90 % av gatubarnen ljuger om sin ålder


INVANDRING. Allt fler av de unga marockaner som kommit till Sverige utvisas till hemlandet genom ett nytt samarbete, skrev vi om igår

Detta efter ett nytt samarbete med fingeravtryck mellan svenska myndigheter och Marocko, rapporterar Sveriges Radio. 90 procent av de marockaner som sagt att de är under 18 år ljugit om sin ålder, säger Per Löwenberg vid Gränspolisen.

 

– Pettersson menar att de marockanska gatubarnen som kommer hit i de allra flesta fall är kriminella och tar en kalkylerad risk. Kombinationen låga straff och mycket att stjäla är lockande.

Marocko är trots att det är ett muslimsk land, civiliserat jämfört med andra muslimska länder så ”barnen” ska hem. De har större chans där men naturligtvis hårdare straff om de stjäl och våldtar…

Om gatubarn på bloggen…

 


4 responses to “90 % av gatubarnen ljuger om sin ålder

Kommentarer granskas inte före publicering. Det innebär att den som skriver en kommentar själv ansvarar för kommentarens innehåll. Den som skriver kommentarer ska följa svensk lag. Kommentera gärna, håll god ton och var artig, hota aldrig, använt sunt förnuft. Tre eller fler länkar innebär att kommentaren ställs i kö och måste vänta på godkännande.

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggare gillar detta: