Lyckade projekt


Ett exempel på lyckade projekt finner vi i Alvesta där ett antal utomeuropeiska kvinnor fått jobb i kommunen.

Det är bra, för alla arbetsföra människor i arbetsför ålder ska jobba och detta oavsett vem du är, varifrån du kommer och vilket kön du har.

”För mig var det mycket viktigt att jag började här. Jag mår bra, jag är stark, det känns bra här”

Det är bra och jag betvivlar inte en sekund på den deltagande kvinnans ord. Samtidigt belyser reportaget ett problem.

Projektet riktar sig främst till nyanlända kvinnor som varit sjukskrivna, de har bott i Sverige mellan 2 och 8 år, de hade inte lärt sig svenska, varit hemmasittande och inte integrerats. Hur många sådana kvinnor har vi inte runt om i Sverige och varför har ingen tidigare sett till att de kommit ut i arbete, sett till att de integrerats och ställt krav på deras närvaro i landet?

Det här är givetvis bra, ingen ska påstå något annat, men jag undrar ändå.

Varför måste de nödvändigtvis paradera med sina religiösa attribut? De kommer inte att bli fullt integrerade så länge religionen tillåts styra deras liv.

SVT

2016 fick vi veta att Sveriges länsstyrelser tilldelat kommunerna 50 miljoner för projekt som detta.

Projektet i sig


18 responses to “Lyckade projekt

 • eva

  Inga jag skulle vilja arbeta tillsammans med i alla fall! Och jag vill helst inte se skapelserna vandrande på stan heller.
  Åter till Somalia eller var i Afrika ni hör hemma. Är så vansinnigt trött på anblicken!

  Gilla

 • Norbert H

  Har ingen betydelse.
  Vill bara se dem försvinna från landet och inget annat.

  Gilla

 • pettersonaxeagentlemansgentleman

  Något mer ansträngande fysiskt arbete torde väl den korpulenta koransextetten ändå icke vara i stånd att utföra – i vart fall inte så länge den tragikomiskt klumpiga klädseln är det gemensamma varumärket.
  Andreas 🙂

  Gilla

 • gamgubben

  Skam går på torra land! Ser att nu vill vår framsynta regering ha 20000 sådana ”arbetare” i landet till 2020. Där staten betalar 80% av lönen, undrar om de någonsin hört om Ebberöds Bank?
  Val i höst, minns vad alliansen gjorde och vad S fortsätter göra.

  Gilla

 • Thomas

  Klart det går att få burkadamerna att jobba på kafe.
  Men tro inte att det går utan saftiga bidrag och en svensk som passar på dem.

  Gilla

 • Stenbock

  https://hds.imgix.net/CQWdcOAAgWykcgUhYB8fH4nweaw.jpg?w=1280&fit=crop&crop=faces%2Centropy&h=768&auto=format&q=60
  (Bild från HD)
  Ett misslyckat kommunalt fall rapporterar i dag Bonnierblaskan HD om.
  Handlar i detta fall om en (av bilden att döma) välmående Sosse,som illegalt nyttjat sina politiska förmåner,över gränsen.
  Svalövs Fullmäktiges ordf. Karl-Erik Kruse använde sig av kommunens tjänstebilar,vid sina besök i förvaltningsrätten i Malmö under 2015-17 ,och samtidigt erhöll han reseersättning,för sin utstuderade plan.
  Skulle inte förvåna om han även krävt avdrag i sin deklaration för resorna !
  Åter en av arbetarrörelsens förtroendevalda,som förlänger raden av sossar
  som missbrukar sin ”makt”…

  Gilla

 • Gruvmor

  Tänkte på just denna detalj när jag såg nyheten: ”Varför måste de nödvändigtvis paradera med sina religiösa attribut? De kommer inte att bli fullt integrerade så länge religionen tillåts styra deras liv.”

  Nä, en muslim med slöja är alltid först och främst en muslim. Det vet vi ju kan skapa en väldig massa mindre eller större problem i arbetslivet, eller det sociala livet för den delen.

  Vete katten hur man över huvudtaget skulle kunna integrera en muslim i ett västerländskt samhälle. Det verkar inte gå på riktigt så länge de vill stanna i den förlegade, detaljstyrande religionen.

  Gilla

 • Argus

  Ett litet steg i rätt riktning men alldeles för litet. De som känner igen mig från Petterssons vet att jag förespråkar slopade bidrag och mediokert avlönade beredskapsjobb. Orsakerna till detta är många, främsta orsaken är att avlasta kommunerna. En annan orsak är att få åtminstone lite valuta för alla skattemedel som östs över detta område. Sedan är det signalpolitik att om du inte arbetar får du inga pengar.

  Gilla

 • age

  Vi lägger ner BB-avdelningar och akutmottagningar för att kunna bjuda dessa spöken på vår ”välfärd” (som är på väg bort!).

  Är det vi som skapat deras problem?
  Är det vi som ska försörja de som inte vill eller kan försörja sig själva?
  Är det vi som ska ta hand om alla problem som andra skapat?

  Vill vi ha det så här?
  Ville vi ha det så här?
  Vill vi ändra på det här?

  Känner du dig trygg?
  Jag är rädd!

  Gilla

 • Adolf Nilsson

  Dom är hemma då kan dom lära sig svenska .Då har dom tid att lära sig vad är det som gäller i vårt land,klädsel,seder och bruk Lycka till med integrationen.Mvh Adolf

  Gilla

 • Edwin

  Jobb??
  Inte kallar jag det för jobb. En tärande verksamhet är vad det är.

  Gilla

 • Stenbock


  En av samma art/ras som de integrerades skara i Alvesta,tog polisen igår i Berlins mest kulturella område efter en jakt,där nomaden i sitt ”vrålåk” sökte undkomma.
  Komik i kubik när polisen upptäckte att denne förare knappast kunde ha körkort.Alla gällande trafikregler bröt denne mot,innan han kunde gripas.
  Framgår att han vare sig var berusad eller nerknarkad, utan enbart följde de regler som gäller i deras glesa Ökenområden !!

  Gilla

 • Jhonsson

  Men Pettersson du får inte glömma att om några få år är denna typ av klädsel den vanligaste vi kommer att få se på svenska befolkningen.

  Gilla

 • CcCweden

  …….försök integrera gnuer med älgar i granskogen=inget lyckat projekt 🙂
  de här henen ska hem då det är fred i deras hemländer,alltså win/win situation för alla

  Gilla

  • Joy

   Fast samtidigt ska svenska kvinnor stanna hemma för att rädda landet från allsköns elände. Varför ska muslimska kvinnor då jobba? Det får alla feministhatande sd-män svara på. På tal om integrering.

   Gilla

 • Joy

  Herregud, vilka spöken! Hela världens socialbyrå daltar med muslimer och trampar på svenskar. Vänder mig nog om i sängen och somnar om, vill inte vara med längre. Utsliten och sjuk och trött av stress och hårt jobb som jag är. Något äldre fast det är 20 år kvar av arbetslivet i det moderata Sverige. En av de tärande som våra politiker hoppas dör undan och byts ut mot framgångsrika muslimer.

  Gilla

Kommentarer granskas inte före publicering. Det innebär att den som skriver en kommentar själv ansvarar för kommentarens innehåll. Den som skriver kommentarer ska följa svensk lag. Kommentera gärna, håll god ton och var artig, hota aldrig, använt sunt förnuft. Tre eller fler länkar innebär att kommentaren ställs i kö och måste vänta på godkännande.

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggare gillar detta: