M och taket


Moderaterna vill införa ett tak i asylmottagandet, allt enligt samma modell som Tysklands nya linje.

En stor asylinvandring påverkar möjligheten att integrera alla människor”, säger Tobias Billström som idag är Moderaternas gruppledare.

2004 uttrycktes detta av den turkiske invandraren Suat Cicek i en intervju med Aftonbladet. Ordvalet var annorlunda, men innehållet detsamma.

”Trots att Sverige inte har resurser att ta hand om alla som kommer hit, fortsätter vi att fylla på med nyanlända flyktingar”

Ingen lyssnade då och jag har svårt att se hur Moderaternas ”nya” linje ska gå igenom om man överhuvudtaget inte vill närma sig SD i denna och andra frågor. V, Mp, C och delar av S vill ha fortsatt hög asylinvandring och lär inte gå M till mötes.

Hur pass trovärdiga Moderaterna som parti är, låter jag vara osagt. I mina ögon är trovärdigheten iskall och det finns inget som tyder på att denna inställning är på väg att tina. Däremot håller jag just Billström som trovärdig. Han fick krypa till korset när hans dåvarande chef offentligt gick ut och läste lusen av honom. Orden om ”volymer” passade inte in i dåtidens Nya Moderater.

Det finns andra moderater som jag kan peta in i samma ringhörna som Tobias Billström. Hanif Bali, Ann Heberlein och Finn Bengtsson tillhör denna skara. Huruvida partiets migrationspolitiske talman, Johan Forsell, som i samma artikel vidhåller att integrationsproblemen nått Sverige över huvudet, kan placeras i samma hörn är svårt att sia om. Han håller en linje som kan jämföras med Billströms, men verkar ändå snegla lite åt samma håll som sin förra chef.

Forsell säger i artikeln att 28 000, som snittet var under de tio åren innan kaoset 2015, är ett tal vi inte kan överstiga med de problem vi har idag.

Kan vi med detta ana oss till att just 28 000 är det tak som Moderaterna menar? Låt oss då räkna lite och låt oss använda de siffror som ligger oss tillhanda.

28 000 (ett gissat tak) + 5 000 (antalet kvotflyktingar man kommit överens om) + 47 600 (anhöriginvandrare…2016 var anhörigkoefficienten 1,7) + 5 000 (en ren gissning över de som tar sig in illegalt i landet) = 85 600 (en siffra som bygger på en blandning av fakta och gissningar)

Det är ungefär denna siffra som Moderaterna egentligen menar med tak, för asylsökande är bara en del av den ström av människor som kommer till Sverige. Arbetskraftsinvandrare och studenter är exempelvis inte medräknade. Ett årligt inflöde på 85 600, är det en siffra ni tror Sverige klarar av att integrera med utgångspunkt från de fakta vi matas med snart varje dag?

Dagens Industri


13 responses to “M och taket

 • Jhonsson

  Som vanligt har moderaterna vaknat för sent. Sista tåget har redan gått.
  Kristersson är inget annat än en hycklare. När han var ordförande i MUF, förespråkade han ett Sverige utan gränser.
  En kappvändare som kan sno runt kappan en gång till.

  Gilla

 • verklighetochsanning

  inga tak totalstopp. inga fler invasiva element i Sverige

  Gilla

 • compulsoryunion

  Kommer moderuterna Ali Adan, A Waberi, Hanif Bali och Batra bestämma taket?

  Gilla

 • Kurt

  Det få kosta att vara en Humanitär Stormakt, jag undra vad historiker säga i framtiden om dessa herrar och damer som ville se sig omskriven i historieböckerna som de stora humanister. Historiens dom kommer att vara hård mot dessa kultur vandaler som ha förstört den Europeiska kulturen i grunden.
  Self-righteous assholes det är vad de är!

  Gilla

 • CcCweden

  första prioritet är att stänga grinden nu samt att återkalla alla PUT då flyktingarnas hemländer är trygga att återvända till nu: Syrien-Afghanistan-Somalia-Eritrea_Ethiopien mfl förekommer inga krig alls.
  Gör om gör rätt 🙂

  Gilla

 • gamgubben

  Tyskland siktar in sig på att ha ett tak för asylsökanden på mellan 180 till 200-tusen, överfört till Sverige gör det 20000 och vi bör inkludera anslutande till detta antal.
  Men inte förrän de vi nu har plockat in blivit 3/4 dels svenskar, alltså minst 10 års totalstopp.

  Gilla

 • Hanna

  ”Riktiga flyktingar enligt FN” verkar den senaste tiden bestått av eritreaner som kommet hit. De har tyvärr begått många våldtäkter sen de anländer, och får då absolut inte utvisas pga situationen i hemlandet! Så ska Sverige inrikta sig mot denna grupp framöver borde kommande våldtäktsmän inte få stanna oavsett vad de begår för brott mot sina nya landsmän!

  Gilla

 • Truthfighter

  Politikerna måste lära sig krypa. De har gått alldeles för länge med sin politik. Lär där av palestinierna, vad som är acceptabel takhöjd på väg till ett annat land. Och rasera den sen helt, som Israelerna gjort. Lär av dem också, när det gäller takhöjd för invandring.

  Gilla

 • Tony

  Däremot så tycker jag att alla ska ha klart för sig att deras
  högsta ledare idag, är en av dom medarbetare till psykopaten
  som åsamkat Sverige dom stora skador som landet har fått!

  Gilla

 • eva

  Jag säger bara en sak: i princip asylstopp och i praktiken repatriering.

  Liked by 1 person

Kommentarer granskas inte före publicering. Det innebär att den som skriver en kommentar själv ansvarar för kommentarens innehåll. Den som skriver kommentarer ska följa svensk lag. Kommentera gärna, håll god ton och var artig, hota aldrig, använt sunt förnuft. Tre eller fler länkar innebär att kommentaren ställs i kö och måste vänta på godkännande.

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggare gillar detta: