S-ministern: Terrorresenärer ska inte straffas retroaktivt


ISLAM. Över 150 före detta IS-krigare uppges finnas i Sverige. Regeringen pressas hårt om man har tillräcklig kontroll över dessa individer.

Justitieminister Morgan Johansson (S) menar att man inte ska straffa personer i efterhand i en rättsstat – även om de rest till terrorgruppen IS innan resandet var olagligt. Det meddelade han i SVT:s Agenda.

-Pettersson undrar om Morgan Johansson tycker det var fel med Nürnbergrättegångarna också?

Hitler och hans anhang bröt väl knappast mot tyska lagar under kriget och de borde alltså ha friats eller…

-Pettersson tycker att ideologin islam ska behandlas på samma sätt som nazismen…

Från SvD, bakom betalvägg så ingen länk.


39 responses to “S-ministern: Terrorresenärer ska inte straffas retroaktivt

 • Bosse S

  Ännu ett obegripligt uttalande av byfånen. Alla straff utdöms ju retroaktivt.
  Karln vet nog inte vad retroaktivt betyder.

  Gilla

 • Hönsmamman

  Bättre straffa dem proaktivt!!

  Gilla

 • verklighetochsanning

  stoppas vid gränsen i andra hand spåras och utvisas utan rättegång

  Gilla

 • compulsoryunion

  Fridolin: svennar ska retroaktivt beskattas för resor med bil, vilka ska kallar terrorresor.

  Gilla

 • Deus

  De mänskliga rättigheterna som alla invandrar-kramare hänför till anger att de som rest till landet och stridit inte har stöd enligt denna att bli insläppta enligt asylrätten.
  Det borde rimligen gälla dem som kommer från Sverige också.
  De borde dessutom bli åtalade för krigsbrott, eftersom Is inte är erkänd som arme utan terrorister.

  Gilla

 • pettersonaxeagentlemansgentleman

  Den nationens vedersakare som uppbär titeln justitieminister har med sitt logikstridiga yttrande åter bevisat att den av honom nämnda rättsstaten de facto icke existerar i det land vi en gång kände som Sverige.
  Andreas.

  Gilla

 • Bosse

  Jag fattar inte vad han menar.I dom flesta brott så straffas du retroaktivt. Den som gjorde ett mord ifjol kan straffas i år för det.Så länge det inte är preskiberat så måste dom kunna straffas.Han verkar inte veta hur rättsväsendet är uppbyggt.

  Gilla

 • centurion

  Kan man inte straffa dom retroaktivt, så återstår ju bara att straffa dom pro-aktivt. Dvs. att ge dom en rejäl omgång i förväg, så att dom håller sig i skinnet. Alt. skicka hem dom eller allra helst, aldrig släppa in dom. Att Slippa befinna sig i landet Absurdistan, måste saluföras som en förmånlig ynnest.

  Gilla

 • Stenbock

  Ideèn till mina rader nedan tackar jag dagens PI för.
  Vi Absurder skall uppfylla många kriterier,för att känna oss som värdiga.
  Först skall vi sälja våra Dieslar,och framöver köra El-bilar.Sluta röka och äta mindre kött/fläsk.Därtill anpassa oss till invandringen,och välja rätt parti.
  Vi skall helst vara heterosexuella,och frukta för Klimauppvärmningen.
  Atombombsbyggen i N-Korea och Trump skall vi hata,och förkasta. Slutligen inte läsa de fria mediernas ”hatsidor”…utan läsa och lyssna på de statligt styrda organen.

  Gilla

  • Stenbock

   Som om detta inte vore nog,kommer nu EU att se till från 1 April att svenska potatischips inte längre innehåller akrylamider, i dagens mängd.
   Detta nya påbud följer de tidigare besluten om krumma bananer, och inte minst importerade spanska gröna gurkors utseende. 🙂

   Gilla

   • SasjaL

    Chipstillverkarna får då byta till betydligt bättre frityroljor än [fågel]fröoljor, för att det skall vara möjligt.

    Gilla

 • Magnus 2

  Finns de någon kriminell som inte har fått sitt straff retroaktivt? Vad pratar dåren om, man ska inte straffa personer i efterhand i rättsstat. Då kan man ju inte straffa någon i Sverige.

  Gilla

 • Mia

  För att förstå Ygemans resonemang måste man också veta vad han sagt.

  De som inte bör dömas retroaktivt är de som åkte och kom tillbaka innan lagen ändrades så att det blev olagligt att åka till IS. Det är detta Ygeman har framhållit.
  Jag är ändå av den uppfattningen att alla bör dömas. Det är för farligt att ha dem här mitt ibland oss.

  Gilla

  • SasjaL

   Att delta i terrorverksamhet har länge varit olagligt enligt internationell lag, vilken även gäller i Sverige. Det finns ingen vits med att skapa lagar som redan finns …

   Gilla

 • Greta

  Morgan är ännu ett offer för dessa hjärnsubstansätande bakterierna som infekterat hela regeringskansliet.

  Alla brott bestraffas i efterhand och att mörda har alltid varit ett brott, trots att Morgan inte tycks tycka det.

  Gilla

 • Suzie

  Mållgan Johansson talar som den lögnare,folkförrädare han är och har förstånd till och som den utpräglade socialist /kommunist han är.Kommunister håller islamister om ryggen och hjälper dem begå bestialiska folkrättsbrott.Lika barn leka bäst som man säger,men islam kommer inte tacka kommunisterna för hjälpen .tvärtom se bara på hur det gick i Iran för kommunisterna när islam tog makten där.
  För mig är det helt obegripligt att så många svenskar hjälper Sveriges folk och landsförrädare att fortsätta sitt sataniska förstörelseverk av vårt folk och land.Hur kan man tex låta sig köpas för Judaspenningar och ta anställning som personskydd/livvakt åt Sveriges genom tiderna värsta kriminella rövargäng till politiker? känner man sig stolt över sig själv,tror man att ens barn och barnbarn kommer vara stolta över att ha en förälder/mor farförälder som svikit sin familj,sitt folk och land för några silverpenningars skull,Sverige är som titanic,står med fören djupt ner i det svarta ishavet på väg ner i djupet med miljontals oskyldiga barn ombord och detta är socialistregimen och alla deras medlöpare skyldiga till.I bibeln står att vad hjälper det en människa om hon vinner all världens rikedomar men mister sin själ,men det struntar de mammondyrkande,giriga människorna i som älskar materialism och pengar mer än sina egen avkomma som inte kommer att ha en framtid här i vårt eget och enda hemland.Konsekvenserna och priset för girigheten kommer ikapp en dag,var så säker och då kommer ingen undan.

  Gilla

 • ruben

  Det går väl inte att friskriva någon innan ev. rättegångar gjort sitt? Snart kommer vittnen om IS krigsbrott dyka upp både med och utan bevis. Då startas väl rättegångar upp i vanlig ordning för att utdela straff. Slavhandel med kvinnor, avrättningar och andra hemska sätt att plåga människor till döds. Människor de utan rätt ställt sig över och torterat. Jag kan inte tänka mej att rättegångarna nödvändigtvis måste äga rum i Sverige. De borde sättas upp där brotten begåtts. Jag tycker Sverige utan moraliska problem kan återta svenska medborgarskapet för de terrordeltagare, som ev. har dubbla medborgarskap och utvisa dem genast. Vem kan acceptera den plåga dessa människor varit i stånd att utsätta andra för? De kan bara inte få fri tillgång till Svenska samhällets förmåner.

  Gilla

 • Argus

  Det är som Pettersson mycket riktigt skriver att brott mot folkrätten kan straffas utan att det vid brottets genomförande existerade lagstiftning i landet ifråga.

  Med det sagt så finns det en enklare och billigare lösning – utvisning ur landet eller nekad inpassering.

  Gilla

 • Jhonsson

  Visar inget annat än regeringens totala brist på omsorg om sitt eget folk. De talar om att folket skall känna trygghet men importerar samtidigt terrorister!
  Grattis Sverige, som behovats med både hycklare som politiker och importerade våldsverkare och mördare!

  Gilla

 • Billy Boy

  Norge (och andra grannländer i Norden) har för länge sedan redan infört stränga och verksamma lagar som gör det möjligt att dra terror-resenärerna m fl inför domstol, döma dem och låsa in dom i fängelse under mycket långa tider.

  Våra svenska s k ”regeringar” sedan 20 – 30 år bakåt i tiden har hamnat i bakvattnet medan de sussat gott i sina eviga djupa törnrosa-sömner.

  Jag kommer här med ett förslag till lösning på hela problematiken. Det militärt mycket svaga Sverige gör ett blixt-angrepp på Norge. Norrmännen med Nato i ryggen slår tillbaka och erövrar hela Sverige på några få timmar.

  När Sverige införlivats med Norge så kommer norska lagar att gälla även i det fd Sverige. De ”svenskar” som begått brott långt bakåt i tiden (inkl. terrorist-resenärer) kan då utan problem lagföras, dömas och låsas in i fängelse.

  Andra fördelar är ju också att ett ekonomiskt starkt och skuldfritt Norge skulle ju få rätsida på våra usla ”tomma lador”-ekonomi bl a genom att betala vår gamla statsskuld, höja upp fattigpensionerna från Europas absoluta botten-nivå till Europas mycket högre nivåer.

  Norge är inte med i EU så då skulle vi slippa fylla det slukhålet med miljarder av svenska skattekronor.

  Sist men inte minst skulle samtliga idag levande ledamöterna i de svenska landsförrädar-regeringarna och i andra svenska myndigheter under c:a 20-30 års tid dras inför domstol i Norberg-rättegångar och där dömas till livstids straffarbete.

  Kan det vá nått?

  Gilla

  • SasjaL

   Norge är passiva medlemmar i EU enligt de norska politiker jag känner. N. är det land som följer flest av EU’s lagar, förordningar och regler (eg. ‘trotsar minst’), på gott och ont. Det de saknar jämfört med länder som har fullt medlemsskap är att kunna påverka. Å andra sidan behöver de inte fylla EU:s ekonomiska svarta hål i samma grad som de fullständiga medlemmarna. Jag har ingen anledning att tvivla på vad de säger, som man dock är tvungen att göra med deras svenska kollegor …

   Gilla

 • Kapten Bölja

  Världens mest feministiska regering som inte bestraffar
  den slavhandel och det förtryck som de yazidiska kvinnorna
  utsattes för av IS.

  Man fullkomligt häpnar över dubbelmoralen som regeringen
  uppvisar.

  Gilla

 • Tony

  I Sverige ska man kanske införa rättegångar innan brotten begås .
  Vad tycker du Morgan ? Inget förvånar nämligen längre i detta
  havererade landet!

  Gilla

 • Tony

  Det är inte bara till växten han är liten,förståndsmässigt är
  han också en dvärg? ”Ska inte straffas retroaktivt”?
  Fick offren för dessa barbarer frågan om dom ville dö??
  Hade dom något val`?

  Gilla

 • SasjaL

  Vad är det för (s)vampar hr Johansson har ätit?

  … innan resandet var olagligt …

  Så terrorverksamhet var lagligt dessförinnan? [ret]. Eftersom hr Johansson friskriver terroristern, så innebär det att han själv tar personligt ansvar för deras agerande …

  Gilla

 • eva

  Brukar man inte straffa retroaktivt, dvs.i efterhand. Eller ska man utdöma straff innan brottet begåtts? Dum fråga som svar på ministerns påstående.

  Gilla

  • SasjaL

   Jag funderade på det och insåg att det var relativt reseförbudet, så det är riktigt så långt. Det försvarar dock inte hr Johanssons handling.

   Gilla

 • Faktus Palme

  Johansson har inside information om att siffran 150 är en lögn, att sanningen är mångfaldigt värre, vilket skulle kräva alltför mycket byråkrati och resurser. Så vi skiter i det. Problemet löst, BRAVO!

  Gilla

 • Trindemanlindeman

  I nurnberg straffade man inte retroaktivt i egentlig mening. De åtalade hade följt gällande tysk rätt och militären hade följt order. Med stöd i bland annat naturrätten kom man fram till att den dåvarande lagstiftningen var ogiltig. Dessutom var den militära ordergivningen i strid med mänsklighetens natur. Man dömde alltså enligt gällande rätt. Obs starkt förenklat.

  Gilla

 • ossie

  Men när det gäller Meetoo synder så ska hur gamla försyndelser som helst bestraffas. Kan vara sen WW2.

  Gilla

  • Matte

   Sd får skit en idag för sådant som skedde långt
   innan partiet bildades.
   Även för ”gammal ost” som har skett inom partiet.
   Men allt det som skedde innan och efter att sossepartiet bildades
   är förlåtet och helt bortglömt samt preskriberat.

   Gilla

   • Mia

    S får då oh då skit för vad som hände innan dagens politiker ens var födda. Här finns det en lång lista från början av 1900-talet oh framåt.

    Gilla

   • SasjaL

    Problemet är att när man anklagar (sd) för nazism nationalsocialism, så blundar man (främst (s)) för att man bevisligen själva ägnat sig sådan verksamhet långt efter Andra Världskriget (bl.a. tvångskastrering av handikappade fick sitt slut så sent som 2013). Där är inte (sd).

    Gilla

 • Adolf Nilsson

  Han är som alla andra i ”vår”(inte min )så kallad regering totalt blåsta.Enligt lilla målgan kan man inte แป้ง efterhand om man begår brott.Det är något nytt och det kanske förändrar rättsystemet till laglöshet. Vansinne har inga gränser.Ha det så gott Adolf

  Gilla

 • Mm

  Vilka dårar vi har i vår regering. Allt för att skydda terrorister. Blods Offren på Drottninggatan ligger helt i dessa händer. De har tagit in skiten och de försvarar dem.

  Gilla

Kommentarer granskas inte före publicering. Det innebär att den som skriver en kommentar själv ansvarar för kommentarens innehåll. Den som skriver kommentarer ska följa svensk lag. Kommentera gärna, håll god ton och var artig, hota aldrig, använt sunt förnuft. Tre eller fler länkar innebär att kommentaren ställs i kö och måste vänta på godkännande.

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggare gillar detta: