Sveriges oförsvarliga försvarspolitik


FÖRSVAR. Under den pågående konferens Folk och Försvar verkar det som vissa socialdemokrater som utrikesminister Margot Wallström tror det blir fred på jorden bara för att Sverige sitter i  FN:s säkerhetsråd och gör sig osams med andra länder.

Socialdemokratin verkar tro att Sverige kan göra allt och vad som helst utan att vara medlem i Nato men ändå räkna med Natos skydd.

Det diskuteras formuleringar. Det ena gänget vill att Sveriges säkerhetspolitik ska bygga på att ett angrepp mot Sverige är ”osannolikt”, medan det andra gänget tycker att ”Ett väpnat angrepp mot Sverige kan inte uteslutas”. 

-Pettersson noterar dock att ingen verkar diskutera det faktum att formuleringarna inte har någon betydelse eftersom vi inte har ett försvar värt namnet…

Det bevisar bara att politik är alldeles för svårt och allvarligt för politiker.

 

Folk och Försvar pågår på Högfjällshotellet i Sälen.


8 responses to “Sveriges oförsvarliga försvarspolitik

 • HRT

  Hjälp från Nato är i praktiken Sveriges enda chans att kunna avvärja ett fullskaligt ryskt angrepp.

  Å andra sidan är Natofrågan starkt ideologiserad och gamla argument från Sovjetunionens tid väger fortfarande tyngre för många än nutida verklighet.

  Gilla

  • richardlindlind5

   Men VARFÖR ?? skulle Ryssarna vilja invadera Sverige ?? Vill dom komma över genier som Arnstad & Co ??

   Gilla

   • HRT

    Det finns en massa resurser i Sverige som de kunde kapa åt sig. T.ex. industrin är värd en hel del, plus förstås bl.a. malmfälten.

    Sveriges geografiska läge är också strategiskt viktig på många sätt och Rysslands militär kunde dra stor nytta av ha baser på Sveriges territorium.

    Gilla

 • Adolf Nilsson

  Svamlar om väpnat angrepp, vi är redan angripna, det är skjutningar varje dag ,rena inbördes krig. Fortfarande bara käbbel.Byfåne avgå.Mvh Adolf

  Liked by 1 person

 • Jag

  Sverige har en utrikesminister som inte är värd namnet!
  Som gör sig ovän med västerländska nationer (Israel) och stödjer terrorism (Palestina).
  Vad har hon uträttat förutom att tillhöra ”politikeradeln”?

  Gilla

 • fornuftist

  Angreppet mot Sverige har pågått under många år redan.
  Men det fattar de inte.

  Gilla

  • Lagro

   Ryssland utgör inget hot mot Sverige det finns en gammal rysskräck som lever kvar hos många svenskar, men den som följt objektivt med utvecklingen inser det finns inget hot från Ryssland.
   Däremot borde inte svenska politiker provocera Ryssland som de gjort i Ukraina frågan, där svenska politiker tagit parti för CIA som provocerat Ryssland och propagerat för att Ukraina skall bli medlem i Nato och EU.
   Ukraina är ett mycket korrumperat land som under överskådlig tid kan inte bli medlem i EU, och medlemskap i Nato för att bygga baser för missiler nära den ryska gränsen kan aldrig Ryssland tillåta.
   Sverige har ett inhemskt hot och det är genom den okontrollerade asylinvandringen som väldigt många kriminella och terrorister kommit in i landet och idag utför brott, den utvecklingen är mycket farlig, därför brotten ökar och blir våldsammare hela tiden.

   Liked by 1 person

Kommentarer granskas inte före publicering. Det innebär att den som skriver en kommentar själv ansvarar för kommentarens innehåll. Den som skriver kommentarer ska följa svensk lag. Kommentera gärna, håll god ton och var artig, hota aldrig, använt sunt förnuft. Tre eller fler länkar innebär att kommentaren ställs i kö och måste vänta på godkännande.

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggare gillar detta: