Experter: Iran har brutit mot vapenembargot


UTRIKES. Iran har brutit mot FN:s vapenembargo genom att inte blockera tillförseln av ballistiska robotar till Jemens Huthirebeller, enligt FN:s expertpanel.

Experternas uttalande stärker USA:s och Saudiarabiens åsikt om Irans militära inblandning i Jemen.

”Panelen har identifierat robotrester, tillhörande militärutrustning och militära drönare med iranskt ursprung som introducerades i Jemen efter att vapenembargot infördes 2015”, står det i rapporten till FN:s säkerhetsråd.

Iran nekar till anklagelserna.

Arab News

-Pettersson struntar i vem som stödjer vem i Mellanöstern. De är galna allihop men undrar om det inte var president Donald Trump och Israel som sa att det inte går att lita på iranierna medan Sveriges regering var där och gjorde affärer, samt svenska medier som tyckte det var värre att leverera bussar för persontransporter till Israel än lastbilar/vapenbärare till Iran…

Sedan ska vi inte glömma att Västvärlden, inkl. Sverige levererar militärt material till Saudiarabien och de andra dårarna.


2 responses to “Experter: Iran har brutit mot vapenembargot

Kommentarer granskas inte före publicering. Det innebär att den som skriver en kommentar själv ansvarar för kommentarens innehåll. Den som skriver kommentarer ska följa svensk lag. Kommentera gärna, håll god ton och var artig, hota aldrig, använt sunt förnuft. Tre eller fler länkar innebär att kommentaren ställs i kö och måste vänta på godkännande.

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggare gillar detta: