undrar om inte det gjordes när de psykosomatiska sjukdomstrenden hade sin höjdpunkt och som vanligt LO-förbunden för mycket makt.

 16. Det finns ingen politiker som har bättre koll än Åkesson.
  Han säger som det är, och vad som ska göras för att reparera
  Sverige.
  Men det blir för drygt för övriga politiker att höra, i detta fall
  Annika Stranhäll och då tvingas hon ljuga.
  Sanningen blir jobbig att ta in när man vart med och förstört
  Vårt fosterland.
  Jimmy Åkesson är den i särklass skickligaste politikern i Sverige.
  Det vet alla andra politiker, därför är det enklast för fegisarna
  Att stänga ute Åkesson.
  Det är vad vi i Sverige kallar demokrati, men i övriga världen
  diktatur.
  Var glad om sverigedemokraterna vill städa upp efter många
  års sverigeförfall.
  Det är naturligtvis invandringen som smular sönder Sverige.
  Här rinner miljarderna åt helvete i expressfart.
  Det kommer ta flera generationer att ta igen det som
  pågår i Sverige nu.
  Sätt stopp för dessa makthavare snarast det börjar bli
  för sent snart.
  Nu krävs krafttag och massutvisningar, stopp för all asyl mm.
  Sverige måste dammsugas på illegala papperslösa terrorister.
  Vi står inför ett vägval gott folk.
  Vill vi ha det som nu och värre rösta som vanligt.
  Vill ni ha tillbaka ett friskt välmående tryggt land rösta SD.
  Det finns inga andra alternativ.

 17. Jag lyssnade på Ekonomiekot idag. En professor i ekonomi börjar nu ana det Jimmy Åkesson fattade för minst 10 år sedan, nämligen att flyktingarna är för okunniga för att arbeta och kommer inte att bidra i någon större utsträckning att arbeta och betala skatt.
  Mitt tipps är att de kommer att krypa till korset en efter en och erkänna att det var fel med flyktinginvällningen, innan valet.
  Undantaget rödstrumpor och vänster feminister. Dom kommer heller aldrig att fatta hur man tjänar pengar, utan precis som flyktingarna, lever av det vi andra tillför samhället.

  • Säg inte ”flyktingarna” när de menar asylinvandrare, ekonomiska migranter eller illegala. Det finns visst riktige flyktingar i Sverige men de är en liten minoritet jämfört med de ovannämnda kategorier.

   Tillåt inte motpartiet att styra diskussionen genom att godkänna ders ordval.

 18. De ska köra Sverige i total kaos, hellre än ge SD rätt. Det är sanslöst hur man offrar sin egen befolkning och ljuger en så skicklig politiker som JÅ rätt i ansiktet inför hela landet. Ord finns inte som räcker till för att beskriva vanvettet.

Kommentera