Varför pixlar SVT en del av vår historia?


HISTORIA. I går såg vi ett obegripligt, i varje fall för mig, exempel på censur. SVT hade pixlat ”hakkors” som någon klottrat på Stockholms moské. 

Jag mejlade SVT och frågade och fick följande svar:

***

”Jag ser ingen anledning att ge ytterligare spridning åt en rasistisk attack.”

Med vänlig hälsning, Charlotta Friborg, SVT:s riksnyheters ansvarige utgivare.

***

En eloge till SVT för att de svarade snabbt.

Tror SVT att någon blir nazist för att se en svastika? Vad blir nästa steg? Ska SVT pixla svenska flaggor för att de används av nazister?

Svastika eller hakkors är en är en urgammal symbol som förekommit i kulturer i flera världsdelar, och bland mycket annat symboliserat solen eller lycka.

Tänker SVT göra om historien, den gamla och nutidens eftersom svastikan används än idag av människor som inte är nazister.

-Pettersson undrar hur det står till med historiekunskaperna hos PK i Sverige?

Nedan några bilder på svenska plan i Finland under kriget mot Sovjetunionen och några uppställda på svenska museer idag. Dessutom det svenska företaget ASEA:s logotyp på baksidan av Svenska Turistföreningens årsbok 1920, mosaik från Paris och Tunis, Indien, Kina, fotbollslag och kvinnligt hockeylag från USA osv.

Svenska frivilliga flygflottiljen slogs på Finlands sida under kriget med svenskt statligt stöd och med en socialdemokratisk statsminister som hette Per-Albin Hansson om någon minns honom. Undrar om han också var nazist som lät svenska plan flyga omkring med ett solkors på…

I Oxelösunds hamn får vi då och då besök av indiska fartyg, många av dem har svastikan som symbolen på skorsten och i stäven. Ska vi då förbjuda indiska fartyg i Sverige?

Den 18 mars 1918 informerade överbefälhavare för trupper av Republiken Finland, general vid kavalleriet Gustaf Mannerheim sitt manskap: ” Allt manskap är nu informerat om att våra flygplan kommer från denna stund använda denna symbol (svastikan) i blått på vingarna och flygkroppen, därtill kommer en röd flagga med ett gult kors att målas på stjärtfenan. „

— Gustaf Mannerheim

Den röda flaggan med gult kors användes bara på två plan. Sedan var det hakkorset som gällde och det långt före Hitler. Under Lapplandskriget 1945 beslutade man sig från anmodan av den allierade kontrollkommissionen för att förändra Finlands luftstridskrafters emblem, pilotmärke och igenkänningstecken för flygplan. Hakkorset hade blivit alldeles för mycket förknippat med Nazityskland, trots att det som finsk symbol var äldre än nazisternas.


13 responses to “Varför pixlar SVT en del av vår historia?

 • eva

  Har Arnstad varit framme igen?

  Gilla

  • Billy Boy

   Yupp!

   Henrik Arnstad gjorde en räd på vid södrmalms-moskén och ledde hela sin nazist-armada vid attacken. Se bildbeviset nedan.

   Gilla

 • Billy Boy

  Här råkade SVT publicera palestiniers hakkors opixlade i en fiskhall i Gaza.
  Kolla in hakkorsen på de blåa partierna (ett ljusblått och ett mörkblått) på väggen i bakgrunden.

  När SVTt upptäckte sitt eget fatala misstag efter sändningen av Rapport lördagen den 2 december 2017 kl 19:30 … Ja, då raderade (helcensurerade) man snabbt hela Rapport-inslaget från SVTPlay så det gick inte att se i efterhand.

  Enligt SVT:s egen TV-tablå skulle denna Rapportsändning 19:30 finnas tillgänglig att se i SVT Play till 9 dec (6 dagar). Jag försökte många gånger under denna tid att starta just denna sändning, men det dök bara upp ett felmeddelande varje gång som sa:

  ”Oj, nu gick det fel …” etc

  Reportaget handlade om problemen med elförsörjningen som gör att reningsverket i Gaza inte fungerar. Avloppsvattnet från Gaza rinner orenat ut i Medelhavet och förgiftar vattnet och därmed också fisken bl a.

  Här nedan är länken till blogginlägget som Pettersson publicerade den 3 december, 2017 i ämnet.

  https://petterssonsblogg.se/2017/12/03/svt-visar-nazism-i-gaza/

  Gilla

  • Billy Boy

   Tillägg:

   De muslimska palestinierna i Malmö får öppet och ogenerat använda nazistiska hakkors på sina plakat vid demonstrationer i staden. Ett hakkors syns tydligt uppe till höger på den här bilden.

   Gilla

 • Truthfighter

  Det är ju de som är nazister, som mörkar fakta precis som Hitler gjorde. Det visar att vi med raska marchsteg närmar oss en diktaturstat, med allt vad cencur heter.

  Sen verkar hon helt förvirrad. För det första är hakkorset en nazistisk symbol, inte rasistisk. Varför då inte säga ‘gespridning åt ”NAZISTISK” attack’, istället, som det ju är. Kanske för man själva är nazister i sitt utrotartänk. Man vill inte såga av den gren man sitter på. För inte i sitt rasistresonemang har det relevans och håller. För återigen, har ANTISLAM INGET MED RASISM ATT GÖRA!!! Så inte ens där håller hennes sjuka prat. Men det är så lätt att skylla på oss svenskar, för att man vill skydda nazismen, och då främst den verkliga stats -och islamburna nazismen, till vilket pris som helst. För så är de, de vänsterristiska PK-journalistnazisterna.

  Gilla

 • Lyckholms Bryggeri

  Förbjud!!!!!!!!!!!

  Gilla

 • Lyckholms Bryggeri

  Det är bara rädda och ytterst talanglösa individer som vill förvränga sanningen och historien. Hakkorset finns som symbol på Göteborgs veteranspårvagnar (Assea) på boggin (där hjulen sitter) Ska vi skrota dessa spårvagnar bara för att vänstervridna, tillika hjärntvättade sossar och annat löst folk är så förbannat lättkränkta????

  Gilla

 • Fredde

  Min första fundering är:
  Vad spelar det för roll om de pixlar, när de ändå skriver vad de pixlat?

  Vilket självmål av PK-media!

  Gilla

 • El gringo

  Kanske minns jag fel, men det enda man fick lära sig i skolan om hakkorset var att det tillhörde ”nazismen”, det var först i 25-årsåldern (då internet inte fanns) då jag köpte en uppsättning av de äldre Nordisk Familjebok, 34 band, från början av 1900-talet, som det gick upp för mig att ett helt folk blivit förda bakom ljuset.
  I boken, med en del av bokstaven H, som är tryckt 1909 anges inget om ”nazismen” som ju inte ens var uppfunnen än. Stycket som omfattar ca en halvsida presenterar det då känd om hakkorsets historia bl a att det förekom i Norden på brakteater (halssmycken) redan under yngre hjärnåldern. Det förekom i Europa, Asien, Afrika och Amerika. Det finns också på flertusenåriga hällristningar (källa nätet) i södra Sverige.
  Försök spara gamla uppslagsverk, de innehåller många sanningar som håller på att utraderas. Gå inte på ”modet” att kasta alla gamla böcker!
  Gör motsatsen, särskilt med uppslagsverk.
  Internets information kommer att censureras, raderas och förvrängas mer och mer med små steg i taget.

  Gilla

  • eva

   Håller helt med dig. Våra gamla böcker får inte kastas, de innehåller mycket värdefull kunskap som nu riskerar att försvinna i den politiska korrekthetens namn.

   Gilla

 • SasjaL

  Vänstern älskar att ägna sig åt historierevisionism. Det är därför det saknas viktig information, delar är missvisande och i viss grad felaktigheter i skolans historieböcker beträffande 1900-talets första hälft. Allt för att gömma vänsterideologiernas egentliga värdegrund … Man har även angripit vetenskapliga skolämnen (T.ex. uppenbara felaktigheter om t.ex. klimat.)

  Språkrevisionism är en annan favorit, där man byter betydelse på ord (ex. ‘rasism’, ‘fascism’ osv.)

  Gilla

 • Thomas

  All är till Asea – men hur kan du glömma ta med

  Gilla

Kommentarer granskas inte före publicering. Det innebär att den som skriver en kommentar själv ansvarar för kommentarens innehåll. Den som skriver kommentarer ska följa svensk lag. Kommentera gärna, håll god ton och var artig, hota aldrig, använt sunt förnuft. Tre eller fler länkar innebär att kommentaren ställs i kö och måste vänta på godkännande.

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggare gillar detta: