Sverige betraktar falska handlingar som äkta

INVANDRING. ”Om regeringen menar allvar med den reglerade invandringen måste den komma till rätta med skenäktenskapen och skenanställningarna”, skriver Anna Dahlberg i en ledare i Expressen. 

Den innehåller några minst sagt märkliga sanningar.

Regeringens prat är välbekant: Det ska råda ordning och reda inom invandringspolitiken och Sverige har anpassat regelverket efter EU:s miniminivå.

Det låter resolut och kraftfullt, men det är lögn. En av många lögner. Numera kan även vuxna personer med avslagsbeslut skjuta upp sina utvisningar i det oändliga genom att lämna in nya ansökningar.

Förra året beviljades 135.459 uppehållstillstånd i Sverige. Det är den näst högsta siffran någonsin; bara år 2016 låg högre. 48.045 uppehållstillstånd var anhöriginvandring. Det är knappast EU:s miniminivå.

Eftersom det har blivit svårare att ta sig in i EU smuggelvägen så ökar efterfrågan på uppehållstillstånd på andra grunder. Det handlar om skenäktenskap, skenadoptioner samt missbruk av arbetstillstånd och viseringar, enligt polisens rapport om allvarlig och organiserad brottslighet 2017.

Det har en stor fördel. De ansvariga slipper risken att åtalas för människosmuggling eller något annat. Enligt svensk lag betraktas nämligen uppehållstillståndskort som människor har ljugit eller mutat sig till som äkta så länge de är utfärdade av en svensk beskickning. I andra länder betraktas sådana handlingar som falska. Till saken hör att Moderaterna inför valet 2010 lovade att göra något åt det men uppgörelsen med miljöpartiet kom i mellan. Socialdemokraterna har lovat samma sak och gjort lika mycket.

Anna Dahlberg: ”Till bilden hör också pinnjakten på Migrationsverket. Att bevilja en ansökan tar bara några minuter medan ett avslag kan ta hela arbetsdagen i anspråk. Än mer otacksamt är det att lägga ner tid på att återkalla ett uppehållstillstånd; det ger ingen pinne över huvud taget. De ärendena samlas på hög för att sedan avskrivas efter fyra år…”

-Pettersson säger att Anna Dahlberg på Expressen har blivit betydligt bättre, men jag väntar fortfarande på en ursäkt för din ledare…

Söndagen den 19 september 2010 var det riksdagsval i Sverige. Då visade opartiska Expressen med all önskvärt tydlighet vad de tycker om demokrati.

2 thoughts on “Sverige betraktar falska handlingar som äkta

  1. Det finns mycket för politikerna att göra, men det kommer aldrig att hända. De vill helt enkelt inte!

Kommentera