Kommunisten från New York gillar inte vinster i välfärden

SKATTER. Regeringen, S+MP och Vänsterpartiet har enats om ett vinsttak inom skola och omsorg som handlar om hur skattepengar används. 

-Pettersson tycker det är bra att någon försöker hålla koll på skattepengarna men undrar varför det bara ska gälla privata företag i skola och omsorg?

Varför inte börja med regerings och riksdagsledamöternas förmåner, pensioner och fallskärmar. Det är alltid bäst att börja städa en trapp uppifrån, sedan fortsätta med staten, landstingens och kommunernas enorma slöseri på vissa områden.

Nu kommer troligen inte ”vinsttaket” att gå igenom i riksdagen på grund av att alliansen och Sverigedemokraterna är emot.

”Låt dem få känna av det i valrörelsen”, säger vänsterpartiets ledare Jonas Sjöstedt som hoppas att vinsttaket ska bli en stor fråga i valrörelsen.

Jag vill påstå att Sjöstedt inte är seriös. Han tar inget grepp om helheten utan bara vissa pengar. Det är pinsamt att svenska politiker kan bete sig på det här sättet.

Jonas Sjöstedt, vänsterpartiets tillhör dem som vill ha höga skatter och tvekar inte om att höja dem ytterligare för världens högst beskattade folk. Han tycker att höga skatter behövs för solidariteten med de svaga och vård, skola och omsorg.

Själv har han inget emot att utnyttja systemet trots att han är ung, stark och frisk.

Sjöstedt har knappast gått i täten för att göra något åt de politiker som utnyttjar det minst sagt generösa systemet, där vänsterpartister är värst.

För er som inte vet är kommunism ett system där ledarna talar om jämlikhet och att staten ska driva och bestämma allt för alla utom dem själva, likt den tidigare V-ledaren Lars Ohly som köpte och sålde bostadsrätt i Stockholms innerstad med rejäl vinst, hade barn i privatskola och lät sig opereras privat för att slippa köer.

Jonas Sjöstedt* bosatte sig efter att han bott i New York på en av Stockholms exklusivaste adresser, Karlavägen på Östermalm, där han tycker det är väldigt tråkigt, efter det har han flyttade familjen till Gärdet men det var fortfarande Östermalm, sedan har han flyttat vidare.

Så långt från dem han företräder som möjligt, långt, långt från den mångkultur de påstår sig älska men där det bor gott om överklass och journalister varav två procent röstar på V. Vid valet 2014, mörkade den gode Jonas sin bostadsadress på valsedlarna.

Kommunisten softar i New York för skattebetalarnas pengar
Kommunisten softar i New York för skattebetalarnas pengar

Under tiden oktober 2006 till februari 2009 gick han omkring och softade i New York, bodde på Park Aveny och hade det allmänt trevligt.

Det är väl egentligen inget att säga om det om det inte vore för att han som 40-åring levde på skattebetalarnas bekostnad och hade en statlig inkomstgaranti på drygt 38 000 i månaden sedan sin tid i riksdagen. Anledningen enligt Sjöstedt själv var att han inte hittade en dagisplats och tyckte att fler politiker borde prova att ta en paus från hetluften.

Att det i New York inte skulle gå att hitta en dagisplats eller en barnvakt är nog en nödlögn från herr Sjöstedt, han tyckte det var bekvämare att leva på andra än att försörja sig själv. Det är därför Sjöstedt och andra gillar höga skatter.

I sammanhanget kan nämnas att vänsterpartister som i valen får runt 5 % av rösterna utgör 22 % av de politiker som lever på skattebetalarnas bekostnad.

Källa: Pettersson som av andra vänsterpartister för några år sedan blev beskylld för att vara ärekränkande mot herr Sjöstedt. Vid förfrågan till herr Sjöstedt så blånekade Jonas till att han levde på skattebetalarna men efter kontakt med statens pensionsverk fick Pettersson rätt, dessutom erkände en betydligt ödmjukare Sjöstedt att han misstagit sig. Dock ska sägas att detta inte var olagligt utan enligt reglerna som allt för många utnyttjar och struntar i att försöka förändra.

*Vistelsen i New York berodde på att Jonas fru arbetade och då var det praktiskt för Jonas att vara hemmapappa för skattebetalarnas pengar. Lägenheten på Östermalm tillhörde UD och var avsedd för diplomater (Jonas fru är diplomat) som tillfällig bostad.

-Pettersson ser förslag om att minska vinsterna för företagare, men inget om att begränsa kostnaderna för asylinvandringen eller förmånerna för politikerna så de kan fortsätta att softa i New York på skattebetalarnas bekostnad. Jonas tillhör dem som tror att dubbelmoral betyder dubbelt så bra…

24 thoughts on “Kommunisten från New York gillar inte vinster i välfärden

  1. Han säger sig värna om skattebetalarnas pengar därför vill
    han inte ha vinster i välfärden som tas från skattemedel?
    Konstigt för han tycks inte ha något emot när Asylbaronerna kan stapla den ena miljonen efter den andra, pengar som även kommer från skattekollektivet?? Visst är Sociallister märkliga figurer?

  2. Lars Ohly och Jonas Sjöstedt och många med dem är HYCKLARE, när det gäller dem själva ska andra regler gälla.
    OM man värnar statens pengar så måste man börja med massinvandringen, att utse skitfolk från skithålsländer till asylländer kostar mer än försvaret, skolan, sjukvården tillsammans och kommer ALDRIG att generera något positivt. DÄR MÅSTE MAN BÖRJA SOPA RENT!
    Därefter måste de avskaffa alla orättvisa förmåner dessa politiker har, se på den lata Lars Ohly som inte jobbat sedan har var 45 -50 år men kvitterat ut arvode som riksdagsman på 70.000kronor/månad i snart 20 år….PARASITER värre än de privata aktörerna i välfärdssektorn!

  3. Att privata aktörer ska tappa skattebetalarna på ännu mer pengar är givetvis inte bra.
    Men det som är allra mest angeläget är att stoppa det gigantiska slöseriet av skattemedel.

  4. Pettersson har rätt i dubbelmoralen i att politikerna och kändisar som talar om hur andra ska leva samtidigt som de sitter fina områden och hyllar invandring etc. Arbetslöshet på grund av invandring drabbar inte dem, de jobbar inte som lärare, polis eller socialsekreterare i invandrartäta områden. Många politiker och fd politiker tjänar massor på att #utnyttja systemet#.

    Men om man vill att skolan ska bli bättre då måste man fråga lärarna hur de vill ha det. Som det är nu slutar hela tiden lärare. Det hjälper inte politikerna tjafsar om hur skolan ska vara – lärare slutar hela tiden.

      • En ny typ av lärare är kanske på väg ut från lärarhögskolorna till skolorna…… För kanske ett år sedan rapporterade Media att en del studenter på lärarhögskolorna höll på med plagiat och fusk.

      • De finns sedan några år redan ute på skolorna och det blev inte bättre av att det blev möjligt att sätta in obehöriga på lektioner, när behöriga saknades.

    • Roland Salomonsson – Pensionär F d officer (Marinen), Landstings-sekreterare, Säkerhetschef, IT-tekniker Intressen: Klimatrbedrägeriet, De Globala bedrägerierna, Historia, Teknikutveckling, De svenska samhällsbedrägerierna resp diktaturen (politik), Längdskidor och utövande orienterare.
      Roland Salomonsson skriver:

      Och fler poliser slutar än nyutbildade som tillförs. Det döljs dock genom att icke polisutbildade får en massa kontorsbefattningar till höägre löner än vad polisutbildade får. Och så slutar ÄNNU fler polisutbildade . . .

  5. Vem kan klaga på vinster om vården är utmärkt och kostnadseffektiv? Jag tycker väl, som de flesta att patienter borde ha tillgång till bästa vård för minsta möjliga skatt oavsett vinstdrivet. Vinsten är väl enda moroten att hålla ned kostnader? Om man nu inte kan ge offentliganställda ett lönepåslag, som motsvarar den procent vinst, som företagen kan ta ut? Ett lönepåslag, som utbetalas om de tillsammans lyckas hålla budget inom rimliga gränser. Det finns inget skydd ändå mot skojare. Vissa upphandlingar i stat, landsting och kommuner mot vinstdrivande företag har ibland blivit katastrofalt och helt i onödan kostat skjortan för skattebetalare. Ibland pga. företagens insiders.

  6. Tack, Pettersson, för en fantastisk genomskådning av kommunister och det kommunistiska systemet. Hur kan de flesta, utbildade (?) människor som journalister, författare, skådespelare (t ex Sven Wollter) och operasångare ( t ex Malena Ernman) hur kan de vara kommunister? Jag kallar inte dem vänster, neomarxister, miljöpartister, socialdemokrater etc. För mig är de alla kommunister! Det är vad de är!

  7. Vinster i välfärden är årtiondets, om inte århundradets, största Fake News. Ersättningarna till privata företag och kooperativa organisationer baseras på kommunens eller landstingets kostnader. Det är inte heller alltid som ersättningen utgör 100% av kostnaden.

    Många gånger men inte alltid är ”kundnöjdheten” större hos icke-offentligt drivna instutitioner så det är inte resurser man sparat in på. Dessutom verkar trivseln hos personalen i de flesta fall vara väsentligen mycket högre. Förklaringen är att den offentliga verksamheten lider av byråkrati, korrupta politiker och inkompetenta chefer. En ordentlig strukturrationalisering, som i Norge 2004, i offentlig (offentlig?) verksamhet skulle minska dess kostnader och då samtidigt vinsterna i välfärden.

    Vinster i välfärden är därför bra då den visar på möjliga kostnadsbesparingar för skattebetalarna och är troligen därför illa sedda av våra dyra skatteberoende (taxaholics?) politiker.

  8. Om lagen genomförs kommer jag troligen att bli utan VC. Doktorn på VC som jag har är både medicinare (bra för min diabetes) och Kardiolog (bra för mina hjärtproblem). Finns ingen landstingsdriven VC här i Västernorrland som har en sådan läkare. För tyvärr är det så att offentliga VC i Västernorrland saknar doktorer.

    • Sjöstedt kan kanske ha sagt upp medlemskapet i V före visumansökan för inresa till USA. När vistelsen i USA är avslutad och han tryggt återvänt till Sverige kan han ju ha registrerat sig som medlem i V igen.

      Med andra ord har han på papperet varit ”kommunistfri” under sin vistelsen i USA trots att han i verkligheten varit hängivet övertygad kommunist hela tiden.

      https://i1.wp.com/pbs.twimg.com/media/CkBTNNBUoAIWx1h.jpg

      • Bildtexten är omotiverat snäll.

        ~60 milj.* för kommunismen i Sovjet och +70 milj. för dito i Kina samt okänt antal för övriga runt om i världen.

        * Civila+militära dödsoffer.

    • Om man som LO-ansluten svarar ’nej’ på en fråga i en visumansökan, om man är politiskt aktiv, så är risken stor att man nekas visum. Detta med tanke på att man [då fortfarande] är partimedlem och i det läget ljuger om det.

  9. Våra s k ”politiker” skor sig på skattebetalarnas bekostnad!
    Herr Sjöstedt är inget undantag.
    Det är alltid lätt att ”vara generös med andras pengar”

KommenteraAvbryt svar