390 miljarder för invandringen och det är bara en liten del…

INVANDRING. Direkta kostnader för migrationen under respektive år. Där ingår etableringsåtgärder, kommunersättningar vid flyktingmottagande, etableringsersättning till vissa nyanlända invandrare, ersättning för insatser för vissa nyanlända invandrare, hemutrustningslån, diskrimineringsombudsmannen, åtgärder mot diskriminering och rasism, särskilda jämställdhetsåtgärder och åtgärder mot segregation. 

Det ingår inte kommunens kostnader för socialbidrag med mera, polisen och rättsapparatens kostnader, skolornas, sjukvårdens, ålderdomens, arbetslösheten (bara arbetsförmedlingen kostar 80 miljarder om året) och en massa indirekta andra kostnader och framförallt inte alla mänskliga kostnader.

Vi talar inte om 390 miljarder utan om mycket mycket mer… 

Sveriges framgång vilade på en enormt hög tillit, även till makthavare som politiker och direktörer. Sverige presenterades som ett folkhem, där politikerna utan större protester var nationens föräldrar.

Makthavare och opinionsbildare – det gällde generellt i folkhemmets Sverige – ljög inte för svenska folket.

När tilliten försvinner, händer något annat. Tilliten blir till godtrogenhet och naivitet.

När den mångkulturella ideologin gjorde entré under 1960- och 70-talet började tilliten vittra sönder. I dag är tilliten nästan krossad, inte bara därför att tillit är svårt att odla med främlingar utan också därför att politiker, myndighetschefer, journalister och opinionsbildare satsar på det mångkulturella projekt, som de förstår att de har svårt att få medborgarna att acceptera. Lögnen i stort format gör entré, vilket får svenska politiker att riskera sin heder.

Det borde svenska politiker tänka på, men det verkar de inte förstå. 

De flesta politiska misstag kan rättas till, alternativt så förnekas de och livet går vidare med en vettigare politik, men mängden människor som tillåts bosätta sig i landet, går inte att trixa sig förbi. De som utan att vara anställningsbara beviljats asyl, lever på bidrag. Hur ska politikerna komma tillrätta med det? Drar de in bidragen försörjer sig nykomlingarna på svartjobb och kriminalitet. Det gäller också för dem som nekats asyl och borde lämna landet, men inte gör det.

Det får räcka där. Ni får fortsätta HÄR om ni vill…

14 thoughts on “390 miljarder för invandringen och det är bara en liten del…

 1. Beviljade UT 2016 150 000, 2017 135 500 dvs det sjunker inte . .
  eller fler år
  2012 111 000
  2013 116 500
  2014 110 600
  2015 109 000
  2016 150 000
  2017 135 500
  Varje beviljat UT adderar en persistent nettokostnad på 100-200 000 beviljade UT årligen… till en ackumulerad summa per år på 2016 15-30 miljarder….
  De senaste20 åren har det beviljats 2 miljoner UT till en total, persistent nettokostnad på 200-400 miljarder…
  Sta och kommuner och landsting tar in nästan 2 000 miljarder årligen så 10-20% av det allmänna kosta den förda katastrofala invandringen….
  PLUS alla de mänskliga li´danden som skapats som inte kan mätas i pengar….. rån, misshandel, våldtäkt, inbrott, bilstölder osv osv för ingen tror väl på allvar att tid kan ges tillbaka?
  Det som fashinerar mig är att trots denna massiva påverkan på samhället så är så många fortfarande i tron att ”vi behöver hjälpa”

  Sista stycket i min rant:

  Det finns 65 miljoner flyktingar i världen
  OKK ökande
  UNHCR äskar 65 miljarder årligen för att ta hand om enligt 1.
  UNHCR har svårt att från alla länder i världen få ihop dessa medel
  Sverige tar hand om 150 000 årligen till en ackumulerad kostnad, persistent, på 20-30 miljarder
  De senaste 20 åren har det beviljats 2 miljoner UT
  Ackumulerad kostnad, persistent, årligen på 200-300 miljarder
  Slutsats:
  Sverige skulle ensamt kunna hjälpa alla världens flyktingar i stället för 1%, ackumulerat.
  Dessutom skulle alla pensioner kunna dubbleras med de 200miljarder som blir över
  kan det sägas tydligare?
  Varför kan en enda i landet propagera för att vi hjälper årligen någon promille som dessutom förhindras att bygga upp sina respektive länder…?

 2. Jan Tullberg räknade fram att flyktingmottagningen kostade runt 250 miljarder om året men det var innan 164 000 kom farandes. Ej heller är den, som det verkar, den obligatoriska anhöriginvandringen medräknad. Därför bör vi se dessa 390 miljarder som en försiktig lägsta uppskattning. Detta innebär minst 39 000 per varje person som uppehåller sig i landet eller 156 000 för en kärnfamilj – per år! Eftersom alla inte är i arbetsför ålder eller arbetar är sannolikt kostnaden för svensken ännu högre.

  SD brukar kritiseras av de övriga att de påstår att allt handlar om invandring. Det är både sant och osant. Det korrekta svaret är att allt handlar om flyktingmottagning. Pekka som kom hit från Finland på sextiotalet har gjort rätt för sig. Han har kanske inte så många yrkesverksamma år i Sverige men å andra sidan kom han färdigutbildad. Den finska nationen har inte heller förlorat eftersom han skickade hem pengar till sina anhöriga.

  Ahmed å andra sidan kommer hit i relativ ung ålder utan yrkeskunskaper eller för den delen vilja att arbeta kommer att sänka välfärden från dag ett då han låtsades vara minderårig och kostade 3 miljoner om året. Om han dessutom tillhör de som inte kan skilja på mitt och ditt eller ja och nej så kommer han att kosta ett par, tre miljoner ytterligare om året för att inte tala om de personliga trauman och kostnader hans framfart fört med sig.

  Inget av detta har sjuenigheten redovisat eller fått mandat för. Dessutom har media ljugit och gömt undan så Nisse i Hökarängen vet inget förrän problemen hopar sig utanför hans ytterdörr och det börjar hända nu. Det kommer att bli spännande i höst.

 3. Hade tänkt informera om,att EU sedan England trätt ur ”gemenskapen” saknar 140 miljarder SEK/årligen som de nu söker finna en väg att lösa.
  Men detta är ju inte ens värt en notis,när vi ser vad Absurdistan skänker bort till de ”skyddssökande”…..
  600 miljarder är ju mer än de plockar in på knegarna som måste nyttja bil till jobbet. Dessutom har de höjt min pension med hele 61:-/månaden. De slantarna lämnar jag tillbaka,när jag tankar mitt fordon för bensinskatten ökades på,och är nu dryga 8:-/lit. 🙁

 4. 87% har röstat för det.Hur tänker dessa individer.Har förmodligen ingen egen hjärna.Man undrar hur det står till derras så kallade skallar.
  Hur fan kan man rösta bort tryggheten som fanns för.

  • Jag känner många sådana godhjärtade och de fattar absolut ingenting. Men samma fråga ställer jag mig gång på gång, hur kan de tycka så illa om mig som är sjuk, och sina egna pensionerade föräldrar, att de tycker att vi ska leva extremt snålt. Flera ska själva snart gå i pension och börjar på allvar fatta hur verkligheten är beskaffad.

   • De som nu nått pensionsåldern och bestämmer sig för att ta ut sin pension idag kommer att få detta chockerande uppvaknande.

    De många ”godhjärtade” som du känner och som inte fattar någonting ännu kommer snart att begripa när deras levnadsstandard i värsta fall plötsligt kan halveras samtidigt som deras levnadskostnader succesivt stiger.

    Delcitat

    ”Dags att tala klarspråk om de låga pensionerna”

    I dag uppger mer än hälften av svenskarna att de är oroliga för att de ska få en sämre pension än sina föräldrar. Det är dags att tala klartext om pensionerna: systemet är ­stabilt men ger låga pensioner, skriver Jens Magnusson, privat­ekonom på SEB.

    Nya siffror från SCB visar att dagens pensionärer i snitt bara får ut knappt 49 procent, mindre än hälften, av sin slutlön i allmän pension. Lägger man till både tjänstepension och privat pensionssparande är snittet runt 64 procent. Prognoser visar dessutom att ersättningsnivåerna kommer att bli ännu lägre för framtidens pensionärer. (Publicerat 17 sep. 2017)

    Slut delcitat

    Fortsättningen av debattartikeln har SvD lagt bakom betalvägg. Ovanstående inledning kan läsas på länken nedan.

    https://www.svd.se/dags-att-tala-klarsprak-om-de-laga-pensionerna

    För ungdomarna som går i pension ”lite längre fram” (Löfvens universal-argument) kommer att få det ännu värre ekonomiskt:

    Delcitat

    ”Dagens unga får 40 procent av slutlönen i pension”

    Pensionsgapet mellan kvinnor och män är fortsatt stort. Kvinnor får cirka 65 000 kr mindre i pension om året än män. Samtidigt väntar en mörk pensionsframtid för dagens unga. De som är födda efter 1994 kan förvänta sig en pension på 40 procent av sin slutlön.

    Folksam har för tredje året i rad publicerat en ”vitbok” som analyserar pensionssystemet, och framför allt dess behov av förändringar.

    Dagens kvinnor kommer under lång tid framöver att vara diskriminerade i pensionssystemet. Enligt Folksams uträkningar är det först personer födda 2005 och senare som kan få jämställda pensioner.

    Den genomsnittliga totala pensionsnivån för kvinnor födda 1949 uppgick till 17 173 kr per månad, vilket motsvarar 76 procent av den genomsnittliga pensionen för män som uppgick till 22 588 kr per månad. (Publicerad 2017-07-10)

    Slut delcitat

    Läs gärna vidare på länken nedan:

    http://www.privataaffarer.se/pension/dagens-unga-far-40-procent-av-slutlonen-i-pension-922151

 5. Det är diskriminering, när man på detta sätt, endast ger ut pengar p g a etnicitet. DETTA ÄR OLAGLIGT!!! Sålunda är den sjuhövdade regimen som styr vårt land, helt utan rätt. Därav följer, att vi med svenska rötter, inte heller behöver betala en enda krona till samhället, så länge detta brottssyndikat styr över våra liv. Har man valt sitt folk (d v s utlänningarna), har man också valt bort oss. Och har vi inga rättigheter som folk, har vi inte heller några slyldigheter, gentemot ett orepresentativt styre. Så: SKATTEUPPROR!!!

 6. Dålig investering, så mycket pengar för att skapa kaos & inbördeskrig
  I ett tidigare bra land.
  Och vissa tycks vara stolta och vill fortsätta förfallet.
  Dessa människor lägger stor kraft på att tränga undan SD
  Som vill försöka rensa upp och skapa ordning och reda igen.
  Bara det gott folk som fattar något, är något att tänka på i valet i höst.
  Vill ni se detta kaos eskalera, rösta som vanligt och se Sverige gå under.

 7. Jag har under ett antal års tid påstått att kostnaden för invandringen för stat, kommun och regioner uppgår till MINST 600 MILJARDER SVENSKA SKATTEKRONOR per år och skulle INTE bli förvånad om den var ännu större. Sverige är SÅÅÅÅ långt ner i förfallet så det krävs ett under för att rätta till alla megaproblem.

 8. Det måste blir värre för att Svensson skall rösta för en förändring.
  Många skäller på vårdköer men röstar för ändrade bidrag och skatter. Invandringen och med den det ekonomiska och sociala förfallet fortsätter. Media har indoktrinerat stora grupper av väljarna att det är rasistiskt att rösta på en radikal förändring. Då går det fortsatt utför.

 9. Vore klimatsmartare att köpa självplågar spikmatta till svenne, folket som vill självplåga sig, utan morddbränder, gruppvåldtäkter, HIV och assistans bedrägeri blattar

  • Ja, och dessutom ska de ha en lön lika låg som en fattigpensionärs, så kanske ljuset går upp. Men då kommer väl masochismen i dem att fira triumfer, de offrar ännu mer till det goda projektet; massinvandringen. Huga, folk är knäppa!

Kommentera